shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 noxite said: hocam allahsizca yazilari okumak gunaha sokuyormus adamlari. yakinda tesettur talep edecekler nicklere, yuvarlak harfler abdest kaciriyormus. ya abicim siz bizi yanlış anladınız bizi şeriatçı olarak görmeyin (lol) biz sadece dinimize(islam-hanefi) sahip cıkmaya calışoyoruz birileri ters bişiler söylüyo bizde forum kuralları dahilinde cevap vermeye calışıyoruz tamam sizin düşüncenizde saygımız var ama sizde bizlere saygılı olun Lancelion said: orçun birdir, o kadar. müslümanlığa da saygı duyuyorum. eyvallah. yapmayın etmeyin ya
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Tekrardan; Werewolf said: İnanç özgürlüğü, inançlara saygıyı zorunlu kılan birşey değildir. İnanç özgürlüğü, istediğine inanma, ibadetini yerine getirme vs. üzerinedir. Size gelip dinsizliği dayatan mı olmuş, yapmayın pls.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 shuTdoWnX, gerizekalı diyen üyenin nicki Pyro ve kendisi o mesajından sonra forum genelinden yasaklı hale geldiği için nickinin altında Yörünge Dışı yazıyor. Bunun anlamı ise forumun hiç bir bölümüne yasağı kalkana kadar mesaj atamayacak olmasıdır. Ben o arkadaşın mesajını okudum ve hakaret&küfür içeriğinden dolayı gereken cezayı verdim. Bununla ilgili kafa patlatıcak kişi yönetimdir, biliyorum ülkemizde herkes her konuda fikir ve icraat sahibi ama lütfen burada aynı tutumu sergilemeyelim.
noxite Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Ey paticik cemaati, bundan sonra aşağıdaki kelimeler yasaktır.. Şüphesiz ki Biz O'nu Yaratmak Bir Birdir Tek Tektir genc müslümanlar rahatsız.
owshit Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Bu arada üzülüyorum size ateistlik sınırından dönmüş biri olarak söylüyorum inançsızlık zor iş , sarhoş olduğun zamanlar dışında hayatın kötüyse sürekli bir mutsuzluk hali olur.Zorda kaldığında kendini yanlız hissedip umutsuzluğa kapılabilirsin :(
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Asteroth said: Tekrardan; Werewolf said: İnanç özgürlüğü, inançlara saygıyı zorunlu kılan birşey değildir. İnanç özgürlüğü, istediğine inanma, ibadetini yerine getirme vs. üzerinedir. Size gelip dinsizliği dayatan mı olmuş, yapmayın pls. hayır ama dinimize karşı sölenen sözler batıyo bize sadece! orda kutlu dogum haftası ile ilgili konu acılıyo adamların koydugu resimlere bak ya..olurmu yani bumu
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 YA SANANE? owshit said: Bu arada üzülüyorum size ateistlik sınırından dönmüş biri olarak söylüyorum inançsızlık zor iş , sarhoş olduğun zamanlar dışında hayatın kötüyse sürekli bir mutsuzluk hali olur.Zorda kaldığında kendini yanlız hissedip umutsuzluğa kapılabilirsin :(
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 DynamicK said: shuTdoWnX, gerizekalı diyen üyenin nicki Pyro ve kendisi o mesajından sonra forum genelinden yasaklı hale geldiği için nickinin altında Yörünge Dışı yazıyor. Bunun anlamı ise forumun hiç bir bölümüne yasağı kalkana kadar mesaj atamayacak olmasıdır. Ben o arkadaşın mesajını okudum ve hakaret&küfür içeriğinden dolayı gereken cezayı verdim. Bununla ilgili kafa patlatıcak kişi yönetimdir, biliyorum ülkemizde herkes her konuda fikir ve icraat sahibi ama lütfen burada aynı tutumu sergilemeyelim. tamam özür dilerim geç gördüm onu @Asteroth tamam kardeşim sana bişi demiyorum daha yaptıgı her işte başarılı olrusun inşallah
noxite Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 shuTdoWnX said: Asteroth said: Tekrardan; Werewolf said: İnanç özgürlüğü, inançlara saygıyı zorunlu kılan birşey değildir. İnanç özgürlüğü, istediğine inanma, ibadetini yerine getirme vs. üzerinedir. Size gelip dinsizliği dayatan mı olmuş, yapmayın pls. hayır ama dinimize karşı sölenen sözler batıyo bize sadece! orda kutlu dogum haftası ile ilgili konu acılıyo adamların koydugu resimlere bak ya..olurmu yani bumu okudugumuzu anlayalim, kutlu dogum gunu. her dogumgunu kutludur. ok? kutlu dogum haftasi degil topic.
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Neyse beyler ! Ben kesiyorum abi tartışmayı. Ama baya gerilmiş olan arkadaşlarımızın rahatlamış olmasını diliyorum.Açık açıkda söylüyorum eski DEV-SOL'cu bir babam var.Şebek ve non serviamlarla büyüdüm.Ataşehir gibi yerlerde oturdum.Yani çoğunlukla demokrat insanlar içinde büyüdüm. Herhangi bir tarikat bağım yoktur.Sadece saygı !!! Dinler savaşlara neden olur !!! Saygısızlıkta !!! İyi geceler...
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 firatram said: Neyse beyler ! Ben kesiyorum abi tartışmayı. Ama baya gerilmiş olan arkadaşlarımızın rahatlamış olmasını diliyorum.Açık açıkda söylüyorum eski DEV-SOL'cu bir babam var.Şebek ve non serviamlarla büyüdüm.Ataşehir gibi yerlerde oturdum.Yani çoğunlukla demokrat insanlar içinde büyüdüm. Herhangi bir tarikat bağım yoktur.Sadece saygı !!! Dinler savaşlara neden olur !!! Saygısızlıkta !!! İyi geceler... .+111111111 iyi geceler saygılar..
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 dininizi elinizden alan yok, savunmaniza gerek yok.
owshit Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Asteroth@Gördün mü ne kadar rahatsız oldun
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 owshit said: DynamicK said: owshit said: Şimdi yönetim bariz subjektif davranıyor , aslında yönetimden çok şey beklemiyorum zira burası mahkeme değil onlarda hakim, kendi düşünceleri doğrultusunda muamele ediyorlar. zaten yönetim sizin ile aynı fikirde iken objektif, farklı fikirde iken subjektif olur. dansöz gibi bişey bu yönetim olayı. iyi göbek atıyorum ben mesela asena ile atışmışlığım vardır. ha benim düşüncem doğrultusunda olsa ben forumda dini inancı olan kimseyi barındırmazdım. ben ciddi anlamda dinlere karşı biriyim. insanları savaşmaya yönelten insanların ölümüne neden olan bir şeyi savunmak bana göre asıl en büyük günah en büyük suç. bak ne kadar fikirlerimi yönetimime karıstırmayıp da iş yapıyor muşum değil mi? inananda mesaj atıyor inanmayanda. Ha dini inancı olanları şutladım diyelim geriye kalan forum üyesi dini inancı olanlar da adam gibi dinini yaşayıp kimseyi karıştırmayan dinini kendi ile tanrı arasında yaşayıp hakkında ne bir yorum ne bir mesaj atan kişiler olurdu ki bana göre öylesi makbul. memlekette bu kadar dini dayatma, halkın üstünde bu kadar yük ve yasaklamalar var ise her daim din de konuşulur yeri gelir insanlar isyan edip dine karşı duruş da sergiler. memlekette namus deyip bir zar parçası yüzünden binlerce cinayet de işlenir, başka dine inananlara gavur denip dışlamalar da yaşanır, milletler hakkında yorum yapar iken dinine göre ayrım da gösterilir.. ondan sonra gelir bir de insanız, biz insanların bir olması gerektiğini savunuyoruz da dersiniz. lakin siz öylesinizdir buna tüm kalbimle inanıyorum ama uygulama alanı ile teori okadar fark ediyor ki sonu onca gereksiz cinayetler onca kavgalarla bitiyor. forumda yaşananlar bunun 1000 de biri.. gönül ister ki din denen şeyin insanlara sıkıntısı bizim burada yaşadığımız kavgalardan ibaret olsun ama değil. ha bu kaka bu GÜNAHKAR fikirlere sahip YÖNETİM bey amca olarak ben burda dini olan, inanan, müslüman hristiyan farketmez her üyeye forumu kullanabilme yorum yazabilmesi adına ortam oluşturuyor ve her daim yazılanlara kafa patladıp adil olmaya calısıyor isem sen de islamın ilk emri OKU ile yetinmeyip ANLAMA eylemini de uygular isen benden mutlu kimse olamaz. benim yukarıda dediklerim tamamen hayal ürünü, en ufak doğruluk payı yok ben rüyamda gördüm tuvalette klozete düşürdüm falan.. önemi yok yani nede olsa biz soru sorulmadan kimliğine İSLAMİYET yazılmış bir koyun toplumuz. bu bize koymuyor, iş bulurken dininin ilk kriterlerden biri olarak göze alındığı bir ülkede inanmama özgürlügüne "Sözde" sahip olarak yaşayan bireyler olarak bize gösterilen saygısızlık durur iken forumda arkadaşların mizahi yazış tarzlarına İSLAMİYET dini ile birlikte Türkçeleştirilmiş birkaç kelime katmaları DİNİ kesimin zoruna gidiyor. Varsın gitsin o kadar da görmezden gelin bak heryer dindarlık da Grandmaster olmuş teyzelerle amcalarla