dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 geçen gün bi haber okudum: blackwater embraer'den uçak alıcakmış blackwater kim? amerikanın paralı askerlik şirketi, mercenaries işte.. embraer; Empresa Brasileira de Aeronáutica S.A. yani Brezilya Uzay ve Havacılık.. Geçen pazardı sanırım, Kanal d'de kokpit prograrımda türkiye'deki uçak atelyesinden bashediyordu. Nuri Demirağ (ki soyadını türkiyede demiryolunun yaygınlaşmasında büyük çabası olduğu için almış) Beşiktaş'ta bi uçak atelyesi kurar ve o zaman dünyada 4-5ülkenin üretebildiği metal uçaklardan yapar. Ne olur sonra, THK bi test sürüşü sırasında bir uçak düştü diye verdiği siparişleri geri çeker. Amca yılmaz, devam eder ama o sırada "yurtdışına uçak satışına" yasak konur! Ne ben alırım, ne de sattırırım demiştir devlet.. Amca yine yılmaz gider bugün Atatürk havaalanı olarak kullandığımız yerde bir hava okulu kurmuş )burası o dönemde en büyük ve kapsamlı havalanalarından birisiymiş) ve bedavaya bile uçuş dersleri verdirtmiş! bu amca ilk yerli yapım paraşütü üretmiş, yerli yapım sigara kağıdını üretmiş, 1931 yılında asyayı avrupaya bağlayan boğaz köprüsünü yapalım demiş bir girişimci. Boğaz köprüsü projesini devlet reddetmiş ayrıca devlet aldığı arazileri kamulaştırma olarak elinden almış. Hindistan ile ne alakası var bunların? şöyle var.. bugün brezilya, hindistan uçak yapabiliyorken, hindistan uzaya uydu bile yollayabiliyorken biz bunları yapamıyorsak ve hatta kafamız bu gibi olaylara hiç mi hiç basmadığı için burada konu hakkında geyik çevirecek kadar bsaitleşiyorsak işte bunun sebebi bu gibi adamların yoluna taş koyulması, engellenmesidir. senin uzay ve havacılık geçmişin o yıllardan başlamış olsa, o zamanlar dünya havacılığında eli kuvvetli duruma geçebilecek imkanı harcamamış olsan sen de çıkardın uzaya da aya da.. Garip bi ülke burası garip.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ya bi eleman vardı 90ların başında. adını hatırlamıyorum, samsunluydu hatta. ben hayal mayal hatırlıyorum samsun havacılık klübünde babamla birlikte uçmuşluğu da vardı, mavi gözlü, sarı kıvırcık saçlıydı. sene 88'de falan "kendi uçağımı yapacağım abi" diyordu. sonra yapmıştı, devlet de lüks tüketim vergisi istemişti adamdan şahsına ait uçağın var diye. adam da en sonunda yakmıştı uçağı. ee samsunlu nede olsa, attırmayacaksın tepesinin tasını dünyayı yakar valla ^^ not: bu şahsın abisi de arızalıydı. paraşüt gibi bişeyin kıçına motor takıp samsun'da sahil boyu uçardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar