Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektrik gidince HDD yamuluyor hönk?

Astral

Öne çıkan mesajlar

merhaba
eskiden system bu HDD'de kuruluydu, her elektrik gittiğinde boot ederken disk error veriyordu 2 3 resetten sonra açılıyordu. günlerden bir gün açılmadı yeni HDD aldım systemi ona kurdum, arıza verenede format attım yeniden partition oluşturdum secondary yaptım ve hala kullanıyordum. ayrıca bad sector yok harddiskte. bugün gene elektrik gitti gene aynı şey uçtu o partition. takınca hdd yi makineyide açamıyorum çıkarttım toptan. neden olur bu nasıl düzeltebilirim bir fikri olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

writerı çıkarttım yerine o arıza yapan hddyi taktım direk çalıştı.

bu demek oluyor ki
1. supplyın güç yetmiyor olabilir (mümkün değil dana gibisinden aldım daha yeni)
2. bağlantılarda / jumper ayarlarında bir dangalaklık var.. SATA olan hdd yi primary yapamadım mesela.. third de duruyor. diğeride secondary slave şu an

siz ne diyorsunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

abi sizde nası psular var ya? bende compaq marka PII bilgisayardan çıkma bi PSU var, yanında 100 watt yazıyo. Bilgisayarda 2 hdd, 2 sürücü, 5600 ekran kartı falan var, işlemci de AMD 2000 mi ne... Bana mısın demiyo. :/

Eğer birinden bi PSU bulabiliyosan onunla dene tüm sürücülerini takmayı, çalışırsa PSU yetmiyo zaten. Bi de PSUdan başkabi test yöntemi de kabloların farklı yerlerine takmaya çalışmak olabilir sürücüleri...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...