Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laiklik ve toplumsal hayatta çağdaşlaşma

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

ne açıdan baktığına göre değişir. o zaman hristiyanlıkta olan büyük bir sorun bugün islamda da var. Dini liderlerin tanrının/allahın yer yüzündeki birebir temsilcileri gibi görülmesi ve onlar ne derse inanılması. reformların bir etkisi de bu dini liderlerin tanrı temsiliyeti makamından inip daha insanı kişiler olması olfu. Mutlaka şuanda da önemli dünya meselelerinde bir miktar etkileri vardır ama karşılaştırma yapmak gerekirse, ingiliz kraliyet ailesi eskiden ve şimdi neyse, hristiyan dini liderler de eskiden ve şimdi o. Dini liderlerin olduğunca gelenksel/törensel seviyelere inidirilip, dinin bireyselleştirilmesi lazım. Ya da özetin özeti, din'i bir güç ve kontrol aracı olmaktan mümkün olduğunca çıkarmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaaa amerika ingiltereyle türkiye'yi kıyaslıyonuz tebrik ediyorum.

sanayi devrimini reformu rönesansı yaşamış halkla otelde 10 bin kişi mangal partisi yapanları karşılaştırıyorsunuz ya da.

kamu da isa ile dalga geçen çizgi filmi yayınlayanlarla, dizide köpeğe sen hüseyinsin dendi diye kanal basanları karşılaştırıyosunuz?

ya bırak kurbanınız olayım.

çağdaş olmak lafından tiksinirim, çağdaşlık adına giysi giydirmenin de mantıklı olduğunu düşünmüyorum ama bu ülkede devletin din/mezhep içinde şu an olduğundan daha taraflı olması artık olayı kopartır.

bak hele örneğe, para da in god we trast yazıyormuş bana fatiha yı ezberlettiler devletin okulunda paranın üstünde yazan neymiş??
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...