Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stereo giriş takmak...

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

eheh, prosedürün ne olduğunu, aletin ne olduğunu bilmediğimden böyle yüzytılın tırtı bi başlıkla hepinize merhaba türkü dostları.

şimdi efendim, hani normal mp3 playerda bilgisyarda kullandığınız kulaklığın ucu vardır ya hedef alete takılan, adı stereo jack sanırım, ondan var bi tane elimde. ama bu işler için özel yapılanlarından, yani bi yerden koparma değil. diğer elimde de, o uç kısmı koparılmış bi kulaklık var. bukulaklığı bu stereo jack(cak mı cek mi lan?)â nasıl bağlarım? öyle rastgele değdiriyorum kulaklığın tellerini jacka, bi biri ses veriyor bi biri ses veriyor, ikisini bi denk getiremedim. google'da falan bulamadım bi tutorial. elimde havya falan var, sanırım lazım olacak. ama bu iş nasıl yapılır bi yönlendirmeye ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler okthxbye
Sosyal ağlarda paylaş

oha çok saolun. eğer başarabilirsem, hayatımda bir daha asla kulaklığa para vermiycem. bi on yıl sonra gelin, size birer ev hediye edicem :D elde avuçta ne varsa kulaklığa gidiyo lan! ama...

şimdi kabloların içinde birinde yeşil ve bakır kablo var, diğerinde kırmızı ve bakır kablo var.yeşille kırmızı L ve R'ye takıcam, bakır kablolar nolcak? şemadan anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Birde hazir oper bahsetmisken soyleyeyim; bakir kablolarin uzerindeki galvanize yalitimi isitip kazimadiginiz surece kulaklikta luzumsuz gurultu yaparlar. Ayni sekilde lehimide azami olcude kullanmak gerekiyor. Fazlasi kulakligi sokaktaki 1 liralik sonya kulakliklara benzetir, emegin ve hayvanin elektrik parasi yanina kar kalir =]
Ayrica sleeve i $iling veya elektrik kablosuyla sarip yalitmazsan kulaklik yere dustugu, veya sarsildigi anda sesi kaybedersin. Zaten o galvanize kaplamanin mantigi da oydu.

Kulaklik westone veya shure fln degilse neden ugrastigini da anlamadim acikcasi, bi elektrikciye gotursen 50 kurusa yapardi en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

çok emeğiniz geçti, son durumu bildirmek isterim. efendim kablo nasolsa 1 metreden uzun diyerekten uçtan bi 2cmlik kısımlarının kabuklarını soydum. içinde kablolar çıktı. izolasyonu aşmak için hayvan gibi çakmak tuttum :D kablonun içineki saç gibi şey yanıyo sönüyo hemen. sonra kablonun dışını sildim mendille. gayet lehim yapmadan bağladım kulaklığa, deliklerden geçirip minik düğümler atarak. şu an hayvan gibi çalışıyo masamda duruyo. en yakın zamanda lehimlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

aha fırsat bulmuşken sorayım bende

philips bir kulaklık almıştım bende sonra JAck i bozuldu bunun bende bi yerden kestim attım jack i

şimdi kablo da 1 yeşil bir kırmızı bir tane tüy gibi bişey var. Ne yaparsam yapayım ses almaıyorum bu kulaklıktan. Nasıl bağlayabiliim buna yeni bir jack
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
aha fırsat bulmuşken sorayım bende

philips bir kulaklık almıştım bende sonra JAck i bozuldu bunun bende bi yerden kestim attım jack i

şimdi kablo da 1 yeşil bir kırmızı bir tane tüy gibi bişey var. Ne yaparsam yapayım ses almaıyorum bu kulaklıktan. Nasıl bağlayabiliim buna yeni bir jack

şimdi senin anlattığın kadarıyla bu kablolardan birisi eksik. o zaman mono diycem kulaklığa o da olmaz :D 3 kablo yok mu orda yani şimdi ?
kablolarda yalıtım var, renkli gördüğün şey yalıtım malzemesi onu bi şekilde kazıman lazım. ya da eritmen. sonra bağlantı yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...