Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Onu bunu bilmem , 5 vakit namaz kılan biri değilim ancakk , eğerki içinizde en azından Cuma ve kutsal günlerde camilere gideniniz yada yakınından geçip içini göreniniz var ise camilerin tıka basa dolup bahçesine taştığını görürsünüz. Yani camiye ihtiyaç varmıdır daha fazla , yoksa yokmudur fazlamıdır sorusuna cevabı camilere giden insanlar verebilir. Gİtmeyenler olarak atıp tutmayalım lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Söylediğinde doğruluk payı var. Bayram namazlarında camiler dışarıya taşıyor. Cumalarda ise buna katılmıyorum küçük camilerde taşma oluyor veya Eyüp gibi yerlerdeki camiler taşıyor ama mahalle aralarındaki camilerde böyle birşey söz konusu değil. E subzero'nun yaklaşımıyla yılda 1 ay davula okey, günde 15 dakika ezana okey(ki sadece sabah ezanı 1 saat sürüyor), o halde yılda 2 bayram namazınıda dışarıda kılıversinler derim bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Horizon said: Onu bunu bilmem , 5 vakit namaz kılan biri değilim ancakk , eğerki içinizde en azından Cuma ve kutsal günlerde camilere gideniniz yada yakınından geçip içini göreniniz var ise camilerin tıka basa dolup bahçesine taştığını görürsünüz. Yani camiye ihtiyaç varmıdır daha fazla , yoksa yokmudur fazlamıdır sorusuna cevabı camilere giden insanlar verebilir. Gİtmeyenler olarak atıp tutmayalım lütfen. Yalnız benim dediğim camiler bayaa büyük yani bayram namazları dışında o çevrede o kadar cami varken taşması mümkün değil. Ha dediğin taşanlarda da aynı mahallede yakın iki cami oluyor, biri taıyor diğeri boş kalıyor. Yoksa düzenli olarak yaşayan, oturan insan sayısına bakınca o kadar küçük bi alanda o kadar fazla cami şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Horizon said: Neden derseniz zaten sayfalarca tartışılmış , artık bu bir kültür olmuştur. Yüzyılların kültürü. Ki bu kültür din ile bağlı bir kültür. Bunu öyle kaldırabilme kuvvetine ve hakkına kimse sahip edğil. Çünki bu ülkedeki milletin kültürü olmuştur. Tabiki bazıları o benim kültürüm değil beni rahatsız ediyor diyecek. Mümkündür. töre cinayetleri de kültür ona da mı izin verelim? peki sen kendi ezanını okuduktan sora ben de okuyayım ezan; "tanrı yoktur tanrı yoktuuuur kandırılmayın kandırıııılmayın" falan diye? olur mu? avrupa da olduydu bu. bir de kurbanın olayım "Çünki" yazıp durma her okuduğumda tüylerim diken diken oluyor. "Çünkü" yazılıyor o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Yazı yazmak istemiyordum bu topice daha fazla fakat nickim belli yerlerde geçtiği için yazma ihtiyacı hissettim. Ben burda tartışmamı yaparken eğer postlara dikkat ederseniz belli bir kesimle tartıştım bu kesim "ezan saçma , ezan kalksın , imam viyaklıyor , lanet şey " gibi cümleler yazan kesimdi. Bende onlara bunun bir gelenek olduğunu , kimine göre kültür olduğunu ve güzel okunduğu zaman gerçekten dinlemesi güzel birşey olduğunu söyledim. Bir düzenleme getirilmesine bende hem fikirim zaten bunuda söyledim yazılarımda. Turistik mekanlarda çok fazla caminin olması bence şu açıdan yaklaşılabilir. O camilerin yapıldığı zamanlarda dikkat eederseniz her gelen padişah kendi adına ait veya kendine hitaben camiler yaptırmış bunun bir sebebi bu olabilir. Oraya turistik geziye gelen insanların bir çoğu o camiileri gezmek için geliyorlar diye biliyorum. Abi ayrıca bu çok fazla cami olma olayıda şundan dolayı oluyor , hayır işi yapmak isteyen müslümanlar sanki cami yaptırınca daha çok sevaba giricekmiş gibi düşünüyorlar , insanlarda böyle genel bir yanlış var. Cami ye harcıyacakları hayır paralarını okul , hastane yapımına filan harcasalar bence daha büyük sevap işlemiş olurlar , çünkü onlara ihtiyaç var. 15 dakika ezan 2 dakika davul muhabbetine gelirsek. Ben sadece hoşgörü göstermek gerektiğini söylemek istemiştim. yapıp yapmamak insanlara kalmış tabi. Ayrıca sabah ezanı 1 saat filan değil uykunun arasında size öyle geliyordur. o kadar kısa birşeyi 1 saat okumak imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 1400 yil once ezan vardi, cunku kimsede saat yoktu, cemaatin ihtiyaci vardi. Suan asil amacindan uzaklasti sova donustu olay. Simgeseldir hostur guzeldir yapin ama acmayin okadar sesini yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 suBzer0 said: 15 dakika ezan 2 dakika davul muhabbetine gelirsek. Ben sadece hoşgörü göstermek gerektiğini söylemek istemiştim. yapıp yapmamak insanlara kalmış tabi. Ayrıca sabah ezanı 1 saat filan değil uykunun arasında size öyle geliyordur. o kadar kısa birşeyi 1 saat okumak imkansız. Arkadaşım ne uyuması ben şu an uyanığım 13dk sonra ezan başlayacak ve 1 saat boyunca bir cami susup diğer cami başlamak suretiyle sürecek. Sabah erken kalkacaksam bu saatte uyuduğumda oluyor tabi ezan dolayısıyla uyanırsamda 1 saat boyunca sinirden köpürüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Zaten ben ezanın kaldırılması gerektiğini savunmuyorum okunsun gündüz ezanı farketmiyorum bile ve hakikaten ezanı duyup namaz kılanlar var benim anneannem, teyzelerimde ezanı duyup kılıyor ama gece sessizlikte çok fazla gürültü yapıyor ve sabah namaza kalkacak insan zaten ezan sesine güvenip yatmaktansa bir saat ayarlıyor veya sabah uyandıktan sonra kılıyor. Sabah ezanları ya hiç okunmasın yada bölgesel olarak seçilen camilerden sesi kısılmak suretiyle okunsun her caminin bangır bangır ezan okuması şart mı? Ayrıca hiç değilse hepsi aynı saatte okunsun ve aynı saatte bitmiş olsun. Teknoloji çağında yaşıyoruz neden bunu yapmaktansa inadına insanların gözüne gözüne sokuyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Horizon said: Onu bunu bilmem , 5 vakit namaz kılan biri değilim ancakk , eğerki içinizde en azından Cuma ve kutsal günlerde camilere gideniniz yada yakınından geçip içini göreniniz var ise camilerin tıka basa dolup bahçesine taştığını görürsünüz. Yani camiye ihtiyaç varmıdır daha fazla , yoksa yokmudur fazlamıdır sorusuna cevabı camilere giden insanlar verebilir. Gİtmeyenler olarak atıp tutmayalım lütfen. Yalan. Hemde nası yalan. Cumada bile sadece bazı camiiler tıka basa dolar.. Normal günlerde kesinlikle camii sıkıntısı çekilmiyor çünkü boş! Hala utanmadan nasıl daha fazla camiiye ihtiyacımız var diyebiliyorsunuz? Öğrenciler sıraya 4 kişi otururken, sınıflar 80 kişiyken, hatta okulu bile bulunmayan (ama camii %100 vardır) köyler doluyken hala camii inşaa eden zihniyetin beynindeki örümcek ağlarını silkelemesi lazım.. Bu arada Horizon'un postunda altı çizgili yerler dikkatimi çekti.. Kendini dindar, başkalarını dinsiz gören vurgular var.. Bu klasik dinci davranış biçimidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 