suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sorun çok güzel ama galiba olay inanç açısından filan ele alınmış olabilir sonuçta barbarlık başka bişey , onlara psikolojik danışman gerekirdi diye düşünüyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Nasıl yani? Barbarlar ıslah edilmeyi hak etmiyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sly-One said: dedi islamiyet e arapların kılıç zoruyla geçirdiği bir milletin torunu birey İşte bunun için tartışmayı bitirdim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Asteroth said: Nasıl yani? Barbarlar ıslah edilmeyi hak etmiyorlar mı? Aztekler sonunda islah olmuşlar ama araplar hala olamamış ondan olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 becool said: Penthesilea said: Isin komigi sikayet etsen kime edeceksin. Ulkemden yemin ediyorum soguttular. Hala savunuyorsunuz bir de hassasiyet falan diye. Adam ayin yapmaya gitse ayni hassasiyeti gosterecek misin? Niye bu iki yuzluluk o zaman? Ben Kur'an okumus biri olarak, su konuda en az onun kadar yararli baska bir kitap onereyim: Cumhuriyet Yayinlarindan Din ve Politika, Servet Tanilli'nin. 250 yil once Hristiyanlik yasamis bu surecleri, 2300 dolaylarinda Islam da akil mantik dini olur heralde. israil pazar günleri yaşıyormu peki hala ?musevilik de akıl mantık dini degil? yada bebeklerin yıkanarak,hristiyanların confession yaparak günahlarından arınması ne kadar mantıklı degilmi? insanlar hep mantıklı olmak zorunda degil,bazı zamanlar sırf inandıkları için birşeyler,saçma şeylerde yapabilirler. dünyada akılcılıktan başka düşünce hareketleride var,sen bunları tanımıyorsun galiba.e degil tabi musevilik islam'dan da sacma bir din. hristiyanlik dedim orda, musevilik degil. protestanlarda vaftizden emin degilim de, gunah cikarma yoktur mesela. kastettigim bagnaz katolikler degil, iskandinav protestanligi ozellikle. evet bu arada, tanri akil verdigi icin ve insanliga en buyuk hediyesi o oldugu icin, tanri adina akil disi seyler yapan dusunce hareketlerini tanimiyorum, bir tutarsizlik da goremiyorum bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 şimdi diyosun ki benim aklım var benim aklımla bulduğum her şey tanrıca da mübahtır :p pis kafir. sadece aklınla bulabilsen kitap yollar mıydı. Araplar nasıl yola geldi sanıyosun adsfg. insan hakları desen, avrupa gıptayla izliyor arapları, bu ne güzel bir ahlaktır diye. şaka bi yana herkesin dini kendine olması gereken yerde bunları tartışıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: Aztekler sonunda islah olmuşlar ama araplar hala olamamış ondan olabilir mi? Abi çok afedersin de puahahuahauhahuaha Adamlar soykırıma uğradılar be, ne ıslahı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 yırtma kendini gerek yok da , sonuçta bir şekilde son bulmuş bu barbarlık , belkide islah olma biçimleri bu oldu? veya islah olamayacak seviyedelerdi ortadan kalktılar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sly-One said: şimdi diyosun ki benim aklım var benim aklımla bulduğum her şey tanrıca da mübahtır :p pis kafir. sadece aklınla bulabilsen kitap yollar mıydı. Araplar nasıl yola geldi sanıyosun adsfg. insan hakları desen, avrupa gıptayla izliyor arapları, bu ne güzel bir ahlaktır diye. şaka bi yana herkesin dini kendine olması gereken yerde bunları tartışıyoruz. Kardeş , abi , amca artık neysen benim karşımda , lütfen dalga geçmeyi bırak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Asteroth said: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA yapıcak yorumun olmaması ne acı , bu madalyaları böyle gülerek mi aldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: yırtma kendini gerek yok da , sonuçta bir şekilde son bulmuş bu barbarlık , belkide islah olma biçimleri bu oldu? veya islah olamayacak seviyedelerdi ortadan kalktılar?ne diyon abi sen asuhfudhsfsufsmfsj aman diyim allah islah etmesin o zaman, evi altin aramaya gelen ingiliz kolonileri falan basar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: Sly-One said: şimdi diyosun ki benim aklım var benim aklımla bulduğum her şey tanrıca da mübahtır :p pis kafir. sadece aklınla bulabilsen kitap yollar mıydı. Araplar nasıl yola geldi sanıyosun adsfg. insan hakları desen, avrupa gıptayla izliyor arapları, bu ne güzel bir ahlaktır diye. şaka bi yana herkesin dini kendine olması gereken yerde bunları tartışıyoruz. Kardeş , abi , amca artık neysen benim karşımda , lütfen dalga geçmeyi bırak...onu bana demis ama sly-one? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 benle dalga geçiyo demedim ki zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: yapıcak yorumun olmaması ne acı , bu madalyaları böyle gülerek mi aldın? Madalyaları geç şimdi, soykırımı ıslah olarak nitelendirdiğinin farkında mısın sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Biraz daha uyuz ediyim o zaman sizi : Bakara Sure-i Celilesi 216.ayet-i Kerimesinde "sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır, siz bilemezsiniz, onu ancak ben bilirim" Belki burdaki soykırım insanlık için bir hayır kimbilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 ben araplarla ve penth le dalga geçtim, kimsenin dini beni ilgilendirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Biraz daha uyuz ediyim o zaman sizi : Bakara Sure-i Celilesi 216.ayet-i Kerimesinde "sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır, siz bilemezsiniz, onu ancak ben bilirim" Belki burdaki soykırım insanlık için bir hayır kimbilir? hitler de öyle dedi aslında. yuh be yuh artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 hmm demekki belki hayır'dır diye istediğimizi yapabiliyoruz. o zaman neden kuralları var bu dinin, sonucta herşey hayır olabilir. belki dinin kuralları iyi şeyleri engelliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 "onu ancak ben bilirim" demiş allah ve sana ne yapman gerektiğini söylemiş , neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen birisi ne yapmanı söylüyorsa onun dediğini yapmak en doğrusu değilmidir? not: senin ayeti doğru kabul ettiğini düşünerek yazdım bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 suBzer0 said: Biraz daha uyuz ediyim o zaman sizi : Bakara Sure-i Celilesi 216.ayet-i Kerimesinde "sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır, siz bilemezsiniz, onu ancak ben bilirim" Belki burdaki soykırım insanlık için bir hayır kimbilir? Abi ne uyuz etmesinden bahsediyorsun, bir yandan acıyıp bir yandan gülüyorum şu anda sana yahu. Kalkıp "Böyle yobazlar insanları İslam'dan soğutuyor" diyen bir adamın dediklerine bak. İslam'ın aydınlık gençliği senin gibiyse nasıl soğumasın insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 İslamı sen bireylerin yaşayışlarına göre ve davranışlarına göre yorumluyorsan zaten sorun orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Bu bizim ıslah evlerimiz Allahın her yerde olduğunu kabul edecek olursak, ıslahevindeki bir masum insanın hali şöyle: Görüyoruz ki, Allah türkiye'de ıslah etti mi böyle oluyor. Biraz olsun adama benziyor ki yine de başarısız oluyor. Günümüz teknoloji ve psikolojisinde bile bu kadar ıslah edebilen, geçmişte ıslah etmiş de çıka çıka böyle bir aztekli mi çıkabilmiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ama aynı "şey" (kişi değil) demişki isnan öldürmek yasak "belki hayır nerden biliyon" diye öldürmüşüz. başkasının dinine saygı göster demiş "belki hayır ne biliyon" diye putları kırmışız. ve bunları "şey"'in ınsanlıkla tek bağlantısı tek elcisinin önünde yapmışız oda karşı cıkmamış. bi yandanda elcinin yaptıklarını söylediklerini sünnet kabul etmişiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar