Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

the clash of civilizations [cakisan medeniyetler? - samuel huntington]

Infeqted

Öne çıkan mesajlar

bu adami pek bilmiyodum sosyoloji dersinde duyduklarim haric, millet zirvalarken bende dinlemiyodum dersi, gecen gun hurriyet ekonomide geciyordu, adam tayyip erdoganin davostaki konusmasindan felan bahsetmis, tam olarak dusundugum seyleri o kadar iyi yansitmiski [turkiyenin kendisini aciklamaktan yoksun olup, erdoganin hala eski iktidarlari suclamakta oldugu] ben de dedim kim bu adam felan, cok unlu kitabi cikti.. daha yeni yeni ogreniyorum ama kesinlikle okunmasi gereken birseymis, yeni duymadiysaniz okumaniz iyice sart cunku bir kere bu konu hakkinda birsey duymussunuz ve bilgisiz kalinmamasi lazim

burdan tik tik okunuyor nereye kadar gidiyor bilmiyorum
ama eski medeniyetler ve yeni dunya duzeni ile alakadar
beni cok enterese etti
tavsiye ederim[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Samuel Huntington yaptığı çıkarımlarla günümüz bilim dünyasının en önde gelen insanlarından biri. Yalnız "Medeniyetler Çatışması" okunduğunda görüleceği üzere kendisi 21. yüzyılın dünya üzerinde sayıları sekize varan medeniyetlerin -kendisi bu medeniyetleri Batı, Konfiçyüsçülük, Japon, İslam, Hindu, Slav Ortodoks, Latin Amerika ve Afrika medeniyetleri olarak sınıflandırmıştır- çatışması içerisinde geçeceğini belirtiyor.
NATO'yu kitabında Batı medeniyetinin savunma şemsiyesi olarak gören Huntington Türkiye'nin derhal NATO'dan atılmasını istiyor. Dünyanın geleceğinin istikrarlı olabilmesi için tüm dünyada ABD'nin başını çektiği Batı medeniyetinin egemen olması gerektiğini belirten Huntington Türkiye için de şu ilginç değerlendirmeyi yapıyor:"Kuzeyden gelen büyük tehlike için Türkiye'nin bir siper olarak Batı için bir yararı kalmamıştır. Artık Türkiye güneyden gelecek olan küçük tehditler için olası bir müttefiktir... Batı'nın laik ve demokratik düzeninde yeterince deneyim kazanmış olan Türkiye'ye ya ılımlı İslam'ın liderliği ya da Türk dünyasının liderliği teklif edilmelidir... Mekke'yi reddeden ve Brüksel tarafından reddedilen Türkiye artık Taşkent'e bakmalı ve Yunanistan'dan Çin'e kadar uzanan ve yedi ülkeyi kuşatan ve yeniden hayat bulan bir Türk medeniyetinin lideri olma fırsatını aramalıdır."
Bu ilginç görüşleri ileri süren yazar hakkında takdiri sizlere bırakıyorum.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye antik anadolu uygarliklarina daha yakindir. ne islam ne orta asya ne bati ne dogu.

antik anadoluda birbiriyle motamot tezat bircok kultur binyillarca birbirlerinden adetler alarak yasamistir.

millet dini geri kafaliligi ve bagnazligi bir yana biraktigi zaman bu ulkeden cikacak medeniyetin esi benzeri olmayacaktir. ha cikan ne bazilarinin dusundugu gibi islami, ne milliyetci ne de bir cesit ideolojik bir sey olmayacaktir. ama bu baska bir konu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 31 January 2004 21:10 tarihinde demiş ki:
turkiye antik anadolu uygarliklarina daha yakindir. ne islam ne orta asya ne bati ne dogu.

antik anadoluda birbiriyle motamot tezat bircok kultur binyillarca birbirlerinden adetler alarak yasamistir.

millet dini geri kafaliligi ve bagnazligi bir yana biraktigi zaman bu ulkeden cikacak medeniyetin esi benzeri olmayacaktir. ha cikan ne bazilarinin dusundugu gibi islami, ne milliyetci ne de bir cesit ideolojik bir sey olmayacaktir. ama bu baska bir konu.

Kesinlikle katılıyorum, çünkü bu anlayış bize atalarımızın bıraktığı miras gibidir ve bence onu ilerletmek de bizim görevimiz. Çünkü böyle muhteşem bir anlayış vardı ve bu hala içimizde biryerlerde, bu diğer kültürlerde bizimki kadar olması imkansız çünkü bu kültürümüzün, yaşamımızın bir parçası.

Bence gerekli olan mantığa dahalı bir eğitim. Yan gereklerde olabilir fakat bu gerek karşılanırsa er yada geç bu anlayış oluşacaktır[signature][hline]'Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns — the ones we don't know we don't know.'
Donald Rumsfeld
---
Diaboli virtus in umbust est
Sosyal ağlarda paylaş

ulan infeq millet zirvalarken demis ya o kadar acikladik anlattik sinfita okulda gel istersen adamin kitabini veriim sana gercekten ilgi cekici seyler var[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...