cuma gunki sokaga tasma sahnelerini bahane edip dolduruyorlar secim gunleride okullar cok yogun oluyor daha fazla okul yapsaniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Gerçekten haftasonları doluluğuna göre bina inşaa edilseydi, Zürafa sok. baz alınarak her mahallede bir kerhane olurdu herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 cok kizar sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 eski yobazlarımız ne güzel saydılar mı arkadalarında dururlardı, şimdiki yobazlar nasıl kıvıracaklarını şaşırıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Slat said: Horizon said: Onu bunu bilmem , 5 vakit namaz kılan biri değilim ancakk , eğerki içinizde en azından Cuma ve kutsal günlerde camilere gideniniz yada yakınından geçip içini göreniniz var ise camilerin tıka basa dolup bahçesine taştığını görürsünüz. Yani camiye ihtiyaç varmıdır daha fazla , yoksa yokmudur fazlamıdır sorusuna cevabı camilere giden insanlar verebilir. Gİtmeyenler olarak atıp tutmayalım lütfen. Yalan. Hemde nası yalan. Cumada bile sadece bazı camiiler tıka basa dolar.. Normal günlerde kesinlikle camii sıkıntısı çekilmiyor çünkü boş! Hala utanmadan nasıl daha fazla camiiye ihtiyacımız var diyebiliyorsunuz? Öğrenciler sıraya 4 kişi otururken, sınıflar 80 kişiyken, hatta okulu bile bulunmayan (ama camii %100 vardır) köyler doluyken hala camii inşaa eden zihniyetin beynindeki örümcek ağlarını silkelemesi lazım.. Bu arada Horizon'un postunda altı çizgili yerler dikkatimi çekti.. Kendini dindar, başkalarını dinsiz gören vurgular var.. Bu klasik dinci davranış biçimidir.. Mesajımda 5 vakit namaz kılan biri değilim diye başlayıp , altını çizdiğin kelimelerle nasıl dindar dinsiz ayrımı gözettin ? Sen böyle düşünebiliyorsan bravo peki. Konu burada camiler ve ezan sanırım yoksa benmi okumayı bilmiyorum bi okurmusun başlığı. Burda okuldan bahsediyor olsak tabiki okuldan konuşuruz. Ama burda konu okul değil , evet eğitim şart size de , bakın hangi konunun içinde ne tartışılır daha bilmiyorsunuz. Ayrıyetten gelmişsin yalan demişsin ben ne demişim , özel günlerde tıka basa dolup bahçelerine taşıyor demişim. Buna yalan diyecek kişi kendisini kandırır kendisi yalancıdır. Ben de o da biliriz bunu sonra geçinip gideriz. Eğerki insanların camiye daha fazla ihtiyacı olursa bunu söylemeleri ya da istemeleri size neden batıyor onu çözemedim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Bakın sizin mesajlarını , yazdığım mesajları ne şekilde okuduğunuz okadar ortada ki , aslında sizin ne kadar fanatik ayrımcı olduğunuz çok belli. Nitekim bazı mesajlarınızda bunu saklamıyorsunuz. Ben burda hiçbirzaman kimseyi dini inancı veya inançsızlığı yüzünden ne eleştirdim ne de ayrımcılık yaptım. Sİz kendi postlarınızı okuyun nekadar ayrımcı yaklaştığınızı , nekadar fanatik olduğunuzu görün. Burda birçok kişi sizin gibi düşünenler bile doğru düzgün polemik yapmadan tartışabiliyorken , birtek siz bu şekilde konuyu saptırarak saçma sapan demogoji yaparak mesaj atıyorsunuz. Eh işte forumun kara biberi , kırmızı pul biberi şeklinde baharatlarısınız. Her forumda olur bizde biliyoruz sizi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Katilirim katilmam o ayri da, Horizon cok seviyeli tartisiyor, tebrik ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar