dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 voip programlarını, (ya da) umth şirketlerini takip eden, bilen, kullanan arkadaşların değerli bilgi ve tecrübelerini talep ediyorum! yalnız rica ediyorum soruları falan dikkatli okuyun da sonra "sen nereyi arayacan? ona göre fiyat değişiyo hacı!" ikilemlerini yaşamayalım. bunun elbet farkındayım. ben sizin kullandığınızın kalitesini,performansını, uygunluğunu sorguluyorum sadece. bi nevi tecrübelerinizi paylaşın. hangi şirketinkini kullanmaktasınız? voipbuster, intercalls, poivy vs. vs. ton ile şirlet var anasını satayım! bunlardan (bilginiz olan veya sizin kullandığınız ile) nasıl arama yapılmaktadır? doğrudan bilgisayarla mı yoksa webcalldirect gibi (önce arayan tarafın ev/gsm telefonu, sonra aranan tarafın ev/gsm telefonu çalar) telefon üzerinden mi? abonelik fiyatlarına/tarifelere bakıldığında hangisi daha uygun gelmektedir? (tabii ki nereyi arayacağınıza bağlı. ancak siz sadece kendinize göre olanı yazın o da kabulüm) ses kalitesi nasıl? ödemeleri kredi kartından yapıyor sanıyorum bir çok şirket ve galiba sadece 1045 gibi kuruluşlar eve 2.bir fatura yolluyorlar. Kredi kartından çekilen miktar, bir bilgi formu ile bildiriliyordur herhalde, di mi? başka dikkat etmemiz gereken bir husus, atladığım nokta varsa onu da açarsanız sevnirim.. benim ise sıklıkla azerbaycan, gürcistan, rusya gibi ülkeleri aramam gerekiyor. fiyatlandırmaları ben ona göre irdelerim zati. bu fiyatlandırma olayını biraz daha ayrıntılı sorayım. "arıyan yer/aranan yer" olarak fiyatları gösteren bir program var mı. yoksa www.backsla.sh/betamax adresinde gösterdiği destination doğrudan geçerli midir? yani diyelim ki azeraycan landline hat arayacağım o zaman tuvalu'dan da türkiye'den aradığımda ödediğim miktar 3 eurocent/dakika (vat yok) mıdır? aynı şekilde yunanistandan veya türkiye'den bahamaları aradığımda ödeyeceğim miktar (kırmızı dörtgen içine aldığım için elbette) abonelik haric dakika başı 0 mıdır? yani bir arayan, aranan sıkıntısı, limiti yok değil mi? sizin tecrübelerinize ihtiyacımız var. yoksa gelip beyninizi açıp içindekileri emmen gerekecek! emin olun bu sizin için hoş bir deneyim olmayacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 bi skype bilirim. numarayı girer, ararsın. http://www.skype.com/intl/tr/prices/callrates/?currency=USD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 önemli olan hem dakika'da ödediğin ücret hem de arama başına telefonu açtığın ücret.. ikisini birden karşılaştır.. ben skype kullanıyorum, ayrı bir DECT Skype telefona bağlı ona da 120$ vermiştim amerikadayken (bilgisayardan bağımsız, WLAN'dan bağlanıyor aynı zamanda normal telefon hattı takılıyor) yani ben baya memnunum skype'dan, denediklerim arasında en iyi ses kalitesi ve fiyat skype'da... (ekolay telekom, borusan telekom fln denemiştim daha önce..) not: bir de dikkat etmen gereken bazıları aylık ücret alıp belli bir dakikaya kadar o charttaki tarifleri uyguluyor, sonra pahalı tarifeye zorluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 mesela smslisto.com'u işaretlemişsin ama orda yazan bedava rate'e bak: Registered users get max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. During your Freedays you can call all destinations listed as "Free" for free. When you have run out of Freedays, the normal rates apply. You can get new Freedays by buying credit. ama bu tarife için 90 günlük MEMBERSHIP alman gerekiyor vs.. _____ diğerinde de lowratevoip.com'da da aynı geyik var ve: * Registered users get max 200 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). bunda 200 dakika mesela sadece sonra farklı tarife... ve yine üyelik gerekiyor.. _____ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 lam var ya.. forumun en sağlam çalışan kısmı burası vallahi. cevaplar için çok teşekkürler. biraz daha bakınıp -aklıma takılan olursa- yeni sorular ile geri döneceğimdir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 (karşılaştırma sitelerindekilerden neredeyse hepsine baktım: hepsinde 3 aylık / 1 aylık kredi alıp; 300 / 150 / 100 dk haftalık süreyi aşmadan kullanıyorsun) bazılarında free trial var onları dene ancak öyle bir fikir sahibi olursun.. bazılarında delay çok oluyor, hindistana falan kuruyorlar sunucuları =) bazıları da bandwidthten kurtarmak için bitrate'i düşürüyorlar ses kalitesi kötü oluyor.. trial olanların hepsini dene bence sen, sonuçta birini seçiceksin ve daha iyisini bulana kadar onu kullanacaksın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 çok sağol. ben de bakayım, deniyeyim. deneyerek en doğruyu bulurum ^_^ sonra da yazarım buraya "rusya ve türki cumhuriyetleri aramak için siz de hedehödö kullanın" diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 hatta denediklerinin hepsi ile ilgili az birsey yazsan da voip'e giris guide'i yapsak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Bende Skype kullanıyorum. Eğer birde şu Dect telefonlardan alırsan krallar gibi takılmadan sıkılmadan konuşuyorsun. Yanlız skypeda birşey farketim eğer cep numarası ararsan telefon çalsa, karşı taraf açmasa bile ücret düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 dasaa bireysel olarak arıyorsan Doğu'da kalan ülkeleri skypee'den devam et. Yok benim bi firmam var, bu firmada PBX'imiz var, ayda şu kadar bin dolar telefon masrafımız var diyorsan da ben sana gerekli cihazları yollim trafiğini benden al. 30 gün sonunda faturanı keser yollarım, 15 gün içinde ödersin. Bireysel müşterilerde yokum ama bak... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 yazın amerikada kalıcam, sizce skype'mi yoksa tavsiye ediceğiniz başka bir programmı kullanmalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 fiyat haric diger hersey icin skype cok iyi ses kalitesi falan filan, eger fiyatda onemli cok sIk kullanirim dersen voipstunt onerebilirim. Ben ikisini birden kullaniyorum, bir suru denedim bu ikisi en iyileri cikti.. voipstunt in ses kaliteside hosuma gidiyo, fiyatlar zaten cok iyi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Laorx said: yazın amerikada kalıcam, sizce skype'mi yoksa tavsiye ediceğiniz başka bir programmı kullanmalıyım? gayri-resmi işler için kullanacaksan (amerika'dan arkadaşlarını ve aileni arayacaksan) skype/msn/google talk fazlasıyla yeterli olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar