Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cuma namazı

Valeron

Öne çıkan mesajlar

becool said:
Penthesilea said:
Isin komigi sikayet etsen kime edeceksin. Ulkemden yemin ediyorum soguttular. Hala savunuyorsunuz bir de hassasiyet falan diye. Adam ayin yapmaya gitse ayni hassasiyeti gosterecek misin? Niye bu iki yuzluluk o zaman?

Ben Kur'an okumus biri olarak, su konuda en az onun kadar yararli baska bir kitap onereyim: Cumhuriyet Yayinlarindan Din ve Politika, Servet Tanilli'nin.

250 yil once Hristiyanlik yasamis bu surecleri, 2300 dolaylarinda Islam da akil mantik dini olur heralde.

israil pazar günleri yaşıyormu peki hala ?musevilik de akıl mantık dini degil?
yada bebeklerin yıkanarak,hristiyanların confession yaparak günahlarından arınması ne kadar mantıklı degilmi?
insanlar hep mantıklı olmak zorunda degil,bazı zamanlar sırf inandıkları için birşeyler,saçma şeylerde yapabilirler.
dünyada akılcılıktan başka düşünce hareketleride var,sen bunları tanımıyorsun galiba.
e degil tabi musevilik islam'dan da sacma bir din. hristiyanlik dedim orda, musevilik degil.

protestanlarda vaftizden emin degilim de, gunah cikarma yoktur mesela. kastettigim bagnaz katolikler degil, iskandinav protestanligi ozellikle. evet bu arada, tanri akil verdigi icin ve insanliga en buyuk hediyesi o oldugu icin, tanri adina akil disi seyler yapan dusunce hareketlerini tanimiyorum, bir tutarsizlik da goremiyorum bunda.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi diyosun ki benim aklım var
benim aklımla bulduğum her şey tanrıca da mübahtır :p
pis kafir.
sadece aklınla bulabilsen kitap yollar mıydı. Araplar nasıl yola geldi sanıyosun adsfg.
insan hakları desen, avrupa gıptayla izliyor arapları, bu ne güzel bir ahlaktır diye.
şaka bi yana herkesin dini kendine olması gereken yerde bunları tartışıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
pis kafir.
sadece aklınla bulabilsen kitap yollar mıydı. Araplar nasıl yola geldi sanıyosun adsfg.
insan hakları desen, avrupa gıptayla izliyor arapları, bu ne güzel bir ahlaktır diye.

Kardeş , abi , amca artık neysen benim karşımda , lütfen dalga geçmeyi bırak...
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Sly-One said:
pis kafir.

Kardeş , abi , amca artık neysen benim karşımda , lütfen dalga geçmeyi bırak...
onu bana demis ama sly-one?
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Biraz daha uyuz ediyim o zaman sizi :

Bakara Sure-i Celilesi 216.ayet-i Kerimesinde "sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır, siz bilemezsiniz, onu ancak ben bilirim"

Belki burdaki soykırım insanlık için bir hayır kimbilir?

hitler de öyle dedi aslında.
yuh be yuh artık.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Biraz daha uyuz ediyim o zaman sizi :

Bakara Sure-i Celilesi 216.ayet-i Kerimesinde "sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır, siz bilemezsiniz, onu ancak ben bilirim"

Belki burdaki soykırım insanlık için bir hayır kimbilir?

Abi ne uyuz etmesinden bahsediyorsun, bir yandan acıyıp bir yandan gülüyorum şu anda sana yahu.

Kalkıp "Böyle yobazlar insanları İslam'dan soğutuyor" diyen bir adamın dediklerine bak. İslam'ın aydınlık gençliği senin gibiyse nasıl soğumasın insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bizim ıslah evlerimiz

Allahın her yerde olduğunu kabul edecek olursak, ıslahevindeki bir masum insanın hali şöyle:

Görüyoruz ki, Allah türkiye'de ıslah etti mi böyle oluyor. Biraz olsun adama benziyor ki yine de başarısız oluyor. Günümüz teknoloji ve psikolojisinde bile bu kadar ıslah edebilen, geçmişte ıslah etmiş de çıka çıka böyle bir aztekli mi çıkabilmiş?

Sosyal ağlarda paylaş

ama aynı "şey" (kişi değil) demişki isnan öldürmek yasak "belki hayır nerden biliyon" diye öldürmüşüz.

başkasının dinine saygı göster demiş "belki hayır ne biliyon" diye putları kırmışız.

ve bunları "şey"'in ınsanlıkla tek bağlantısı tek elcisinin önünde yapmışız oda karşı cıkmamış.
bi yandanda elcinin yaptıklarını söylediklerini sünnet kabul etmişiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...