Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ram sorunsalı

nuwanda

Öne çıkan mesajlar

asus p5b anakartım var, 4 tane ram slotu var

su anda 2*1 gb ddr2 var ama bugn 2 tane dha buldm onları da takında acılmıo alet. o yeni taktıgım ramler de aynı ddr2 800mhz ramler.

simdi 4*1gb diye birsey olmuyor mu?

bi de o yeni taktıklarımdan bir tanesini soktum oyle calıscak mı diye baktım, bu sefer bilgisayar acılıyor ama windows acılmadan bir uyarı gelip overclocking failed gibisinden bi error veriyor.

eeeeh cok cahilim ya
Sosyal ağlarda paylaş

yok aslında hicbirseyle oynamadım, overclock ile pek bi alakam olmadadıgı icin nasıl yapılcagını bile bilmem, tek bildigim butun ramlerin ddr2 800mhz oldugu.

kablolar ve rahatca takmamı engelleyen hddleri sokup yaklasık 1 saat boyunca el feneri bulamadıgım icin fx lightsaber ısıgında(bkz: oha!) bu islerle ugrastıgım icin simdilik pes ettim ama yarın sabah ilk is snin dediklerini denicem
Sosyal ağlarda paylaş

sabah zindeligi ile actım yine kasayı, 1 tanesini taktım onu anladı, ama 2.yi taktıgımda anlamıyor hala dha 3 gb dio.

ram mi bozuk acaba dedim diger ramlerden bir tanesi ile degistirdim (duzgun calıstıgını bildigim eskilerden bir tanesini sokup yerine taktım) yok bozuk degil ram yoksa 2 gb gosterirdi. slotlarda da bozukluk yok onu da biliyorum

peki problem nerde =/
Sosyal ağlarda paylaş

Voltaj-Timing-MHz şeytan üçgeninin arasında düşmüşsün.Biosa girebiliyorsan timingleri auto yap voltajı da auto yapıp öyle dene.

Baktın olmadı ramlerin üzerindeki( 2 ayrı kitinde ) stickerlarda yazan tüm bilgileri ( voltaj - timing - mhz )buraya yaz yardımcı olmaya çalışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

biosu default hale getirip denedm ztn

ramlerin 4u de aynı, ddr2 800mhz 1.5v dio. hatta ve hatta butun ramler aynı ztn marka model olarak, bu yuzden sorunun bunlardan kaynaklandıgını dusunmuorm

64-32 bit olayına gelince, nolursa olsun biosta 4gb gorunmesi gerekmiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
ramlerin markasi ne? 800 de 1.5v biraz az geldi bana. ha sorun bundan olmaz da, ne biliyim kil oldum..

sen bi bios reset at.

bios pilini cikar jumper i $asile.

1.8v imiş, cok kucuk yazıodu ramin ustunde yannıs okumusum sanırım =)

ramler bunlardan 2 tane vardı, arkadasımda da 2 tane varmıs kullanmadıgı onları alıverdm kendime.

ne problem cıktı ya of walla
Sosyal ağlarda paylaş

Hani bişeye ellemedim, over clock yapmadım diyosun ya...
Biosta böle kolay overclock için belli seçenekler oluyo bazen, mesela performans, stabilite vs. gibi böle... Bunları seçiyosun sen, fabrikadan ayarlanmış overclock düzenlemeleri işliyo anakartta. Heralde böyle bişey olmuş diye düşünüyorum, biosu bilen bi adam kurcalasın istersen. Bilmeyene sakın verme içine etmesin aletin :P Bi de zor bi ihtimal (bi ram artana kadar kurtarıp, sınırda kalmış watt kullanımı gibi bi olay olması lazım) ama PSU yetmiyo olabilir. Dediim gibi ilk ihtimal daha yüksek, ki burada da önceden sölenmiş; biostaki o ayarlarla oynayınca voltaj ve timingle uğraşmış olacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...