Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbulda skydiving/parasut

matama

Öne çıkan mesajlar

hoca ile atlarsan egitim falan yok, 15 dk bi egitim veriyolar. O da formalite icabi. Turkiye'de oldugunu duymadim ama su firmadan bilgi alabilirsin, varsa bile onlar bilir. http://www.adre-x.com

200 dolar civari bisi oluyo atlama. Genelde 2-3 kademe oluyo yukseklige gore, birinde 20-30 sn kadar freefall yapiyosun digerinde 60 sn kadar yapiyosun. Fiyatda degisiyo ona gore tabii .. Eger sertifikasini alip kendimde atlicam diyosan bi kac atlayislik kurlar var sonunda aliyosun sertifikayi kendin atlayabiliyosun, hocasiz atladigin icin daha ucuza geliyo (birde daha cok adrenalin var tabii ki..

edit:skydiving icin dedim tabii, parasut de freefall yok tabii ki, (Adrenalinde yok :))
Sosyal ağlarda paylaş

GwindonSurion said:
nedanko said:

edit:skydiving icin dedim tabii, parasut de freefall yok tabii ki, (Adrenalinde yok :))

sadece paraşüt olunca direk açtırıyolar mı?

Aslinda ikiside parasutle atlamadir, ama her parasutle atlama skydiving degildir (zaten baska turlu parasutle atlama sporlarida var, ama her skydiving parasutle atlama oluyor) Yani parasutle atlamada bazen direkt aciliyor. Amac freefall yapmak degil, cok yuksekteysen freefall yaparsin tabii ki, ama skydive in olayi freefall dur. Gerci artik parasutle atlayista pek kalmadi, parasutle atlayislarin en modasi skydiving su an.. Skydiving in parasutsuzu var bi de tabii, o extreme sporlarin babasi.. Parasutle atlamaktan sikilanlar yapiyor genelde.. Adrenalin bagimlisi :)

Birde soyle bi baktim sunu buldum: http://www.escape.com.tr bunlar yapiyo olabilir..

Tr'de acilsa is yapmaz, birde hocasi falan olmasi lazim part-time bu yapilmaz, gidip bin kez falan atlicaksin tandem-master olmak icin, o kadar da ragbet olmaz zaten. Burada paso atlayanlar var, extreme sporlar extreme olmaktan cikmis. (Kopekbaliklariyla dalis, skydiving, kaya tirmanisi .. ) Boyle bi kulturun olmasi lazim bunlarin is yapmasi icin..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ee var mı bi gelişme? iki kişi bir arada bağlandığınıp atladıklarında adı kılavuzlu atlama falan mı oluyor? yapan yer bulabildiniz mi? 200$falan ise geliyorum ben yalnız..

dediğiniz yerlere atıyorum mail şimdi. ama cevap alınmışı varsa söyleyin de uğraşmayım boşuna.. thk'ya da atıyorum ayrıca.. :(
Sosyal ağlarda paylaş

attığım mail'a tam 9dk'da(!) adrenalin cevap vermiş:
said:
Merhaba,
Ne yazık ki böyle bir hizmet vermiyoruz. Bildiğim kadarıyla tandem skydiving yaptırtan bir firma Türkiye'de yok. Buna en yakın olarak tandem yamaç paraşütü deneyebilirsiniz.
Saygılarımla,
Yankı Tansuğ*

*adrenalin.com.tr'den

adamlar çok hızlıymış gerçekten. diğer taraflardan da cevap bekliyorum.. THK'dan herhangi bir cevap dahi beklemiyorum aslında.. :(
"avrupa'da nerelerde ucuza tandem skydiving bulabiliriz?" sorusunu sorma vakti geliyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

escape'in programını söylüyorum
said:
dasaaa Bey merhaba.

THK Efes'te AFF(Hızlandırılmış Paraşüt Kursları) vrmekte 10 gun suren
kursların ucreti yaklasıkk 2500TL Ayrıca istanbulda 3 dk kası 40 Tl den 30
dk ruzgar tuneli egitimi söz konusu. Tüm Bu aktivitelerde özel koçluk için
5 kişi olmanız halinde kişi başı 1000 Ytl rehberlik ucreti..1-1 özel
dersler..v.s.
Kursları sizin gruba uygun bir tarihte 2 gun istanbul tünel çalışması 10
gun efeste egitim atlayıs calısması seklinde planlayacagız yani ortalama
kişi başı 5000 usd ye yaklasık 10 -12 atlayıslık bir kurs programı söz
konusu.olacaktır
Gökyüzüne hoşgeldiniz

Arif Kemal Buhara
ayrıca telden ulaşmamız için numara da yollamışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
cok super oluyor ama yanlizca bir kere yapabiliyorsun
hemde para vermene gerek yok

euheu yok, 3 veya daha fazla kisi birden atliyor sadece birinde parasut olmuyor, bir sure diving yapiyolar, sonra parasutlu olanlardan biri tandem-master oluyo, bagliyo kendine havada, sonra normal tandem skydiving atliyisi yapmis oluyolar.. Adamlar havada birbirlerini kacirsa sictilar, adrenalini orada :)

hatta bi video alin size.. Videoda kolay gibi gorunsede inanilmaz riskli bir atlayis, cok fazla atlayis yapmak gerek bunu yapmadan once, hemen birbirlerini yakalayabildiklerine aldanmayin yani.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=lDBrdl2sZWs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...