Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Washington Post - Biased Journalism

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Language of journalism dersim için araştırırken fark etmiştim cumartesi günü, aynı akşam mı ertesi gün mü ne ekşi sözlükte de açılmış.

olay nedir, linklerle gösterelim:

haber linki:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/03/07/AR2008030703528_pf.html

görsel linki:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/gallery/2008/03/07/GA2008030703660.html?sid=ST2008030703635

Taraflı gazeteciliğin hayvan gibi örneği resmen, zaten metinde de deli gibi imaj çalışması var; pkk ya katılmak için çok başarılı yerleri bırakan insanlar, olayı "arkadaşının öldürülmesi" olarak yansıtmalar; şu bu...

Ha neden koydum, görün, bilin; ayrıca taraflı gazetecilik tam olarak nedir, ona da bir katkım olsun.

Washington post sağlam neo-con culardan bu arada.

11. fotoğrafa bakın

hatta ss koyayım

Sosyal ağlarda paylaş

Living and Fighting in the Mountains of Northern Iraq

Welcome to the Northern Iraq. It is a quailty 3*** deluxe family run hotel. Centrally located in lovely Iraq, it offers breathtaking drives and pleasant walks. So, if you're looking for a fishing holiday in Iraq, then you are at the right place. Guests can also explore this beautiful region and its many attractions.
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç tane alıntı.

said:
If they occupy an abandoned home, they blanket the windows to hide the light and build fires at night to hide the smoke.

"Occupy an abandoned home" Yani zorla çıkartma veya yaşayanları öldürmek gibi şeyler yok. Sadece ev terkedilmişse yerleşiyorlar. Oh dostum, ne kadar hümanistler.

said:
"We don't want any mother in the world to have to receive the body of her dead son," said Hadar Afreen, a 26-year-old guerrilla who grew up outside Aleppo, Syria. "We don't want to fight; we want to be peaceful. But if they attack us, we will defend ourselves."

PKK'ya ilk saldırıyı yapıp, onları köşeye sıkıştıran ve kendilerini savunmak zorunda bırakan Türk Ordusu'nu kınıyorum.

Adamlar haklı. Nefs-i müdafaa yapıyorlar.

Şaklabanlık vallahi, başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sunum için işaretlediğim yerlerden birkaçı:

said:
But ultimately the battle ended where it had begun, with the intractable guerrillas in sole control of hundreds of miles of mountainous terrain.

Bu gerçek mi?

said:
The PKK leaders say they are no longer fighting for an independent Kurdish state, or even to replicate or expand the semiautonomous Kurdish region in Iraq. Rather, they say, they want their people to speak Kurdish in schools...

Adamlar terörist değil isyancı...

Üstteki paragraftan hemen sonra şu paragraf başlıyor ki; bilmesem gidip katılıcam adamların isyanına

said:
The guerrillas receive no salaries. They sew their olive-drab wool uniforms and treat their wounded. They have no homes and live in peripatetic motion,

said:
One of the corpses lashed to the branches on the day of the funeral belonged to Ayhan Eruh. During preparations for the funeral, the names of the dead were written on scraps of white paper tied to their chests. This was a scene Roshat Sarhat, a 30-year-old guerrilla who once was a journalist in Istanbul, had no interest in seeing. "He was my best friend," Sarhat said. Eruh had died on the first day of the battle.

duygusallaştırarak prim kazandırma, bu da efsanevi.
Sosyal ağlarda paylaş

site açılmıyor da linkte ayı deyince aklıma geldi benim de şimdi fotoğraflarda ne kar var ne birşey var. kaldı kı daha kar kalkmadan o yaşta bir ayı yavrusunun ortalıkta olacağını sanmam annesini kış uykusunda olur besleyemez onu.. ama doğduysa bile (zira bilmiyorum ayılar ne zaman yavru doğurur) herhalde mağrada annesini yanında olur mağrada bombalanıp öldüyse bile mağraya gömülmüş olması gerekirdi gibi geliyor bana
Sosyal ağlarda paylaş

battle ne ya? yok meydan muharebesi. girdik, kazıdık, çıktık. şerefsiz washington post gidip bi de şehit olan asker ailelerinin haberini yapsana.

olmaz inşallah ama olursa bir sonraki uçağı washginton post binasına rica edeyim. amerikan emperyalizmine karşı kahramanca mücadele eden kutsal islam savaşçılarının haberini yapmazsam ne olayım 2 günde bi yerel gazete açıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Örnekte washington post var da,

neo con gazeteler amerikan hükümetlerinin çıkarlarına göre
demokrat gazeteler de kendi "özgürlük" ve "insan hakları" anlayışlarına göre haber yaptıkları için şimdi açıp bakacağımız çoğu gazetede buna benzer şeyler göreceğiz.

Bugün economistte gördüm, fethullah gülen'i "prophet" olarak gösteren bir yazı yayınlamışlardı.

tek bir gazetede yok yani bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...