Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Burada sen kalkıp bir ayeti bir olaya neden olarak gösteriyorsan, tartıştığımız şey o ayetin doğruluğundan ziyade senin düşüncelerindir. İslamı referans göstererek bir tartışmaya katılıyorsan, direkt olarak İslam'ı temsil ediyorsun demektir ki, bu da herhangi bir insanın İslam'dan soğuması için yeterli bir nedendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Abi bu konu uzar da uzar , siz milyonlarca tezat bulursunuz kendi kafanıza göre ve karşınızdaki insanlarda bunlara milyonlarca cevap verir. Bence Kuran-ı Kerim'in ilk ayetinde olduğu gibi okumamız lazım , Kuran-ı okumamız lazım , bunları yorumlayan adam akıllı insanların kitaplarını okumamız lazım. İnanın kafanızdaki sorulara cevap bulucaksınız. Bu forumda daha fazla antipatik olmak istemiyorum çünkü biliyorum ki bu inandığım ve bildiğim şeyleri yazınca antipatik oluyorum veya yobaz oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Asteroth said: Burada sen kalkıp bir ayeti bir olaya neden olarak gösteriyorsan, tartıştığımız şey o ayetin doğruluğundan ziyade senin düşüncelerindir. İslamı referans göstererek bir tartışmaya katılıyorsan, direkt olarak İslam'ı temsil ediyorsun demektir ki, bu da herhangi bir insanın İslam'dan soğuması için yeterli bir nedendir. Abi bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte sabahtan beri yapmak istediğimde buydu zaten. Kişilerin islamiyeti nasıl ve ne biçimde yaşadığı sizin islamiyet hakkında düşüncelerinizi etkilemesin. Siz İslamiyetten kendinize göre doğru olanları , aklınıza yatan kısımlarını çekip alın ve kendinize göre yorumlayın. Akıl onun için var sizde. Kişilerin davranışları sizin islamiyete karşı olan tutumunuzu değiştirmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 bıraz okudum sıkıcı geldi bıraktım. ama kimse ana gelip "cihad yapıp dini yaymak sevaptır" ve "allahın verdiği canı allah alır, adam öldürmek kul hakkıdır bağışı yoktur" gibi iki cümleyi yanyana koyan ve her buyruğunun muklat olduğunu söyliyen bir dinin ikilem içinde olmadığını söylemesin. kişilerin davranışları islamiyete olan bakışımı tabiki değitirecektir. eğer dünyada white supremasistler kendilerini odinist olarak adlandırmışlarsa, ne kadar cekici gelirse gelsin biri sorduğunda "odine tapıyorum" demem cunki bu cümleyi ve tanımı kullananan cok daha baskın bir kitle vardır ve kendı adıma yanlış tanınmaktan öte bu kitleyi desteklemiş olmak istemem. Aynı şey islam icinde gecerli, islam adı altında özgülükler kısıtlanıyor, faşist rezimler yürütülüyor, insanlar kullanılıyor, güc odakları oluşturuluyor ise ben bunun bi parcası olmak istemem. islamın öğretilerini pek ala beyenmiş okumuş etmiş hayatıma adabte etmiş olabilirim ama müsliman olmam gerekmez kendime müsliman demem gerekmez. din dediğin şey insandan kopuk bir felsefe olarak incelenebilir elbet, ama toplumsal hareket olarak incelemek cok daha realistik olucaktır. 1000 bişi küsür yıldır takip edilen uygulanan yayılan bir din olarak islamın geldiği nokta benı hiç bir şekilde cezbetmiyor. son olarakda büyün ölcüde toplumla beraber yaşanması gereken bir din olan islamın "inanc seninle allah arasındadır kimse karışamaz" söylemi biraz fıs kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Abi bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte sabahtan beri yapmak istediğimde buydu zaten. Kişilerin islamiyeti nasıl ve ne biçimde yaşadığı sizin islamiyet hakkında düşüncelerinizi etkilemesin. Siz İslamiyetten kendinize göre doğru olanları , aklınıza yatan kısımlarını çekip alın ve kendinize göre yorumlayın. Akıl onun için var sizde. Kişilerin davranışları sizin islamiyete karşı olan tutumunuzu değiştirmesin. İyi de ciğerim, benim "ıslah" düşüncemle, senin "ıslah" düşüncen bu kadar ters düşebiliyorken, ben her ne kadar inanan bir insan olmasam da benim fikrim seninkinden çok daha mantıklı geliyorsa ve senin dayandığın yer "İslamiyet"se, ben nasıl soğumam bu dinden? Yani ben "Ooo İslamiyet ne süper bir dinmiş be yau!" desem bile standart Müslüman profili sen olacaksın, ben "Elhamdülillah Müslümanım" dediğim vakit, seninle aynı kefeye koyacağım kendimi. Olmaz ki ama böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Abi bak yanlış biliyorsun , kuran da senin dediğin gibi bir ayet filan yok. Uhud savaşından önce Medineliler peygamberimize saldırmak için Mekke'ye doğru harekete geçtiler ve bu sırada Hz. Muhammed Allah'a ne yapması gerektiğini sordu ve senin dediğin gibi insan öldürmenin günah olduğunu biliyordu kuran'da. Allah'ta ona kendini ve dinini savunmak için yapılan savaşın günah olmayacığını ve sevap olacağını söyledi. Din için savaşmaya Cihad denir ve onun için bu olay "Cihad yapmak sevaptır" gibi değiştirilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Asteroth said: suBzer0 said: Abi bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte sabahtan beri yapmak istediğimde buydu zaten. Kişilerin islamiyeti nasıl ve ne biçimde yaşadığı sizin islamiyet hakkında düşüncelerinizi etkilemesin. Siz İslamiyetten kendinize göre doğru olanları , aklınıza yatan kısımlarını çekip alın ve kendinize göre yorumlayın. Akıl onun için var sizde. Kişilerin davranışları sizin islamiyete karşı olan tutumunuzu değiştirmesin. İyi de ciğerim, benim "ıslah" düşüncemle, senin "ıslah" düşüncen bu kadar ters düşebiliyorken, ben her ne kadar inanan bir insan olmasam da benim fikrim seninkinden çok daha mantıklı geliyorsa ve senin dayandığın yer "İslamiyet"se, ben nasıl soğumam bu dinden? Yani ben "Ooo İslamiyet ne süper bir dinmiş be yau!" desem bile standart Müslüman profili sen olacaksın, ben "Elhamdülillah Müslümanım" dediğim vakit, seninle aynı kefeye koyacağım kendimi. Olmaz ki ama böyle. Mesela Gs li olduğunu düşünelim ve Gs taraftarları içinde esrarkeş , tecavüzcü , sapık yani senin onaylamadığın bir insan topluluğu olduğunu düşünelim. O zaman sen kendine ben Gs taraftarıyım demicekmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Hz. Muhammed Allah'a ne yapması gerektiğini sordu ve senin dediğin gibi insan öldürmenin günah olduğunu biliyordu kuran'da. Allah'ta ona kendini ve dinini savunmak için yapılan savaşın günah olmayacığını ve sevap olacağını söyledi. 1) Kur'an-ı Kerim 2) öyle olunca öldüremezsin böyle olunca öldürebilirsin. Canı veren oysa, herkese eşit davranmak zorunda değil mi. O medineliler cahil insanlar olarak, karşılarında savaştıkları insanlardan daha mı değersizler. Hani her kul eşitti. sdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Mesela Gs li olduğunu düşünelim ve Gs taraftarları içinde esrarkeş , tecavüzcü , sapık yani senin onaylamadığın bir insan topluluğu olduğunu düşünelim. O zaman sen kendine ben Gs taraftarıyım demicekmisin? Din, futbol takımı taraftarlığıyla karşılaştırılamaz benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 wazgeçtim konu sapmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 kişilerin davranışları islamiyete olan bakışımı tabiki değitirecektir. eğer dünyada white supremasistler kendilerini odinist olarak adlandırmışlarsa, ne kadar cekici gelirse gelsin biri sorduğunda "odine tapıyorum" demem cunki bu cümleyi ve tanımı kullananan cok daha baskın bir kitle vardır ve kendı adıma yanlış tanınmaktan öte bu kitleyi desteklemiş olmak istemem. Aynı şey islam icinde gecerli, islam adı altında özgülükler kısıtlanıyor, faşist rezimler yürütülüyor, insanlar kullanılıyor, güc odakları oluşturuluyor ise ben bunun bi parcası olmak istemem. islamın öğretilerini pek ala beyenmiş okumuş etmiş hayatıma adabte etmiş olabilirim ama müsliman olmam gerekmez kendime müsliman demem gerekmez. din dediğin şey insandan kopuk bir felsefe olarak incelenebilir elbet, ama toplumsal hareket olarak incelemek cok daha realistik olucaktır. 