dolu. Sakalı 2 metreliler... yetmedi yeri süpüren çarşafı buram buram ARABİSTANLILAR ( pardon Namuslu Arap Kadınistanlılar)... kellesini örten sarığı ile dolaşanlar... Atatürk'ün kurduğu bu ülkede cirit atıyor iken piercing takanlara satanist diye damga vurulması, ramazan ayında ögle vakti yemek yiyenin taşlanması, ezan okunurken arabasında muzik dinleyenin dövülmesi, dini inancı yok diye insanın işten çıkarılması/işe alınmaması vb bir sürü şey hiç ama hiç rahatsızlık vermiyor değil mi? Aaa admin bey amca ne cok diyecegin var mış ? Sen bu düşünceler ile nasıl oluyor da öldürmüyorsun yahu burda dini savunanları? O da benim kişisel düşüncem. Ben yönetici olmayı severim ve bu konuda kendi kendime koyduğum bazı kriterler vardır. Üzgünüm ama isterseniz en yakın arkadaşım olun ben gene bildiğim yoldan şaşmam. Ha biri çıkar böyle derse de üşenmediğim anda ben de bu sekilde mesaj atarım. Kavgaya ve tartısmaya gerek yok, anlaşır isek ne mutlu anlaşamazsak merak etmeyin öldürmem tebessüm eder geçerim...Admin amca dediğim gibi bu bahsettiğin gibi burda defalarca dinle dalga geçilirken sen konuyu kitlemeyip birde üstüne , yok öle bişey diye mesaj atıyorsan objektif değilsin,yukarda yazdıklarının bazılarının doğru olması bu yanlışı değiştirmez.Şimdi bana arkadaşın doğum günüydü falan demeyin, çocuk mu kandırıyorsunuz ?Gerizekalı olsa anlar orda neyin hangi maksatla yazıldığını. Din konusuna gelince tartışmaya girmiycem ama şunu söyliyim islamiyet savaşa yönlendirmez, savaş belirli bir amaç uğruna yapılır.Diğer insanlara gerçekleri gösterip seçim şansı bırakmak. Şimdi diyceksiniz illeği savaşmak mı lazım, artık savaşmaya gerek yok ama eskiden ne internet vardı ne televizyon ve insanlara birşeyi bildirmek istiyorsanız oraya kadar gitmez zorundaydınız ve eskiden insanlar çok daha tutucu olduklarından seni dinlemeyi bile kabul etmezlerdi ve düşman gözüyle bakarlardı.Burda kimse kendi dininden taviz vermez senin orda yetişicek nesillere gerçekleri öğretebilmenin tek yolu oraya o kültürü yerleştirmek bunun içinde savaş gerekir yalnız bahsettiğim asimilasyon değil sadece tebliğ için fırsat yaratıp iradeyi yine karşı tarafa bırakmak. Sonuçta insanlar doğduklarından beri bir dine bağlılarsa o din yanlışta olsa kabul etmezler buyüzden doğduklarından itibaren o yanlış dine göre yetiştirilmeyip, inançların zihni gölgelemediği bir ortam için savaşmak lazımdı. Şimdi daha önce dediğim hatayı yine yaptın islamiyet insanı savaşa yöneltmez ama insanın doğasında fanatiklik vardır ve usame bin ladin gibi insanların olması kaçınılmazdır ama daha önce dediğim gibi böyle insanlar islamla veya herhangi bir dinle bir tutulamaz Gerçekten ülkelerini işgal ederek çok güzel tebliğ ediyorlar İslam devletinde. Bence çok iyi düşünülmüş bu din olayı, Her allah deyişinde yanına bir de muhammedi koyuyorsun al sana ölümsüzlük.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 kitlenecek bu konu son 2 dk, son mesajları alalım. birlik beraberlik çağrıları iyidir :)
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 shuTdoWnX said: hayır ama dinimize karşı sölenen sözler batıyo bize sadece! orda kutlu dogum haftası ile ilgili konu acılıyo adamların koydugu resimlere bak ya..olurmu yani bumu Sizin aşırı hassaslığınız beni zerre enterese etmiyor. O konuda Müslümanlığa karşı en ufak bir hakaret yok, sadece dini terimleri kendi aramızda istediğimiz şekilde kullandık. Ne Kutlu Doğum Hadtası aşağılanıyor orada, ne de Müslümanlık. Dinlere ait terimlerin hiçbiri sizin tekelinizde değil, tekrar ediyorum, Paticik kuralları dahilinde olduğu sürece, senin dinin olsa da olmasa da, her gün 5 vakit tapıyor olsan da olmasan da, istediğimi söylerim arkadaş. Yapabileceğin ilk şey, yönetime başvurmaktır, yönetime de güvenin yoksa çeker gidersin, en azından az da olsa erkeklik göstermiş olursun. Siz "Dinime hakaret var" dedikçe, insanları kısıtlamaya çalıştıkça, aslında öyle bir şey olmamasına rağmen, insanları provoke edip, o yöne iteliyorsunuz.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 OrCunun kudreti hepimizin ustune olsun.
noxite Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 shuTdoWnX said: @Asteroth tamam kardeşim sana bişi demiyorum daha yaptıgı her işte başarılı olrusun inşallah işallahla maşallahla olmuyor bazi seyler. =((
owshit Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Romario@ orda ne demek istediğimi çok iyi anlattım ama karşındakinin anlıyabileceği kadar anlatabilirsin
Jandor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 banlanınca güncel başlıklara bakabiliyormuyuz?
noxite Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 firatram said: Ya pyro anlamıyorum bu yazdığını ? Senmi akıllısın tek bu dünyada.Tamam kendini farklı görüyorsun belki.Belki egoların var.İyide bir şeyi yapacaksan tam yap.Gerizekalı olduğumu belirtmek istiyorsan nedenini söyle.Ufak çocuklar gibi "geyizeqalıııı" diyip kaçmak kültürüne yakışırmı... Bak şu anda senin bana gerizekalı demen bile bir çatışma ortamının netteki halidir. Bakın siz anlaşılan çok gerilmişsiniz son durumlardan.Bunu sakın ama sakın islamiyete yüklemeyin. "ego ile alakası nedir bu sordugum sorunun? mesajı editlemek üzereydim anlamayacagını düşünerekten ama banlanınca düzeltemedim, al düzeltilmiş hali; "Sana gerizekalı olduğunu belirten olmuş muydu hiç? Ciddi soruyorum.Görende Allah'a, peygambere, kitaba küfür edilmiş sanır. Hiçbir alakası olmayıp, geyikten öteye gitmeyen salakça birşeyi bu kadar büyütüyorsunuz. bu forumda tek müslüman sizsiniz ya zaten olayı öyle anlayıp savunmakta size düşer. bu arada sorumun cevabını verdigin için teşekkürler. " diyor pyro.
slickers Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 sabah baktım bu konu akşam oldu hala bu konu
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 said: İslamiyet savaşa yönlendirmez, Savaşa yönlendirmek gibi bir amacı olmayabilir ama yayılımı savaşlarla gerçekleşti. Güzellikle, öğretme yoluyla değil savaşla sindirerek yapıldı. Konuya gelirsek size şeriatçı diyen falan yok, inancınızı koruma çabanız da takdire şayan. Fakat, kimse Müslümanlığa hakaret etmedi, dalga geçmedi İslamiyet'le. Kutlu doğum günü, anladığım kadarıyla dela için açılan bir başlıktı. Herkes de ona göndermelerle, belki biraz da Hakan Şükür'e göndermelerle esprisini yaptı. Kaldı ki biri Orçun'a tapabilir, bu kendi inanç özgürlüğüdür. Bundan rahatsız olan ve Orçun'a tapılmasını dinine hakaret olarak gören varsa bu komiktir. Şüphesiz ki, biz, yarattık, onu, bir, birdir, tek, tektir de güzel kelimelerdir, aynı cümle içinde belirli bir sırayla ve birtakım isimlerle (örn: Orçun) dizilmesi İslamiyet'e hakaret anlamı taşımaz. Orçun'a tapanın şahsi görüşü ve inancıdır. İnanca saygı lütfen. Tüm inançlara..
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 @owshit; seni retorik öğrenmeye davet ediyorum. *Ve onlar geldikleri gibi gittiler*
Öne çıkan mesajlar