MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Dönem ödevi olarak PIC 16F84 ile buton kontrollü Led Flasher devresi almıştım. Bunu hazırlarken açıkcası çok şey öğrendim bu öğrendiklerimide uygulamalı olarak fotoğraflarını çektim. Sizlerle paylaşmanında doğru olacağını düşündüm umarım bilmeyenler için yardımcı bir kaynak olabilir.. Gerçi internette birçok forum sitesinde var bu tür öğretiler ancak paticikte olmadığı için bende kendi yaptığımı yayınlamak istedim burada.. İyi baskı devreler.. Bütün Bölümler Bölüm 1 Öncelikle ares programında hazırladığımız baskı devreyi yazıcıdan çıktı alıyoruz ve bir fotokopi makinasının toner koyuluğunu en koyu dereceye getirerek aydınger kağıdı üzerine fotokopi çekiyoruz.. Bölüm 2 Sahip olduğumuz çıktıyı plaket üzerine bu şekilde sabitliyoruz.. Bu bant veya iğne yardımıyla olabilir.. Bölüm 3 Ütü ile bu şekilde tonerli bölgelerin ısı yardımı ile plaket üzerine geçmesini sağlıyoruz.. Bölüm 4 5-10 dakikalık ütüleme sonucunda bu şekilde bir sonuç elde ettik.. Şimdi sıra yolları düzeltmede.. Bölüm 5 Ütü ile yapılan baskı devrede tonerin ulasamadıgı bölgeler asetat kalemi ile çizilerek etkinlestirilir. Bölüm 6 Herhangi bir eczaneden perhidrol alınır. Bölüm 7 Herhangi bir bakkaldan tuz ruhu alınır. Bölüm 8 1 kapak perhidrol.. 3 kapak tuz ruhu bir kap içerisinde karıştırılır.. Bölüm 9 Hazırladığımız plaket karışımın içine atılır.. Bölüm 10 Sadece tonerli bölgeler kalana kadar plaketin bakırlı bölgelerinin erimesi beklenir.. Bakırlı bölgeler eridikten sonra plaket su ile yıkanır ve bu hale gelir.. Bölüm 11 Tonerli bölgelerin ortadan kalkıp bakır yolların ortaya çıkması için 100lük zımpara ile zımparalamaya başlarız.. Bölüm 12 Aşağıdaki gibi devam ederiz.. Bütün tonerli bölge kalktıktan sonra plaket bu hale gelir.. Bölüm 13 Bakır yolların sağlamlığını kontrol etmek amacıyla dijital ölçü aleti test kademesine alınarak yollara tutulur.. Bölüm 14 Bütün islemler gerçeklestirildikten sonra devrede delinmesi gereken yerler 1 milimetrelik matkap ucu ile delinir. Devre elemanları saglamlık testinden geçirildikten sonra havya ile plaket üzerine lehimlenir. Devrenin bitmis hali asagıdadır. Bölüm 15 MuDo tarafından yapılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
santanio Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ütü olayını yeni gördüm bilgi için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 vay be millet neler yapıyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 ee napıyo bu devre sonuç olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 çok güzel bi çalışma olmuş.. yalnız o tuz ruhunun kokusuna nasıl dayandın onu anlamadım :D çok pis bi kokusu var yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Nasıl aklınıza geliyor böyle şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 süper olmuş eywallah. Boardda biraz antrenmandan sonra yapmayı denicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 +rep bilegine saglık ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Tebrikx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 boyle tutoriallar iyi guzel de, cok onemli bir seyi atlamissin. O yesillenen karisimdan uzak durun, asiri toksik bir gaz meydana getiriyor pek zevkli degil o gazi nefesinizle icinize cekmek. O yuzden tuto daki adimlari izlerken camlarin acik olduguna, hatta asit olayini evin disinda yaptiginiza emin olun :) Bir de, eger CAD ile dizayn ederseniz devrenizi, bu print islemi icin horizontal olarak flip edip print edin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Sanıyorum aaron's stompbox forumunda adamın biri basit bi program yapmıştı. Bayağı kullanışlıydı ama profesyonel işler için uygun değil tabi, ama Ares'le uğraşmak istemeyenler için iyi bir çözüm. Bir de, parlak fotoğraf kağıdına da oluyor aynı şey, yalnız ütü yaparken üstüne tülbent koymak gerek, bi de ben soğusun diye sua atıyordum. Tonerler asetonla da çıkıyor. Eczaneden alınan perhidrolun oranı çok düşük ben yaptığımda olmamıştı hiç, sabaha kadar durduğunda bile azcık olmuştu. Elektronikçilerden veya, böyle diş macunu falan satılan parfümeri gibi yerler oluyor ya, oralardan da alınabilir ki oradan aldığınızın oranı çok daha yüksektir. Ayrıca işi yaparken böyle bi eldiven falan daha güvenli olur herhalde, derişik olan perhidrol deriyi bembeyaz yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 emeğine sağlık ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar