Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercüme yardım :)

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu yazıyı ingilizceye cevirmem lazım. ama yetersiz ingilizce. Yardım ederseniz sevinirim.

Yazı

Nanoteknoloji konusunda en çok çalışma A.B.D.’de yapılmaktadır. Özel sektörün yatırımları itibariyle, A.B.D. şirketleri Asya kökenli şirketlere göre nanoteknoloji için daha fazla sermaye ayırmaktadırlar. Mevcut 88 bin 546 nanoteknoloji patentinin yaklaşık %64’ü A.B.D.’li kuruluşlara aittir. Nanoteknoloji alanında araştırma yapan kuruluşlardan Nanosys, Quantum Dot, Molecular Imprints, Frontier Carbon ve Catalytic Solutions sektörün en büyükleridir

Sosyal ağlarda paylaş

Most of the Nanotechnolgy researchs are taking place in the United States. Compared to Asian companies, American companies are funding Nanotechnologic researchs more. 64 percent of the present Nanotechnology related patents belong to American organizations. Nanosys, Quantum Dot, Molecular Imprints, Frontier Carbon and Catalytic Solutions are the largest companies of the industry.
Sosyal ağlarda paylaş

Most of the research yerine, ilk cümlen şu olabilir

In the standing of "Amount of Research on Nanotechnology" USA occupies the highest standing veya occupies the first place.
gibi de diyebilirsin.

most of the research derken, researchlerin çoğu gibi oluyo. en çok amerikada derken böyle demek daha mantıklı ve doğru olabilir.

Evet kelimesi kelimesine değil ama anlam eş.
Sosyal ağlarda paylaş

4Ever said:
Arkadaşlar bu yazıyı ingilizceye cevirmem lazım. ama yetersiz ingilizce. Yardım ederseniz sevinirim.

Yazı

Nanoteknoloji konusunda en çok çalışma A.B.D.’de yapılmaktadır. Özel sektörün yatırımları itibariyle, A.B.D. şirketleri Asya kökenli şirketlere göre nanoteknoloji için daha fazla sermaye ayırmaktadırlar. Mevcut 88 bin 546 nanoteknoloji patentinin yaklaşık %64’ü A.B.D.’li kuruluşlara aittir. Nanoteknoloji alanında araştırma yapan kuruluşlardan Nanosys, Quantum Dot, Molecular Imprints, Frontier Carbon ve Catalytic Solutions sektörün en büyükleridir

The biggest effort towards nanotechnology research takes place in the United States. With the support of the private sector, American companies allocate larger capitals for their nanotechnology research than their Asian counterparts. Furthermore, 64% of all 88 thousand 546 nanotechnology patents that exist, belong to American foundations. The largest companies in this sector include Nanosys, Quantum Dot, Molecular Imprints, Frontier Carbon and Catalytic Solutions.

Daha düzgün ve profesyönelce oldu bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...