NoS Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Arkadaşlar bu ikisinden birini almayı düşünüyorum evime ancak kararsızım.Bisiklet 100-200 lira koşu bandı ise 400-500 fln(daha ucuzunu bulan haber verirse ii olur)hangisi daha iyi olur bilmiyorum çıkabileceğim fiyat en fazla 300 Sıkılmadan yapabileceğim bi egzersiz olursa benim açımdan daha güzel olur ve bilen bi arkadaş bu egzersizlerin hangi kasları çalıştırdığını söylerse çok güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 bisiklet daha iyi bir kardiyo araci.daha iyi kalori yaktirir. ko$u o kadar etkili degil., bisiklete oturup televizyonu ac cevir boyuna, arada yukleme yap ayakta cevir. Motorsuz sonucta bozulma derdi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Kondisyonun arttikca antrenman yapman gereken zaman articak. Bu da eger ki amac kilo vermekse ve zaten kilolu isen kosu bandi ustunde daha da fazla durucaksin demektir. Uzun muddet kosu yapmak ise dusuk-orta kaliteli bi bantta zemin sert olacagindan kalca, diz ve bilek eklemlerin acisindan iyi olmayacaktir. Ucuz kondisyon bisikletlerinin ise genelde kadro acilari ve sele-gidon uzakliklari vucudun icin olmasi gerektigi kadar uzun veya kisa olmadigigindan bisiklet ustunde uzun sure kalmak eziyet vericidir. Kalca agrilari ve bel agrilari basta gelir. -bir bisikletci oldugum icin soyluyorum- Duzgun bir teknikle, ve oturusla bisiklette belki birim zamanda daha az kalori yakarsin ama eklem ve calistirdigi kas grubu acisindan kosudan daha cok faydasini gorursun, ustelik tv v.b. gibi vakit gecirtecek seylerle kosudaki kadar yogun bi hareket olmayacagindan daha uzun sureler bisiklet ustunde kalabilirsin. k. bisikletini alirken dikkat etmen gereken taraflar pedallarin cok genis olmamasi(pedal ayak tabani ile degil taragi ile cevirilir, genis olursa pedal cevirmek zorlasir) , seleyi pedallara ancak taraginla basabilecek kadar yuksek tutabilecegin uzunluga getirebilmen, ve de gidonu govde boyuna gore ileri-geri ayarlayabilmen onemlidir. Aslinda en guzel kardiyo egzersiz zaman ayrilabiliyorsa disarda bisiklet, veya imkan varsa yuzmektir ama sehir hayatinda ben haftada bir kac saat zaman ayirabilirsem kendimi sansli sayiyorum. Uzunca bir yazi oldu ama umarim yardimci olabilmisimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esperanza Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Koşu bandı benim tercihimdir.Bisiklet oturarak yapılan bişey olduğu çin yorulduğun zaman bırakıp dinlenmen yada çok yavaşlaman yaptığın bütün egzersizi boşa çıkarıcaktır. Koşu bandında spor yaptığın sürece sürekli hareket halinde olursun ayrıca adı koşu bandı diye sürekli koşarsan çok çabuk yorulursun yine bi işe yaramaz =) koşu bandında tempolu yürüyüş yaparsan vücudunda istemediğin heryeri yakarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Ne güzel oturduğun yerden kilo vereceksin he :) Bisiklet olmaz koşu bandı almanı tavsiye ederim. Şöyle bir durum daha var koşu bandında yaktığın kalorinin farkında olursun hiç değilse kendini dinleyebilirsin ancak bisiklet öyle değildir oturduğun yerden hayvan gibi pedal çevirirsin sonra ayağa kalkmanla bayılman bir olur. 3 4 sene kadar önce benim başıma geldi bisikleti biraz abartmışım spor salonunda soyunma odasına indikten sonra lavaboda sıra beklerken geriye doğru devrilmişim neyseki henüz ayaktayken yakalamışlar 10sn kadar sonra kendime geldiğimde yatırıp ayaklarımı havaya dikiyolardı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 şerrefsizim aynı soruyu ben de soracaktım. bisiklet çok daha avantajlı ama ev için sanki, kapladığı yer vs. açısından da.. hem de bişeyler izleyebilme imkanı tabi. vodanın dediği sebep dışında bisikletin bi zararı var diyebilir miyiz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 bisiklet misiklet yalan arkadaşlar ölümüne koşacaksınız köpek gibi terleyeceksiniz :) koşmak, yüzmek gibi vücuttaki bütün kasları çalıştıran ender sporlardan biridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 fizban said: vodanın dediği sebep dışında bisikletin bi zararı var diyebilir miyiz ? Bi onceki mesajimda bahsettigim hususlara dikkat edildiginde bisikletin neredeyse hic zarari yok denilebilir. Genelde erkekler icin bisiklet selesi uzerinde uzun sure gecirmenin iktidarsizlik v.b. gibi seylere sebep oldugu soylenir fakat bu ince yaris selelerinin ustunde gunde 4-5 saat antrenman yapan insanlar arasinda dahi efsane olmaktan oteye gidemez. Kaldi ki kondisyon bisikletlerinde her iki cinsde dusunulerek touring tipi tabir edebilecegimiz genis unisex seleler kullanilir. Bunun disinda Vodan in bahsettigi yoruldugunu anlamama ve tansiyon bazli problemler her turlu kardiyo egzersiz sonrasi basa gelebilecek tarzda seyler. internal ve uzun sureli kardiyo calismalarinin ardindan nabiz ortalama olarak 120-130 dolaylarina inmeden(20-30 yas arasi erkekler icin konusuyorum) aniden biraktiginiz her turlu calisma bu tarz ani vurgunlar yapabilir. Bunun icin antrenmandan sonra nabzi normal kabul edilebilecek seyrine kadar indirip, gerekli gerinme ve dolasimi duzenleyici hareketleri yaparak bu tarz yan etkilerden korunursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Galiba bisiklet alıcam en son karar onu verdim çünkü gerçekten kapladığı yer açısından ve tv seyretmek açısından çok iyi ayrıca çık dışarı koş diyen arkadaşlara da hergün dışarıya çıkıp koşmanın evde 30 dk pedal çevirmekten çok daha zor olduğunu söylemek istiyorum. İkinci sorum ise nerede satılıyor böyle aletler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 bir de alabiliyorsan nabizolcerli bir$ey al.. sonra bi ara nabzini olctur saglik kurumunda falan, kalori/guc oranli nabzini ogren.. mesela benim %70 efficiency ile 156 rate de cali$mam lazim.. ustu rate ler anlamsiz zorlar.. spor yaptikca belli bir sure sonra nabiz orani degi$iyor sanirim.. bu aletler gittigidiyor, hepsiburada gibi yerlerde satiliyor =P $aka bi yana istanbuldaysa, $i$li kalp vakfinin yaninda war kondisyon aleti satan bi yer, minubus yolunda ziverbeyi gecince mujdat gezen e gelmeden war. ne biliyim her yerde war. =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 ve malesef ki, gercekten kalori yakmak isteyen arkada$lar, 1-2 saat arasi %70 le pedal cevirmek zorundadirlar. L-carnitine veya chitosan la destekleyin kardiyoyu. Hatta mumkunse iyi bir diyet programiniz da olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Bisiklette usul kadansi(dakikada cevirilen tam tur sayisi) sabit tutarak vitesi(kondisyon bisikleti icin pedali sertlestirmek oluyor) artirmaktir. Hizli veya yavas cevirmek kardiyo disinda farkli bi tur egzersize girer ki kondisyon kazanmadan yapilirsa bosu bosuna harcanirsiniz. Onerilen kadans 60-70 arasidir, daha tempolu bi program hafif pedalda isinmak icin kullanilabilir. Bunun disinda amac kalori yakmaksa zaten olay egzersiz yaparken ne kadar yoruldugunuz degil, uzun egzersizlere ne kadar dayanabildiginizdir. Esh in soyledigi gibi %70 efficiency gibi bi tabirle olayi aciklayamiyorum, daha cok gercek bisikletlerle vakit gecirdigim icin. Fakat olmasi gereken esh in de degindigi gibi bir saglik/spor merkezinden vucud indexini ogrenip onlarin onerdigi nabiz araliginda ve antrenman suresinde calismak. Ornek olarak daha once soyledigim gibi sele uzakligi/yuksekligi ve gidon acisi ayarli, nabiz olcebilen ve tercihen fiyatlari ayniysa mekanik yerine manyetik(gurultu ve aletin omru acisindan) bi urun almak mantikli olabilir. Ornek olarak ustunkoru bakmis olsamda su tarz bi model istenileni karsilayacaktir, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Bisiklet al televizyon izlerken uzun süre inmezsin üzerinden :) hem kosu bandı komsuları cok rahatsız ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 koşu bandı diyoruz ama dinletemiyoruz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Bisikletle kilo verdim diyen var mı? Veren lütfen programını yazsın. Genellikle bu tür aletler eve alınır bir heves biraz kullanılır sonra kalabalık etmeyecek bir köşeye sabitlenir. Ben geçen yaz 80kg çektiğim gün buna bir dur demeliyim diye düşündüm sabahları yakındaki bir koruya koşmaya gittim karpuz + peynir, salata gibi şeylerle beslendim 1 haftada eski kilom olan 76'ya düştüm bıraktım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 adsf hiçbi$ey yapmayip karpuz peynir yesen de kilo verirdin.. karpuz en iyi zayiflaticilardan biri zaten. bol bol yiyin. $imdi kardiyo ciddi bir olaydir. bisiklete nine gibi binerseniz olmaz. Düzgün bir diyet programiniz olacak, sabah ak$am min 1, 1.5 saat olarak 2 setiniz olacak. Belli zaman araliklarini vucudunuzu ali$tiracaksiniz. kilo yakimi kronikle$ecek. bunlari yaparken, kalori yakmayi hizlandirmak icin l-carnitine alabilirsiniz, zayiflatici bitki caylari icebilirsiniz. ve bana kalirsa en önemlisi PH derecesi 7.3 un uzerinde bol bol su icmeniz. BKZ: Saka, erikli 8.1ph. gunde 5 litre falan. son ve en etkili yollardan biri de detoks =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Koşu bandında daha çok motivasyonun oluyor. Ama bisiklette o isteği bulamıyorum kendimde. Ondan koşu bandı derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 koşu bandı al bence daha havalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Nası bi mantık yaa spor yaparken tv seyretmeyi falan düşünüyosun bisikletin üzerinde oturarak kilo veremezsin. bikere mantık olarak yanlışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 bak sen bu uzun yazıların hiçbirini okuma gel bana :D fgdsf bisiklet daha iyi ama yürüyüş hedesi daha zevkli yani yürüyüş hedesinde (evet band mı bant mı karar veremedim hede diyorum ne yani?) sıkılmazsın daha fazla performans alırsın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 bol su olayına katılıyorum bu arada. he iş günümü 2 jumbo big mac menu + tavuk burger ile geciren birisi olarak cok su ictigim icin kilo almiyorum. tabi bide metobolizmam hızlıymıs onunda etkisi buyuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Brook said: Nası bi mantık yaa spor yaparken tv seyretmeyi falan düşünüyosun bisikletin üzerinde oturarak kilo veremezsin. bikere mantık olarak yanlışsın. sen denedin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 harcadığın kalori aldığın kaloriden fazla oldumu kilo verirsin gerisi yalan yok su yok detoks yok mehmet yok bitki çayları soda limon falan.. Boğazını tutacaksın kardeşim. İstiyosan 5 kilometre sprint yap. Yaktığın kaloriden fazlasını alıyorsan yağlanırsın. 4 senelik kronik sporcuyum. Kışın 15 kilo alır yaza 10 kilo veririm. Bu işler deli işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Esh said: Brook said: Nası bi mantık yaa spor yaparken tv seyretmeyi falan düşünüyosun bisikletin üzerinde oturarak kilo veremezsin. bikere mantık olarak yanlışsın. sen denedin mi? Hayatım boyunca spor yaptım mesleğim icabı :D baletim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 baletsin, kondisyoner degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar