Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cocker'ımız hakkında bi soru


MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde evde tek başımayım. Tek başıma dediğim ben ve köpeğimiz. Baktım ev cidden sessiz, ki normalde bizim köpek çok cazgırdır. Merak ettim sebebini. O yüzden durumu size de anlatayım da bana bi yardımcı olun.

Şimdi köpeğimiz 4 yaşında bi cocker spaniel. Oldukça safkan, o yüzden kitaplardaki cocker spaniel karakterine bire bir uyuyor. Köpekle en çok annem ilgileniyor, evde de en çok o olduğu için köpek en çok anneme bağlı. Annemin olmadığı zamanlar da bana sırnaşıyor, benim yanımda duruyor. Yani 2. eleman da benim =)

Ben köpeği terbiye etmek için her yolu kullanıyorum. Gereksiz havladığında, ortalığı dağıttığında ya da yerinden başka yere tuvaletini yaptığında cezalandıran benim. Köpeği terbiye eden benim yani, bi tek evde benden korkuyor.

Ama annem bu konuda hiç yardımcı olmuyor. Havlasın bağırsın çağırsın, hayvan istediğini yapsın umru değil. Bi kere bile köpeğe sus demez ben istemedikçe.

Şimdi tablo bu. Ailecek evdeyken bizim köpek accayip cazgır. Dışarda alarm ya da köpek sesi duyunca balkona çıkmak için havlaya havlaya balkon kapısına gidiyor, kapıyı açtırana kadar havlıyor. Kapıyı açınca da dışarı çıkıp köpeğe havlıyor. Onun dışında annem ayaklanınca viyaklamaya havlamaya geçiyor falan...

Ama evde bir tek ben varken köşesine kıvrılıp yatıp uyuyor. Ara ara uyanıp yanıma geliyor sevdirmeye kendini... Onun dışında hiç bişey yaptığı yok. Dışarda köpek havlasın, kedi miyavlasın, bomba patlasın; evde bi tek ben varsam gıkını çıkarmıyor.

Şimdi ben bunun altında yatan psikolojiyi çözmek istiyorum.

Köpek benle baş başayken benden korktuğu için mi sessiz duruyor?

Yoksa annem evdeyken ona kendini göstermek için mi sürekli gürültü halinde?

Ya da annem dişi olduğu için koruma güdüsüyle mi o varken her ses havlıyor tepki gösteriyor da, ben evdeyken "bu nasılsa kendini koruyabilir" diye sessiz duruyor.


Çok uzun oldu ama bana yardımcı olursanız süper olur =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
durum birazcık karışık görünüyor aslına bakarsan. net birşey söylemek zor gibi çünkü dediğin ihtimallerin hepsi olabilirde olmayabilirde. ancak köpeğin sana karşı piskolojisinin senin yönlendirmen ile oluşturduğun ihtimali güçlü görünüyor. mesela benim buddy'cikde öyleydi. en çok ablamdan yüz buluyordu ve ona sırnaşıyordu. benimle daha mesafeli davranıyordu çünkü genelde kızmak zorunda kalan ben oluyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...