1000 bişi küsür yıldır takip edilen uygulanan yayılan bir din olarak islamın geldiği nokta benı hiç bir şekilde cezbetmiyor. son olarakda büyün ölcüde toplumla beraber yaşanması gereken bir din olan islamın "inanc seninle allah arasındadır kimse karışamaz" söylemi biraz fıs kalıyor. bu arada evet beşiktaşlılar gidip adam döverse bende kendime beşiktaşlı demem bu kadar basit. daha doğrusu evet beşiktaşlıyım eşşek sıpasıyız biz derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Asteroth said: suBzer0 said: Mesela Gs li olduğunu düşünelim ve Gs taraftarları içinde esrarkeş , tecavüzcü , sapık yani senin onaylamadığın bir insan topluluğu olduğunu düşünelim. O zaman sen kendine ben Gs taraftarıyım demicekmisin? Din, futbol takımı taraftarlığıyla karşılaştırılamaz benim gözümde. sen teşbih nedir bilirmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Bilirim. Bu konu teşbih yapılacak bir konu değil. İlla ki bir cevap istiyorsan, Cüce'nin mesajını oku, uğraşmayayım aynı şeyleri yazmakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Cuce said: kişilerin davranışları islamiyete olan bakışımı tabiki değitirecektir. eğer dünyada white supremasistler kendilerini odinist olarak adlandırmışlarsa, ne kadar cekici gelirse gelsin biri sorduğunda "odine tapıyorum" demem cunki bu cümleyi ve tanımı kullananan cok daha baskın bir kitle vardır ve kendı adıma yanlış tanınmaktan öte bu kitleyi desteklemiş olmak istemem. Aynı şey islam icinde gecerli, islam adı altında özgülükler kısıtlanıyor, faşist rezimler yürütülüyor, insanlar kullanılıyor, güc odakları oluşturuluyor ise ben bunun bi parcası olmak istemem. islamın öğretilerini pek ala beyenmiş okumuş etmiş hayatıma adabte etmiş olabilirim ama müsliman olmam gerekmez kendime müsliman demem gerekmez. din dediğin şey insandan kopuk bir felsefe olarak incelenebilir elbet, ama toplumsal hareket olarak incelemek cok daha realistik olucaktır. 1000 bişi küsür yıldır takip edilen uygulanan yayılan bir din olarak islamın geldiği nokta benı hiç bir şekilde cezbetmiyor. son olarakda büyün ölcüde toplumla beraber yaşanması gereken bir din olan islamın "inanc seninle allah arasındadır kimse karışamaz" söylemi biraz fıs kalıyor. bu arada evet beşiktaşlılar gidip adam döverse bende kendime beşiktaşlı demem bu kadar basit. daha doğrusu evet beşiktaşlıyım eşşek sıpasıyız biz derim. Abi sizinle bu konuları gerçekten saatlerce yüzyüze oturup konuşmak , tartışmak isterim. Teşekkür ederim öncelikle ciddiyim sly-one hariç seviyeli tartıştığınız için. din kişi ile allah arasındadır denilen olay aslında tam senin bahsettiğin şey , yani sen kendine müslümanım , dinim İslam demek zorunda değilsin. İslam insanların kendilerine göre yorumlanması , pay çıkartılması , bazı noktalarını kabul edip , bazı noktalarını benimseyerek yaşanması gereken bir din bana göre. Ben körü körüne bağlanmaya zaten karşıyım , kendim okuyup , konuşup , bu şekilde tartışıp öğrendikten sonra dinimi yaşamayı seçtim. Tamam belki doğduğum anda ben müslüman olmaya mahkumdum fakat bunun doğruluğunu ve yanlışlığını ayıracak akılda sahip oldum ve kendime göre yaşamaya yorumlamaya karar verdim. Benim anlatmaya çalıştığım bu. Herkesin kendine göre dini yaşayış biçimi vardır , sen namaz kılmanın saçma bişey olduğunu düşünürsün , başkası namaz kılmadan müslüman olunmaz düye düşünür. Ama bu düşünceler kişiyi bağlar. Din onun için kul ve allah arasındadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 vay. kuran kurana bir tartışma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ADAM CONS ya :) İnanılmaz güldüm hata güleyim aıs9*ıasdoweasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ne seviyesizliğimi gördün bre müslim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ama bir yandada islam cuma günü bütün toplumla beraber namaza gitmeyi cocuğumu sünent ettirmeyi, zekat vermeyi kurban kesip kağıtmayı ramazanda ac beslemeyi hacca gitmeyi sölüyor bana. ki bunların büyük bı kısmı farz (yanlışım varsa belirtin cok oldu din dersi almıyalı) ve bunların hiç birini toplumdan gizli, kişisel hayatımın dışına cıkartmadan yapmam pek mümkün değil. yanı dini kendimle tanrım arasında tuttuğumda aslında dinimin gerektirdiği kadar müsliman olamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Bütün bahsettiklerinin altında aslında bir neden var yani söylenenlerin ve senden yapılmasını istenen herşey senin için. Mesela Namaz kılmak emredilmiş ; burdaki ama senin allah için fedakarlık yapıp vaktini ayırman ve temiz olman (abdest) aynı zamanda namaz şu şekildedir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre günde 3 kere abdest alan bir insanda hastalık riskleri en aza inmektedir(temizlikten dolayı) aynı zamanda namaz kılmak insan vücüdunun günlük yapması gereken eklem ve kas egzersiz hareketleridir bunları kafamdan atmıyorum gerçekten bilimsel temelere dayanıyor. Mesela Oruç; açlık ve yokluk içindeki insanların nasıl hayat sürdüklerini anlamana yardımcı olur böylelikle onuları daha çok düşümen amaçlanır ve oruç zamanı verilen zekat ; fakir ve ihtiyaç sahiplerini rahatlatmak içindir. Yine yapılan araştırmalara göre zekat ile yükümlü olan herkes zekat verdiği zaman ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları baya bir ölçüde karşılanmaktadır buna sadakayı da ekleyebilir aynı zamanda. sünnet seninde bildiğin gibi islam dininden olmayanların bile yaptırdığı tıbbi bir uygulamadır ve erkek penisi açısından yapılması gerekir. Bunun gibi daha birçok olay var. Ben bunları niye yazdım ; bu söylenen veya emredilen şeylerin temelinde aslında insan yatar. Yani bunları yapmak aslında bir dini zorunluluk değil , iyi ve sağlıklı bir bireyin yapması gerekenler olarak görülebilir. Allah'ın senin dediğin şeyleri yapmayan insanlara zorlama yapılmaması , özgür bırakılması konusunda da kesin emirleri vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 http://students.sabanciuniv.edu/~ilkekaya/hag.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 sünnetin cinsel zevki azalttığı ve günümüz standartlarında hijyenik acıdan cokta gerekli olmadığı söyleniyor aksine. derdim böle ufak şeyleri tartışmak değil. bende günde 5 kez namaz kılmanın oldukca mantıklı bir egzersiz olduğunu. ama şöle bi derdim var mesela, bir cok noktada inanan kişinin inancını topluma göstermesi gereken bir dinin "din direyle tanrı arasındadır" demesi bana makul de gelmiyo de gelmiyo. Cuma namazı pekala, toplumu bir araya getirip (kadın erkek ilişkisine girmiycem bu noktada ordan cıkmanın pek bir yolu yok cunki hoş burdanda cıkamıyorumya ben olsun) imam tarafından hayatlarına dair yararlı öğütler aldıkları bir yer olabilir, cıkışta fakirlere düşkünlerede yardım etmek için parada toplanıyor olabilir, ama dini benımle tanrım arasından cıkartıp toplumun önüne koyan bir uygulama. Sünnet keza öle özellikle doktor-hasta gizliliği etiğinin oturmamış olduğu zamanlarda. zekatı ilk elden verdim diyelim orda sorun yok pek acıkcası ama kurban aynı şekilde kurbanı gizli kesmek eti gizli dağıtmak mümkünmü? Hacca gitmek? hacca gitmenin birey-tanrı arasındaki gizliliği bozmaması mümkün değil. bütün bu uygulamalar, toplumunun gözü önünde yapılıyor baska yolu yok. İslam, dinig gerekcelerini tamamlamamız için dinimizi topluma sergilememezi gerektiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 yooo alakası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Bütün bahsettiklerinin altında aslında bir neden var yani söylenenlerin ve senden yapılmasını istenen herşey senin için. Mesela Namaz kılmak emredilmiş ; burdaki ama senin allah için fedakarlık yapıp vaktini ayırman ve temiz olman (abdest) aynı zamanda namaz şu şekildedir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre günde 3 kere abdest alan bir insanda hastalık riskleri en aza inmektedir(temizlikten dolayı) aynı zamanda namaz kılmak insan vücüdunun günlük yapması gereken eklem ve kas egzersiz hareketleridir bunları kafamdan atmıyorum gerçekten bilimsel temelere dayanıyor. Mesela Oruç; açlık ve yokluk içindeki insanların nasıl hayat sürdüklerini anlamana yardımcı olur böylelikle onuları daha çok düşümen amaçlanır ve oruç zamanı verilen zekat ; fakir ve ihtiyaç sahiplerini rahatlatmak içindir. Yine yapılan araştırmalara göre zekat ile yükümlü olan herkes zekat verdiği zaman ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları baya bir ölçüde karşılanmaktadır buna sadakayı da ekleyebilir aynı zamanda. sünnet seninde bildiğin gibi islam dininden olmayanların bile yaptırdığı tıbbi bir uygulamadır ve erkek penisi açısından yapılması gerekir. Bunun gibi daha birçok olay var. Ben bunları niye yazdım ; bu söylenen veya emredilen şeylerin temelinde aslında insan yatar. Yani bunları yapmak aslında bir dini zorunluluk değil , iyi ve sağlıklı bir bireyin yapması gerekenler olarak görülebilir. Allah'ın senin dediğin şeyleri yapmayan insanlara zorlama yapılmaması , özgür bırakılması konusunda da kesin emirleri vardır. Yok bea abi... Birincisi abdest hastalık riskini en aza indirimiş. Ulan kişi başı hasta sayısı bildiğim kadarı ile müslüman ülkelerde hristiyanlara göre çok fazla. hem abdest alınca kanser olmuyormusun ? Bi geç yav Namaz yapılması gereken kas hareketleri falan değildir. Çok meraklı adam tutar koşar bi şey yapar. Az bişey inip kalktım diye spor yapmış olmuyorsun. Oruç kimseye bi şey anlatmıyor bence sabahtan akşama kadar aç gezip sonra manyaklar gibi yemeğe yumuluyorsun. Kimsenin aklından açlık geçmiyor herkes kendi tıkırda walla. Zekat sistemi adam gibi işlemiyor yüzde doksan bilmem kaçı olan ülkemizde. Hiçbi yerde de işlemiyor bence. Mesela kurban bayramı; yanlışsan düzeltin kurban durumu iyi olmayanlara vermek üzere kesilmez mi. Arkadaşım kendimi bildim bileli o hayvan kesilir eşe dosta dağıtılır. Onlarda sana vermiştir. Eeee nerde bu işin gerekli olanlara gitmesi. Böyle güzel güzel işlevleri falan var diyorsunuzda kimsenin adam gibi bunlara uyduğu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Zaten tartışmanın başından beri anlatmak istediğim buydu eğer önceki postları okusaydın anlardın. Kişilerin hareket ve davranışlarına göre değerlendirmemek lazım islamı diye 100 kere söylemiştim orda. İnsanların bunları yanlış yapıyor olması veya başka yerlere çekiyor olması bu olayların yanlış olduğunu göstermez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar