Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nedir ki doğrusu?

byzasz

Öne çıkan mesajlar

Herkez çok sık yaşar galiba benzer durumlar, ilişkileri olur falan filan.. Yani sevgililerini anlar ama davranışlarına anlam veremezsin ya bunula ilgili öğrenmek istediklerim var..

Kendimle ilgli bir giriş yapıyım. Benim birçok ilişkim oldu, farklı yapıda insanlarla berğber oldun, beklentileri hakkında bilgi sahibi de olmaya çalıştım hep, sınıfımın da %85 bayan, bayan arkadaşımda çok, konuşup fikrimi alan dolayısyla ban karşı çok açık olan bayan dostlarımda çok oldu.. Netice de düşünme yapıları ile ilgili fikir sahibi oldum biraz..

Beklentilerin bu kadar uyuşmadığı, düşünce ve yorumlama şekilerinin bu kadar farklı olduğu karşı cinsle iligi, içimden 'aman allahım ne kadar gereksiz bu düşüncelerin, kaygıların' dedğim bir anda karşındaki insanın aynı düşünceleri ne kadar önemsediğini görünce, insan kendini yani biz sağlıklı ilişkiler kurmaya çabalıyoruz ama bunun imkanı yok aslında sanki. Kendinden vermeye başladığın ödünlere ve kendini sokmaya çalıştığın kalıblara mı kalıyor sağlıklı dediğimiz ilişki?

Karakteriyle ilgili sayfalarca metihler yazabilceğim kültür, görgü abidesi kız arkadaşlarım, öle bir an geliyorki, 50 yaşında huysuz kadınlar gibi davrandığını görüyorum, yaa diyorum hiç birinin birbirinden farkı yok aslında ?

Ama insan özgür iradesiyle karar verdiği ve bununla berğber sevgilni mutlu gördüğü zaman bir ilişkiden bahsedilebilir mutlu olunabilir gerçkten gibi geliyor, e bunun aynısı her iki cins içinde geçerli değilmi abi ozaman biri mutlu olurken diğer mutsuz mu oluyor?

Dünya erkeklerin doğrularıyla dönüyor reel de , e ozaman normal diye bişey varsa eğer yer yüzünde bu de erkelerin normali gibi nerdeyse.. Ozaman bu kadar başka kaygılar yaşarken ve düşünce yapılarndayken ben neden kendimi kalıplara sokmaya çalışyım ki, yapmam gereken bu diye olmadığım bir insan gibi davranayım ki?

Yada ben kendi doğrularımı empoze ettiğimde karşımdaki insan nasıl mutlu olacak, biliyorum aslında onun doğrusunun beklentisinin, istediğinin bu olmadığını. Ama bende istemiyorum kim çok istiyorsa o mu yener?

Beklentilerin yaşla ve olgunlukla alakalı olduğunu düşünüyordum , yıllar ilerledikçe değişeceğine inanıyordum, sadece kaygıların biraz değiştiğine şahit oldum. Doğru olan çok belli aslında kendin olmak ama bunu yapmak yanlız kalmadan mümkün mü?

Acaba eğer tüm erkelerin ve kadınların hormonları dursa çocukları leylekler getirse, hiçbir erkek hiçbir kadının (yada tam terisi ) beş dakka yanında oturumuydu?

Yoksa kimse aslında bunları çok umrusamıyor anı mutlu yaşayıp gerisini kurcalamıyor mu ne?

düzeltme: amma domuşum yanlız daha yazsam bi sayfa daha yazarım :S
Sosyal ağlarda paylaş

tamamını okumadım ama yüzüstü okudum yazını .

fıtrat olarak daha çok ayrıntıya takılan , daha fazla düşüncelere duygusallıklarından dolayı dalan kadınlardır .

sen doğrusunu yapıyorsun her insandan bir şeyler alıp yaşayarak,herkesin farklı oldunu görüyorsun , aynı karakterde olmadıkları hükmüne varıyorsun.

fakat bazı ortak noktaları hem erkeklerin hem kadınların muhakkak ve ayrıntılara fazlasıyla dikkat etmeleri sadece senin değil çoğu erkeğin ortak fikirde olduğu bir durum.çoğu bayan da reddetmez bu durumu .

evet , bana göre sebeplerle yaşamanın pek bir anlamı yok .
sonuçlarına göre hüküm vererek yaşa.
şu neden , niye böyleden ziyade bana etkisi ne olcak,yansıması ne olcak diye bakmak daha yararlı oluyor .

çünkü bir yere kadar sebepleri anlayabileceğimizi düşünüyorum . her şeyin sebebini çözebilecek ya da analiz edebilecek ne fıtratta ne de zekadayız gibi geliyor .

insanlarını analiz etmeyi elbette sıfırlama , ama ölçüsüyle yap.daha ağırlıklı sonucuna göre karar ver olayların , bunu da hayatında bir ölçüye göre tutturuver .o ölçüye de ya yaşadıkların ya zaman karar verir zaten .
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
başkaların üstüne anlam yüklemek yada kendi kafanda karakter oturtmak yanlış bişey değilmi .. benmi yanlış anladım yoksa
genelleme yaptım gibi geldi bana ama yüklediğim anlamaları mı yamlış yüklüyorum olabilir soru.. Sonuçta bende bunları belli piskolojide yazmıştım fazla oturup kalıplara sokmuş olabilirim insanları..
Hepsinin dışında arkadaşta sölemiş neden sonuç ilişkisine göre yaşanmıyor hayat, irdelesende sabah kalktın mı irdelediğin şeylere göre yön veremiyorsun hayatına, herşey aynı devam ediyor sende davranman gerektiği gibi davranıyorsun.. sadece canın sıkkınken takılıyorsun abukluklara sanırım..
Sosyal ağlarda paylaş

diğer kızlar annen değildir
agu agu yapınca senle ilgilensinler
gerçi bizde de onlardaki teçhizat ve abazan bir karşı cins ordusu olsa daha beterini yapardık
istiyorsan; verceksin verceksin verceksin, yaş ile orantılı olarak doyum noktasına ulaşmış olan uygun bir kız denklemi çözer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...