Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 eheh, prosedürün ne olduğunu, aletin ne olduğunu bilmediğimden böyle yüzytılın tırtı bi başlıkla hepinize merhaba türkü dostları. şimdi efendim, hani normal mp3 playerda bilgisyarda kullandığınız kulaklığın ucu vardır ya hedef alete takılan, adı stereo jack sanırım, ondan var bi tane elimde. ama bu işler için özel yapılanlarından, yani bi yerden koparma değil. diğer elimde de, o uç kısmı koparılmış bi kulaklık var. bukulaklığı bu stereo jack(cak mı cek mi lan?)â nasıl bağlarım? öyle rastgele değdiriyorum kulaklığın tellerini jacka, bi biri ses veriyor bi biri ses veriyor, ikisini bi denk getiremedim. google'da falan bulamadım bi tutorial. elimde havya falan var, sanırım lazım olacak. ama bu iş nasıl yapılır bi yönlendirmeye ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler okthxbye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 şimdi o kulaklığın kablolarında biraz yalıtım var. renklidir zaten görmüşündür.. değdirerek tam temas etmez kablo o yüzden sesi tam alamassın.. lehimlemen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Tip-Ring-Sleeve Jack http://i.pbase.com/o3/58/560858/1/87798321.NxfUfKmg.PB_MG_9289.jpg http://i.pbase.com/o3/58/560858/1/87799208.FXXJRtP1.PBIMG_9323.jpg edit: Bu attachment nasil imzanin altina gidiyor ya? ilginc. onizlemede spoiler icinde duruyor halbuki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 bi de o jackın tellerini lehimlemek için söktüğün siyah kılıfını işini bitirip tekrar takmadan önce, kabloya bi düğüm at. böylece kablo çekildiği zaman düğüm jackın kılıfına takılıcak, direkt lehimleri zedelememiş olacaksın. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 oha çok saolun. eğer başarabilirsem, hayatımda bir daha asla kulaklığa para vermiycem. bi on yıl sonra gelin, size birer ev hediye edicem :D elde avuçta ne varsa kulaklığa gidiyo lan! ama... şimdi kabloların içinde birinde yeşil ve bakır kablo var, diğerinde kırmızı ve bakır kablo var.yeşille kırmızı L ve R'ye takıcam, bakır kablolar nolcak? şemadan anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Kirmizilar genelde R olur. Bostaki ciplak kablolarda ground olarak tanimlaniyor, sleeve'e bagliycaksin. Fakat left right i dene ilk once, cok emin degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 bakır kablo, şemada gördüğün "Sleve" kısma takılmalı. o şekilde lehimle seste sorun yoksa tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 hııı, iki koldan gelen toplam iki bakırı sleeve'e bağlıyorum ve oluyor. du bakalım umarım becerebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 yaparsın aslansın sen koç koç :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ya lehimlemeden önce, böyle o telleri o deliklerden geçirip denemek istedim ama ses vermiyo. sonra yine sinirlenip kablonun ucunu topak yapıp tıkadım araya, ses verdi. yani kulaklık çalışıyo ama olduramadım bi türlü halen. denemeler devam ediyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ya anlatamadım herhalde, vermez doğaldır.. lehmleyeceksin.. o bakır tellerin etrafında yalıtım var. lehimleyince onlar eriyo, temas sağlanmış oluyo işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 anladım da abi, lehimlemeden de olsun azcık yaaa :D biliyorum çünkü bok edicem lehimlerken :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 tecrüben fazla yoksa şöle diim o zaman :D havya ucu temiz olsun, jack ile tel birbirine değdirip önce ısıt, sonra lehim telini değdirip erit üzerinde. sonra teli daha sonra havyayı seri bi şekilde oradan çek sonra. lehim miktarını abartma yoksa kısa devre falan yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ahah lehimlemeden zor.. ama bıçakla falan telleri biraz kazırsan daha iyi temas olur.. onu lehimlemek biraz sinir bişe. bi yere tutturmak lazım jack ı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ohaaaa. oper dediğin gibi maket piçaayla kazıdım değdirdim(değdirmek), oldu ehehe. şimdi uğraşamam ama gece büyük ihtimalle fotoğraflı bir tutorialla geliyorum. hem yapıp hem fotoğraflıycam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ahaah hadi bakalım.. benim ihtiyacım yok ama olan varsa öğrenmiş olur :D zamanında az elektronikçilik yapmadık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Birde hazir oper bahsetmisken soyleyeyim; bakir kablolarin uzerindeki galvanize yalitimi isitip kazimadiginiz surece kulaklikta luzumsuz gurultu yaparlar. Ayni sekilde lehimide azami olcude kullanmak gerekiyor. Fazlasi kulakligi sokaktaki 1 liralik sonya kulakliklara benzetir, emegin ve hayvanin elektrik parasi yanina kar kalir =] Ayrica sleeve i $iling veya elektrik kablosuyla sarip yalitmazsan kulaklik yere dustugu, veya sarsildigi anda sesi kaybedersin. Zaten o galvanize kaplamanin mantigi da oydu. Kulaklik westone veya shure fln degilse neden ugrastigini da anlamadim acikcasi, bi elektrikciye gotursen 50 kurusa yapardi en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ehehe daha çok merak ya, o ucu bi 5 6 yıl önce almıştım başka bişey için, o zamanlar kasetli teyp falan vardı düşün :D, sonra kaldı elimde böyle, şimdi bi işe yarayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 çok emeğiniz geçti, son durumu bildirmek isterim. efendim kablo nasolsa 1 metreden uzun diyerekten uçtan bi 2cmlik kısımlarının kabuklarını soydum. içinde kablolar çıktı. izolasyonu aşmak için hayvan gibi çakmak tuttum :D kablonun içineki saç gibi şey yanıyo sönüyo hemen. sonra kablonun dışını sildim mendille. gayet lehim yapmadan bağladım kulaklığa, deliklerden geçirip minik düğümler atarak. şu an hayvan gibi çalışıyo masamda duruyo. en yakın zamanda lehimlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 parazit yaratir, ama kulagin hissetmeyebilir =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 kablonun içindeki saç gibi bişe ipektir. ya da o tarzda bişe. onu koymanın amacı iletimi daha iyi sağlamak(idi bilgim kadarıyla) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 aha fırsat bulmuşken sorayım bende philips bir kulaklık almıştım bende sonra JAck i bozuldu bunun bende bi yerden kestim attım jack i şimdi kablo da 1 yeşil bir kırmızı bir tane tüy gibi bişey var. Ne yaparsam yapayım ses almaıyorum bu kulaklıktan. Nasıl bağlayabiliim buna yeni bir jack Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 elektronikçiye götür o taksın jack ı :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 ahaha bizi uğraştırma diyosun yani oper :D lopeth benim sorduklarıma verilen cevapları oku, cevap orada gizli. the turth is hede hödö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Lopeth said: aha fırsat bulmuşken sorayım bende philips bir kulaklık almıştım bende sonra JAck i bozuldu bunun bende bi yerden kestim attım jack i şimdi kablo da 1 yeşil bir kırmızı bir tane tüy gibi bişey var. Ne yaparsam yapayım ses almaıyorum bu kulaklıktan. Nasıl bağlayabiliim buna yeni bir jack şimdi senin anlattığın kadarıyla bu kablolardan birisi eksik. o zaman mono diycem kulaklığa o da olmaz :D 3 kablo yok mu orda yani şimdi ? kablolarda yalıtım var, renkli gördüğün şey yalıtım malzemesi onu bi şekilde kazıman lazım. ya da eritmen. sonra bağlantı yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar