Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Said Nursi, Elde Çay Bardağı, Yürüyerek Ağaca Çıkmış!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

speşıl efekt onlar!

belden ip ile bağlıyon çekiyon yukarıya! bizim li mu bai'de ağaçlardan falan uçuyordu rahmetli. büyük din adamıydı. yufka yürekliydi. yeşil çayını az demli içerdi, iki şekerli..

ah ah...
pai mei vardı zamanında. o da kılıç üzerinde dururdu. sake-severdi kendisi. kim sevmez ki zaten. ama zehirlediler ustamı.

bi de qui gon jinn vardı.. o da rahmetli.

bugünlerde eskisi gibi masterlar ustalar çıkmıyor.. bi general iroh kaldı bir de ben
Sosyal ağlarda paylaş

cay abrdagi isin hava atma kismi

"bakin lan siz daha elleriniz bos cikamiyonuz ben cay abrdagiyla cikiyom"

aslinda plani agacin tepesinde cay kasigina "aha bakin hem der is no spuun" yapmakti ama chakra nin kasigi etkilemedigini unutunca aksik yari yolda yere dustu

chakra kontrolude bir yere kadar yani
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
vay be Kurt birini asagilamak icin soylenen bir sifat haline ne zaman geldi ? Bu kadar geri kafali hala irk ayrimi yapan bir yazi cok cok vasat. Kisiligini, islerini elestir de `Kurt olmasi zaten yetmez mi` tavri rezil.

aynı yazıyı mı okuyoruz? kürt milliyetçilerine ne denmesini bekliyorsun? hümanist mi demograt mı aydın mı?

"tavır" dediğin şey senin niyet okumak olmasın?

hayır eskiden birileri kürt diyene "hayır onlar dağ türkü pis gomanist" diye ağzına çakıyorlardı şini de "faşik ırkçı ayrımcı" diye çarpıyolar anlamadım bu işten bişi.

olasılıksız said:
abı adama ya da cemaatıne saldırmak ıcın cay bardagıyla baslamak da baya basarılıymıs. bence onlar kadar calısmayı goze alacak herhangı bı grup en az bu adamlar kadar basarılı olur. (ve hıc kusuruma bakma ama) bu adamaları begenmeyenlerın de cıkıp yalnızca onların bagnazlıklarına laf soyleyıp baska bısey yapmamaları bana o adamalardan daha kotu gelıyo. armut piş agzıma düş modunda beklenıyor...

ben ise kalkıp benim düşüncelerime ket vurmaya kalkmana şaşırıyorum.

birincisi bir insanın savunduklarını eleştirmek ona saldırı falan değildir açık ve net bir şekilde ifade özgürlüğüdür. bir felsefeyi bir ideolojiyi ya da dini hatalı saçma veya gereksiz bulmak, ya da atıyorum başka bir dinle çelişiyor olduğunu söylemek benim en doğal hakkım.

bahsettiğin grubun düşüncelerini eleştirmek için onun yaptığı işlerin benzerini yapmak zorunda değilim. başka bir grup olmak zorunda değilim. başka bir grup olup onlar kadar bir şeyler yapmış olmak zorunda da değilim. bu adamlar çok güzel işler yapıyorlar diye onların düşüncelerinin saçmalıklarını unutacak da değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Giovanni said:
vay be Kurt birini asagilamak icin soylenen bir sifat haline ne zaman geldi ? Bu kadar geri kafali hala irk ayrimi yapan bir yazi cok cok vasat. Kisiligini, islerini elestir de `Kurt olmasi zaten yetmez mi` tavri rezil.

aynı yazıyı mı okuyoruz? kürt milliyetçilerine ne denmesini bekliyorsun? hümanist mi demograt mı aydın mı?

"tavır" dediğin şey senin niyet okumak olmasın?

hayır eskiden birileri kürt diyene "hayır onlar dağ türkü pis gomanist" diye ağzına çakıyorlardı şini de "faşik ırkçı ayrımcı" diye çarpıyolar anlamadım bu işten bişi.

Ha Kurtler zaten bastan seytani dogan bir irk mi yani ? Milliyetci olduklarinda da humanisti demokrati olamaz herhangi farkli bir ieolojiden olduklarinda da ? Turk milliyetcileri adeta melek Kurt kokenine mensup olan herhangi bir milliyetci kotu bir insan boyle mi ? Valla hepsi ayni dusunce sisteminin urunu bence. Kurt ya da Turk milliyetcilik milliyetcilik iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Tahababa'yı kızdırmışlar:

tahababa said:
bu zırvaları yazan eblehin amacı aklı sıra üstadı istismar etmek isteyenlere kapı açmaktır.senin kuş kadar bile olmayan beyninden mi çıktı bu fikirler yoksa haham başındanmı?üstadın ismini ağzına alman için tuz ruhuyla necis ağzını bin kere çalakalman lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Ha Kurtler zaten bastan seytani dogan bir irk mi yani ? Milliyetci olduklarinda da humanisti demokrati olamaz herhangi farkli bir ieolojiden olduklarinda da ? Turk milliyetcileri adeta melek Kurt kokenine mensup olan herhangi bir milliyetci kotu bir insan boyle mi ? Valla hepsi ayni dusunce sisteminin urunu bence. Kurt ya da Turk milliyetcilik milliyetcilik iste.

oha öyle bir şey mi dedim ben?

yazıda said nursi nin kürt milliyetçiliğine yakın durduğu ve kürtçüler tarafından said kurdi olarak anıldığı yazıyor. ırk ayrımı falan da yapmıyor. adamla ilgili objektif veri sunuyor. hani neresinden çıkarttın kürt diyerek aşağılandığını??? önyargılı yaklaşıyorsun hem yazıya hem benim yazdıklarıma.

ayrıca ne zaman türk milliyetçilerine melek demişim ben yau?
Sosyal ağlarda paylaş

Şerif Mardin'in saçma bir şey yapacağını sanmıyorum bildiğim kadarıyla çok ünlü bir profesör, Said Nursi'yle ilgili olduğunu duydum (ekşi'den yeni öğrenilen haberi sanki uzun zamandır biliyormuş gibi yap...) ama tarafsız olacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
kürt milliyetçilerine ne denmesini bekliyorsun? hümanist mi demograt mı aydın mı?

kisminda bir yanlis anlasilma oldu sanirim rahan aciklayabilir misin ?
aslinda onyargisiz olmaya calisiyorum sanirim yanlis anlasilma oldu

mhp çizgisindeki arkadaşlara neredeyse ss subayı gözüyle bakılırkene, dtp ye yakın duran kürt milliyetçileri bir anda demograt aydın oluyor da toplumda. onu işaret ederek söylemiştim. bir fark görmediğim için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...