Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Geass R2

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

dun gece 3. bolumun son 6 dakiaksi bir sunrise calisani tarafindan nete sizdirilmis

adam tutuklanip video kaldirilmis olsa bile dusmus saga sola haliyle sunrise haldir haldir kaldirtmakla ugrasiyor ama torrent agina dustu bi kere :3

buyuk ihtimal 3 bolum bu hafta yayinlanmiycak sunrise bir cikis yolu bulmaya ugrasiyor su anda 3. bolumu atlamak, 4. bolumle 3 den karma yapip yayinlamak veya 3. u komple yeniden yapip ddegsitirmek planalri arasinda

3. bolumle ilgili cok agir hayat sonduren spoiler

katil usak cikiyor

Sosyal ağlarda paylaş

türkçe altyazılı 2. bölüm v2 yayınlandı
http://nebula64.blogspot.com/
açıklama
Üretim aşamasında elimde kaliteli bir raw yoktu ve çok iyi bir video kalitesi elde edemedim. Ama yinede sunumu gerçekleştirmek istedim. Şuan 1080p yüksek kaliteli bir raw indiriyorum. O raw ı kullanarak daha kaliteli bir V3 sunumu gerçekleştireceğim. Beklemek istemeyenler V2 yi indirebilir. V3 geldikten sonra V2 linkleri kaldırılacaktır.

1.bölüm
2.bölüm
3.bölüm
Sosyal ağlarda paylaş

Lelouch

Ya tamam bende sevdim de, gidip Euphie yi de öldürür mü insan be ya? Ya git Cornelia yı öldür, Shnaiser i öldür de niye Euphie? Gerçi Cornelia gibi hatun ölürse daha çok üzülürdüm ya orası ayrı. Fakat işte hem salaklık yap, o kadar iq ya sahip ol hem de gücünün yanlış kullanıldığı taktirde ne olacağını kestireme. Zeki misin, taklit misin bi bilelim be ya.

Sosyal ağlarda paylaş

4

Yanlız Leloşun "Haha Rolo ezdim seni, bittin sen, piyon gibi kullanıcam seni, işim bitince de çöp gibi atıcam" lafına öyle fazla ağırlık koydularki (alakasız 5. bölüm preview dahil), olayların öyle sonlanmıyacağı çok bariz belli oldu.

Birde olaylar duruldu diye şimdi dayıyacaklar high school komedi bölümlerini :(

Genel olarak ilk arc, birinci sezon çakması olmasına rağmen başarılıydı bence. Birde loli, cornelia, portakalı falan görsek artık

Sosyal ağlarda paylaş

orange-kun u istiyoruz ailecek, beğeniyle takip ediyoruz :)

leloş ilk sezon zaten light ın amcasının oğluyum diye bağırınıyordu her hareketiyle, hatta yorumlarda çok fazla benzetiliyor ama kötü yanları çok zayıf yanına yaklaşamaz deniliyordu light ın, bir anda güm, adam genocide yaptı 1. sezon sonunda.

Ama sonucta light ın karizması yok leloş da :) Boğazına sarılıp boğasım gelmiyor hala :D

GR
Sosyal ağlarda paylaş

Lülüş ün amaçları doğrultusunda kullandığı metotlar kıçı kırık Light ınkileri yerle bir eder. Sonuçta Light ta var mı cesaret kardeşini, babasını öldürebilsin? Lülüş ise direk amaçlarının karşısında duranı öldürüyor. Öyle defterle falanda değil. Çıkıyor karşısına, öldürüyor. Yani hedefe ulaşabilme doğrultusunda Lülüş Light ı geride bırakıyor.

Ayrıca Light'ın karizmatik konuşmaları Lülüşünkilerin yanında malesef değersizleşiyor.

Kitle yönetiminde de tabii ki Lülüş açık ara önde. Liderlik vasıflarını tam anlamıyla taşıyor. Bir ülke kurma amacı güdüyor. Light ise varolan dünyayı değiştirmeye çalışırken sadece kendi arzularının esiri bir rol sergiliyor.

Yani Lülüş vs. Light ta Lülüş'e oyumu atarım.

Ama böyle bir karşılaştırma gereksiz olur. Çünkü ikiside ayrı güzel karakterler. Farklı zaman ve mekanlar... Farklı felsefeler... Farklı arzular... Yani ikisinin karşılaştırılabilmesi için aynı dünyada olmalılar.
Sosyal ağlarda paylaş

light salak

ilgi cekicem kisa yoldan tanri olup eglenicem modunda

oysa lelouch un bir gecmisi var

kendi babasinin ulkesini yok edip dunyayi ele gecirip radikal bir sekilde degistirmek istiyen bir adam lulu

light gibi gidip aptal saptal isler yapmiyor zekasini ispatlamak icin

euphie olayina gelirsek

adam geass inin acik oldugunun farkinda degildi orda bilerek olmadi o olay, kiss me derkende geass aktif olabilirdi yani

ve o sahnede lelouch hayatinin amacindan vazgecip euphie ye yardim etmeyi secti sonucta
annesinin katilini bulma amacindan tut babasini oldurme amacina kadar herseyden ama herseyden vazgecti euphie icin

ve geass in etkisinde oldugundan euphie ye birazda acidigi icin oldurdu
hatun harbiden acinicak durumdaydi son sahnede

Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Lülüş ün amaçları doğrultusunda kullandığı metotlar kıçı kırık Light ınkileri yerle bir eder. Sonuçta Light ta var mı cesaret kardeşini, babasını öldürebilsin? Lülüş ise direk amaçlarının karşısında duranı öldürüyor. Öyle defterle falanda değil. Çıkıyor karşısına, öldürüyor. Yani hedefe ulaşabilme doğrultusunda Lülüş Light ı geride bırakıyor.

Ayrıca Light'ın karizmatik konuşmaları Lülüşünkilerin yanında malesef değersizleşiyor.

Kitle yönetiminde de tabii ki Lülüş açık ara önde. Liderlik vasıflarını tam anlamıyla taşıyor. Bir ülke kurma amacı güdüyor. Light ise varolan dünyayı değiştirmeye çalışırken sadece kendi arzularının esiri bir rol sergiliyor.

Yani Lülüş vs. Light ta Lülüş'e oyumu atarım.

Ama böyle bir karşılaştırma gereksiz olur. Çünkü ikiside ayrı güzel karakterler. Farklı zaman ve mekanlar... Farklı felsefeler... Farklı arzular... Yani ikisinin karşılaştırılabilmesi için aynı dünyada olmalılar.

Light her haliyle ama gerçekten her haliyle gerçek bir karakteri yansıtıyor 'ait' olduğu dünyada, kurgudaki o çok zorlama IQ seviyesi dışında tabii ki. Lolipop a gelince, aynı medium da bu iki karakter den 'bence' güçsüz olanı.

Nedeni ise, iki karakterin elinde özünde zıt doğa üstü güçler var. Gerçekten özüne baktığında, biri yıkıcı biri yapıcı(buna itiraz eden olabilir lafım yok). Light elindeki yıkıcı güçle çok ince bir çizgide yolundan çok az saparak ustaca ilerliyor fakat lolipop dan bu seviyede zeka pırıltılarını göremiyoruz.

Light babamın oğlu değil :) savunmuyorum etmiyorum sadece iki karakterinde baskın yönleri birbirleri ile aynı, yüksek zeka ve doğaüstü güçler.

Özetle 2 seride de kurgu, benim fikrim tabii ki, şahaser ama kurgu+karakter toplamında death-note önde. 2. sezon daha yeni başladı, bu yorumlarım tamamen yanlış çıkabilir sezon sonuna doğru. Maksat yorum yapmak ve paylaşmak, oylama yapamayız elli bin türlü insan = zevk,farklı gözlem.

Birde 2 seri, bir tanesi elma diğeri armut ben demiyorum diyemiyorum. Bu forumları takip eden herkez gibi tonla anime tüketiyorum, format ve jargon olarak direk referansım death-note :) düşünmeden, omurilikten :)

GR
Sosyal ağlarda paylaş

death note u fazla sevmememin tek nedeni var

oda gereginden fazla karanlik bir dunya sunuyor ve fazla yumusamiyor bu dunya giderek daha tansiyonu yuksek uzulerek takip edilen birsey oluyor

oysa geass da renkli bri dunya var ve bikac karakter haric her karakterin komik bir yani var ve izlerken uzmuyor aksine gaza getiriyor

light deatn note un bokunu cikariyor, light i karsisina alan herkesi olum bekliyor oysa lelouch un her bir insan ustunde sadece bir tane hakki var ve yuzyuze olmak zorunda

500 kilometre oteden adam olduremiyor

bunun yaninda geass ta hem savas hemde politika var

zero sirf geass ile var olmus bir adam degil geass olmasada adam savas ve diplomasi uzmani ve gerceklesebilir bir amaci var herseyden onemlisi ama bunu egrceklestirmek icin geass dan ote cok fazla seye ihtiayci var

raito ise tanri olmak istiyor elinde sadece yikim getiren bir kitap var o kadar

yani amac ne?
suc islenme oranlarini azaltti ama hicbir rakibi kalmasa bile ne yapicakti?
dunyada oldurucek suclu kalmayinca ve suc islenme oranlari dusunce ne olucakti? raito sadece yakalanan suclulari oldurdu oysa dunyada yakalanmadan suc isliyen kac tane insan var

yani raitonun amacini ilgi cekici bulmadim
bir devrimciden cok cani sIkIklmis bir cocuk gibiydi
rakipleri kalmadigi zaman eglencesi biticekti

bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

Euphie

Yok Zero ile Euphie olayını biliyorum. Ama yani bir kurtuluş bekledim. Geass etkisinden kurtaracak hamle bekledim. Ama böylesi daha iyi tabii ki. Sonuçta daha şoke edici bir gelişmeydi Zeronun öldürmesi.

Kaede, gerçekten ya okuduklarını tam kafana girmeden cevap yazıyorsun ya okumuyorsun ya da anlamıyorsun. OH WOW L2READ. Kimse defter anormal, geass normal diye bir laf etmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...