Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimya sorusu(Gazlar)

Thsn.

Öne çıkan mesajlar

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/9281/sorukeknh2.th.jpg" alt="" />[/img]
T sıcaklığında M musluğu açıldığında He gazının kısmi basıncı 0,5 atmosfer olmaktadır
Buna göre musluk açıldıktan sonra son basınç kaç atmosferdir?
Bu konu hakkındaki kısıtlı bilgilerim yüzünden bu kolay soruyu bana çözerseniz çok makbule geçicek şimdiden sağolun
Sosyal ağlarda paylaş

geçen seneden kalma öss bilgimle deneyeyim diyecektim de,

1 tane veri eksik sanki.

He nin kısmi basıncı 2 atm V hacimde iken açılınca 0.5 oluyorsa 4V hacme çıkıyor demektir. diğer kap 3V olur ,

0.75+0.5 = 1.25 atm.

de 11 ay falan oldu herhalde bu tarz bir soru çözmeyeli, güvenme bana :P
Sosyal ağlarda paylaş

P.V = n.R.T formulünden ; (basınç)x(hacim)=(mol sayısı)x(bişey sabiti-unuttum ismini)x(sıcaklık, kelvin cinsinden)

1. etapta basınç 2 atm , hacim V. R sabit zaten, T'ler de değişmiyor nasılsa vanayı açınca da, onları boşver. n mol gaz var ama bilmene gerek yok sayısını.

2V=nRT yani denklem.

2. etapta , He gazının eksildiği/arttığına dair bir şey yazmamışlar, n mol helyum duruyor yani yine. kısmi basıncı P=0.5 atm. kısmi basıncı sorduğu için o gazı V hacimli ortamdan daha geniş bir ortama götürdüğünü varsayabilirsin.

0.5x(V2)=nRT oluyor bu seferki denklem. 2V=0.5(V2) 'den V2=4V çıkar.

4V hacim iki kabın toplam hacmi oluyor , 1. kabın V olduğunu biliyorduk 3V olur 2. kaptaki.

2. kap için de 1x3V=mRT olur (m'i oradaki gazın mol sayısı olarak yazdım) denklem.

4V'ye çıktığı zaman 3V=4Vx(P2) 'den (P2'yi H2 gazının yeni kısmi basıncı olarak kullandım) P2=0.75 atm.

2. durumdaki toplam basınç da o ikisinin kısmi basınçlarının toplamı olur , 0.5+0.75=1.25
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...