Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Geass R2

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Gundam SEED DESTINY, G Gundam yada Macross 7 ne kadar RR ise Code Geass de o kadar RR'dir beyler. Kimse kendini kandırmasın: Code Geass'i izleyen zaten fanservice'i için izliyor zaten, Mecha yanının yada senaryosunun zayıflığını bunlara söylerseniz de bu argümanla karşılaşıyorsunuz zaten "e Code Geass mecha için izlenmiyor ki..."

e ne için izleniyor: Pizza butt kızlar, okulda kedi peşinde koşanlar, şaha şahla şah çekenler, ortada hiçbirşey yokken Knightmare'a atlayıp gelmeler... RR demek bu değil. Ki senaryo olarak da beğenmedim ben Code Geass'ı, bal gibi Death Note'un etkisi sürmekteyken onun ününden yararlanmaya çalışıyor basbaya. (Bkz Lelouch >>> Geass) Ki bölümlerin sonunda birşeyler oluyor zannediyorsunuz boyuna ama geriye dönüp bakıyorsunuz neredeyse doğru düzgün birşeyler olmamış bile. (Bkz. Gundam SEED DESTINY günlerine deja vu... Hani beğenmiyoruz da bir umut düzelir diye bekliyoruz olmuyor, sonlara doğru şu şu olur toplar diyorsun tümden boşluyor)

(Ben asıl serinin yönetmeninin, Gasaraki'nin asistan yönetmenlerinden olduğunu hatırladıkça kahroluyorum ya zaten, adam yememiş içmemiş Gasaraki'nin anti tezini yapmaya kasmış sanki)

Code Geass iyi bir anime değil, notuna aldanmayın. Başlamayan arkadaşlara da burdan mesajım gitsin, ya ben ettim siz etmeyin ya da ne ile karşılaşacağınızı bile bile izleyin.

Code Geass bir UC değil, Patlabor değil, Votoms değil, Macross Plus, Full Metal Panic! yada Gasaraki de değil... Sadece sevenine "tatlı su" serisi o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Code Geass ın ilk sezonu kesinlikle iyi bir anime.Şimdi burda herşeyine bir kılçık bulsak sanki iyi anime diye geçenlerde hiçbirşey yok.Bugun Gurren Lagana başladım,bayağa iyi bir anime ama milyar tane mantık hatası var.Yazmaya başlasam wall-of-text olcak en nefret ettiğim şey.

Hea bu arada sezon 2 için orta ile kötü arası düzeyde cg
Sosyal ağlarda paylaş

mantık aramak derken a bunda mecha var dunyada oyle bişi yok mantıksız demek değildir.Dizinin kendi içindeki mantığına göre ya onu bugun seyrettiğim için dedim onun dışında başka çok iyi animelerdede var ama bu forumdakı mantık aaa dı yı yanlıs yazmıs hemen söyleyim olduğu için normal karşılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Gundam SEED DESTINY, G Gundam yada Macross 7 ne kadar RR ise Code Geass de o kadar RR'dir beyler. Kimse kendini kandırmasın: Code Geass'i izleyen zaten fanservice'i için izliyor zaten, Mecha yanının yada senaryosunun zayıflığını bunlara söylerseniz de bu argümanla karşılaşıyorsunuz zaten "e Code Geass mecha için izlenmiyor ki..."

e ne için izleniyor: Pizza butt kızlar, okulda kedi peşinde koşanlar, şaha şahla şah çekenler, ortada hiçbirşey yokken Knightmare'a atlayıp gelmeler... RR demek bu değil. Ki senaryo olarak da beğenmedim ben Code Geass'ı, bal gibi Death Note'un etkisi sürmekteyken onun ününden yararlanmaya çalışıyor basbaya. (Bkz Lelouch >>> Geass) Ki bölümlerin sonunda birşeyler oluyor zannediyorsunuz boyuna ama geriye dönüp bakıyorsunuz neredeyse doğru düzgün birşeyler olmamış bile. (Bkz. Gundam SEED DESTINY günlerine deja vu... Hani beğenmiyoruz da bir umut düzelir diye bekliyoruz olmuyor, sonlara doğru şu şu olur toplar diyorsun tümden boşluyor)

(Ben asıl serinin yönetmeninin, Gasaraki'nin asistan yönetmenlerinden olduğunu hatırladıkça kahroluyorum ya zaten, adam yememiş içmemiş Gasaraki'nin anti tezini yapmaya kasmış sanki)

Code Geass iyi bir anime değil, notuna aldanmayın. Başlamayan arkadaşlara da burdan mesajım gitsin, ya ben ettim siz etmeyin ya da ne ile karşılaşacağınızı bile bile izleyin.

Code Geass bir UC değil, Patlabor değil, Votoms değil, Macross Plus, Full Metal Panic! yada Gasaraki de değil... Sadece sevenine "tatlı su" serisi o kadar.

Code geass'ı fanservice için izlemiyorum... Mecha içinde.
Konusunun karmaşıklığı ve mantığı zorlaması hoşuma gidiyor.
Karakterleri hoşuma gidiyor. Eğleniyorum, sinirleniyorum, kızıyorum izlerken.

En azından mantık içindeki seriler kadar konusu tahmin edilebilir değil. Cİdden sturm o kadar gundam serisi falan izlemişsindir eminim. Bilginin fazlalığı konusunda endişemde yokta. Hep aynı tür ve ritimlerdeki animelerden hoşlanmıyormusun. Yani kesin sonunu tahmin edebiliyorsundur pek çok mecha serisinin o kadar mecha tarzı animeden sonra. Sıkmıyor mu bu seni.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda çıkıp kimsenin zevkine laf atma Sturm. Çok belirli kitleye hitab eden şeyleri izleyip hayvan gibi kusurlarına göz yumuyorsan DVDleri 30000 satan bir animenin kusurlarını büyütüp laf sokmaya çalışmayacaksın.

RR yada SR sadece animelerdeki mechaları ayırmak için kullanılan iki terim. RR diyince illa ortada bir politik konu, iyi kötü yerine grinin tonları ve emo karakterler olucak diye bir kaide yok keza SR deyince illa HOTBLOODED ana karakter Jam Project şarkıları eşliğinde ERUPTING GOD FINGER diye bağırıp instagib çekilecek diye bir kanun da yok.

Nasıl fanı olduğun FMP hayvan gibi ecchi, komedi, sıfır politika, siyah-beyaz iyi-kötü içerip aynı zamanda RR olmayı başarıyorsa CG ninde ilk sezonu bal gibi RR dir. İkinci sezonu da SR-RR arası bir durumda, buster machine kıvamında.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ara mara kalmadi direk SR artik son bolumleri izledinmi bilmiyorum gerci

345435 aleti tek basina burnu kanamadan yokeden birsuru tip doldu, cannon fodder olayinin suyu cikti her bolum 10000 aleti tek pilot yokediyor filan, klavye ile kullanilan zeromobil e deginmiyorum bile

ki super human da diyebiliriz spinzaku leaplouch 3 insanin 8 metrelik merdiven yapmasi filan

ki birde fucking remote var

ilk sezondaki ciddiyet veya mantiktan eser kalmadi hep abidik gubudik seyler olup olup duruyor OEEEEEH diye izliyorsun bariz kasmis adamalr uc noktalara gitmisler hikayeyi ilerletebilmek icin bariz bir zorlamanin ortada oldugu

Sosyal ağlarda paylaş

hanı ilk sezondan taktiksel olarak mantıksal olarak acıklar yoktu pek, ikinci sezonda özellikle son bölümlerde acayıp patlaklıklar var.

zaten ölümüne piyasaya oynıyan bi anime, heryerde ne tutuyosa alıp koymuşlar buraya.

rr lıkta kalmadı zaten bende ikinci sezonda hiç yoktu.

önüne gelen havaya tükürüyo, ufakta 459048560497 tane adam patlıyo zaten klasik görüntü oldu bu.

18'de bi missile massacre denemişler ama macross'un yenı serisi yayındayken yapılmaması gereken hareketler bunlar diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ya taktiksel bir halt yoktuki bu sezonda

ilk sezonun soyle bir esprisi vardi

mecha ama ana karakter mecha pilotu degil komutan ve taktik agirlikli

naritada olanlar veya lelouch un ghetto da savasirken yaptigi hileler filan cok iyiydi

R2 ye bakiyoruz basindan fail

binaya bomba koyucak ve iki dakikada fucking remote ile patlatip oyle bir dusurucekki coken binadan sinsice elcilige kacicak ve 5 dk icinde okula geri donucek

peeeeki

ustunde kafesin icinde elemanalrin oldugu platformu cokertip mechalar bile patir patir ezilirken kafesi gectim boynundan siriga bagli tutsaklar 90 derece burunlari kanamadan tikir tikir kurtulucak

peeeeeeki

dogalgaz borusuna ates edip denizi kopurtup donanmayi alabora etmek fena degildi okadar ama lulz genede

sonra china arc basliyor ki R2 nun en guzel kismi burasiydi bence

zeronun mal gibi bir plan yapmis olmasi degilde Xing Ke nin araziyi kullanip baraj kapaklarini acarak yumusak topragi batakliga cevirmesi harbiden cok iyiydi ki geassda harbiden asker gibi duran tek adam xing ke paso coluk cocuk wannabe kumendirlar arasinda geciyor savaslar cinliler yeni bir soluk katti

bundan sonra fail fail fail seklinde devam ediyor ki taktiksel biseyde kalmadi yani, koskoca 2. tokyo savasi bile bir fucking remote a kaldi ki oda iki dakikada gg olan bir plandan fazlasini sunmadi
Sosyal ağlarda paylaş

@Kaede
FMP'nin en azından planlama aşamasında sıfır politika olmadığı kesin öyle birşey olmasaydı Second Raid ile komediyi azaltma yoluna gitmezlerdi. FMP'i senaryosu ve aksiyonu için izledim, dahası komedi ve echhi olarak bugüne kadar izlediğim birçok serinin üzerindeydi. Neticede 2017 yılında dünyanın tamamının Britanya tarafından ele geçirildiği bir animedense alternatif 90'larda soğuk savaşın hiç bitmediği ve black technology'nin geliştirildiği bir setting duruş olarak daha tutarlı duruyor bana göre.

Code Geass'ı izleyeni aşağıladığımı nereden çıkarıyorsun ki? Ben sadece düşüncelerimi yazdım, inanmıyorsan git bak, Code Geass'ın çeviri redakte takımındayım çevirisini yapan arkadaşlara sordurabilirsin. Ölümüne nefret etsem niye sevenine katkıda bulunmaya kasayım ki...

@Senarious
İnan 2. sezonunu zorlaya zorlaya izliyorum herhalde 1-2 haftaya anca bitiririm. Konunun siyaset veya benzeri öğeleri içerme şekliyle alakası yok, en basitinden Patlabor TV serisinde de siyaset sıfıra yakındı ama en azından alternatif bir evren tutarlılığı vardı, komedi filan da vardı ama yönetmen en azından bir tribüne oynama çabası göstermiyordu. Ben Code Geass'a baktığımda kalecisinden forvetine kadar lige değil tribüne oynayan bir takım görüyorum.

Aynı şeyleri izlemekten hoşlanmıyor muyum, tam değil, SR diye diye Mazinger Z de izlediğim oldu Reideen da... Ama tutup da bugüne kadar RR diye izlediğim birçok seri içinde Code Geass'ın eksilerini görmezden gelirsem en çok kendimle çelişkiye düşerim. SR izlediğimdeki mentaliteyi Code Geass izlemeye veremem.

Neticede beklentimi karşılamadı, bittiğinde ayrıntılı yorum hakkım olsun diye diye zorla zorla da olsa izliyorum (Bu nedenle henüz 15e varmadım, varamadım), içerdiği hiçbir öğe de bunu değiştirmiyor. Birisi "nasıl bu?" derse bıraksınlar da ne hissettiğimi söylemeye hakkım olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
@Kaede
FMP'nin en azından planlama aşamasında sıfır politika olmadığı kesin öyle birşey olmasaydı Second Raid ile komediyi azaltma yoluna gitmezlerdi. FMP'i senaryosu ve aksiyonu için izledim, dahası komedi ve echhi olarak bugüne kadar izlediğim birçok serinin üzerindeydi. Neticede 2017 yılında dünyanın tamamının Britanya tarafından ele geçirildiği bir animedense alternatif 90'larda soğuk savaşın hiç bitmediği ve black technology'nin geliştirildiği bir setting duruş olarak daha tutarlı duruyor bana göre.

Uzaktan yakından alakası yok. Romanlara bakıp animesi hakkında yorum yapamazsın. TSRda "komedi azaltma" diye birşey yok. Gidersin okursun romanlarını (a very merry christmas a kadar okusan yeter) ve anlarsınki adamlar kaynak materyele sadık kalmışlar. Piyasa ile yok RR fanlarını mutlu etmekle alakası yok. Önemli olan neyin olup bittiği değil, ne kadarının ekrana yansıtıldığıdır. FMPnin iki sezonunda politika varmı ? Yok. O zaman olmayan şeyleri varmış gibi yedirmeye kasmıycaksın.

SturmVogel said:

Code Geass'ı izleyeni aşağıladığımı nereden çıkarıyorsun ki? Ben sadece düşüncelerimi yazdım, inanmıyorsan git bak, Code Geass'ın çeviri redakte takımındayım çevirisini yapan arkadaşlara sordurabilirsin. Ölümüne nefret etsem niye sevenine katkıda bulunmaya kasayım ki...

Dalga mı geçiyorsun? Sen gidip CG yi GSD ile aynı kefeye koy, izliyenler sadece fanservice için izliyor de, DN üstünden prim yapmaya çalışıyor de (uzaktan yakından alakası yok, izleyici kitle farklı), açık açık beğenmiyorum, iyi bir anime değil de ondan sonra "yok benim sevmediğimi nerden çıkarıyorsunuz ki" de. He oldu görürsem söylerim.
Sosyal ağlarda paylaş

e kimse nasil geass demediki?

bunun yaninda burda geass a cok iyi seri diyende olmadi

geass sadece surukliyici benim icin r2 den sonra, karakterler cok iyi hikaye tirt yaraticilik zayif tribune oynuyor

ama izliyici bunu istiyor geyigien giricem ki peynir ekmek gibi satiyor

tur fanboyluguda yapmiyorum hani, sirf Sci-Fi degil diye gidip godfather dandik filmdir yonetmen bir bok becerememistir diye yerden yere vurmuyorum, gidip herkesin sevdigi bir yapimi got bacak diye yerden yerede sokmuyorum sirf aradigimi bulamadim diye

geass iyi tavsiye edilebilir kaliteli bir seri
herkes icin biseyler var icinde eglenceli zamanda geciriyor

ama basyapit filan degil bunuda savunan yoktur heralde
Sosyal ağlarda paylaş

kalbinize güvenmiyorsanız açmayın

- Nunally and Sayoko were saved from the blast by Charles. Saving Nunally was intentional, Sayoko just happened to be there.

- Suzaku goes insane after he realizes what he has done. He prepares a strike against Britannia with the Lancelot and eliminates many of the lesser-important Knights. He is stopped by a mysterious Knightmare who identifies themselves as Knight of Zero. He is then captured and brought to Charles.

- Anya confronts Jeremiah and says that she believes she is under the influence of a Geass. Jeremiah takes her to Lelouch who confines her and then permits Jeremiah to use his Geass Canceler. It is then revealed that Anya is Lelouch's true sister, and not Nunally. Lelouch does not believe it, but Jeremiah attempts to focus on Charles' type of Geass within Lelouch's mind, and finds it deeply hidden. He now remembers - he, Anya, Jeremiah and many others are all under the influence of Charles' Geass. His true past memories have no knowledge of Nunally.

- Nunally is the Knight of Zero, a special-ops Knight. She was (willingly) under Charles' Geass to help advance his plans. She also has a Geass, identical to the one in the Nightmare of Nunally manga.

- The Black Knights initially betray Lelouch, after they see him going insane after the "death" of Nunally. After it is revealed that they are all key pawns in Charles' plans, they agree to fight alongside Lelouch again.

- Every major character, aside from Charles and Nunally, ally themselves with Lelouch to take down Britannia. They willingly accept Geass from Lelouch, to help him launch a sneak attack against Charles, which ends up in failure, and the death of C.C. at the hands of Nunally.

- Before her death, C.C.'s inner soul speaks to Lelouch - with the mentality of her previous self. She encourages Lelouch to continue on, and grants him her Code (immortality) and through a loophole, allows him to retain his Geass.

- Lelouch launches an immediate second attack on Britannia, and begins to be defeated again. However, his Geass overloads, and the effects of his Geass spread across the entire planet, affecting everyone he has never Geassed, telling them to "Destroy Britannia" - the world begins a full frontal assault on Charles and Nunally.

- Charles and Nunally's primary goal is to "kill the gods", by using a powerful cannon known as Loginus, to break through the dimensional barrier separating the two realms of life and afterlife. The Loginus is powered by human souls, and the power of Geass is able to amplify the charge for each soul. Those who die by the power of Geass, only further Charles' plan.

- By killing the gods, Charles will be able to reform the world in a way that he sees fit. His vision of a new world? A world where no one has to suffer, and he can keep Nunally safe and happy, the same dream Lelouch had.

- The climax of the series ends with a battle between Lelouch, Anya, Suzaku and Kallen VS Charles and Nunally. Anya kills Nunally (with Suzaku and Kallen's aid) and Lelouch forces Charles into the ray of the Loginus, utterly destroying him.

- After the series, Lelouch shuts himself off from the world, so he can no longer hurt anyone or see anyone be hurt. Suzaku, Anya and Kallen help reform the new world.

selametle codevangelion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...