Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bios bilgisayar açılış sorunu

nuki

Öne çıkan mesajlar

bu sabah bilgisayar sorunusuz bir şekilde normal süresinde açıldı kapadım demin açmaya kalkınca biosa geçmek için del e basılan ekranda takılmaya başladı, bios bile acılmıyordu bende de bir hardisk cok saglam değildir acaba o mu sorun yaptı gene diye hardiski cıkardım yine birşey değişmedi. sonra hardisiki taktım açtım takıldığı ekranda biraktım 3-4 dakika sonra o ekranı geçti. normal bir şekilde açıldı. Windows içindeyken herhangi bir hız kaybım da yok. Yanlız çıkardıgım hardiski şuan takılı oldugu halde görmüyor.

Hardisk ata dan baglı 2 de sata hardisk var bilgide şu ana kadar bir sorun çıkmamıştı.

Not: Motherboard Asus P5LD2.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi oncelikle BIOS ile Hard Disk 'i cikarmanin bir alakasi yok. BIOS zaten local devicelari tanidiktan sonra, ilk hard disk 'in MBR sine ulasarak isletim sistemini aciyor.

Beklemesinin nedeni, muhtemelen diskinde fiziksel ya da port da probleminin olmasi.

Muhtemelen BIOS 'unda disk tanimlamalari nedeniyle, o diski tanimaya calisirken herhangi bir response alamadigi icin uzunca bir sure bekliyor ve timeout oluyor.

Diski baska bir bilgisayarda takip deneyebilirsin, ama bana sanki diskte fiziksel problem varmis gibi geliyor.

Calisirken o diskten ses geliyor mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Connecterları bir daha sıkıştırdığımda bilgisyar normal hızında açıldı bu sefer ama hardisk tamemen doğru bir şekilde baglı olmasına ragmen o hardisk çalısmıyor.

Eskiden o hardiskten ses gelmezdi halen gelmiyor ama fazla titreyen bir hardiskti. Orjinalinde zaten boxa baglıydı boxu yanmıstı tahminim bu sefer tamamen öldü. Neyse iyi oldu bilgisayarın hizi 2 katina cıktı. (500 gb azalınca :D)
Sosyal ağlarda paylaş

Kapasite ve Hiz arasinda bir denklem yok.

Ancak ve ancak yuksek kapasiteli bir diskin vardir ve fragmente sekilde doluluk orani yuksek olacak sekilde doldurmussundur. Evet bu tip durumlarda erisim sureleri biraz yavaslayabilir, ama bir diskin calismiyor diye performans artisi pek soz konusu bir durum degil.

Hele ki RAID falan yapmissan - ki sanmiyorum - su anda performans sorunu yasiyorsun aksine :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...