kira Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Nerede bulunur, nerede içilir? PS:Hani böyle elmalı tarçınlı olanından, oda sıcaklığındakinden değil :P
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 lacivert (anadolu hisarı) les ottomans (sahil yine) tabi buralarda baya bir bayılırsın kişi başı 100 falan yanlış yerde yanlış şeyleri arıyosun =)
RabbiT Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 TARİF 1 Malzeme: - Bir şişe kırmızı şarap 0.7 litre - Hazır paket vişne suyu 1 litre - Havlıcan 1 kök - Zencefil 1 kök - Karanfil 4-5 tane - Kabuk tarçın 3 parça - 1 elma - 1 portakal Hazırlanışı: Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır. Bu kaynatma sırasında vişne suyu bir miktar azalır, ilave yapılmaz. Kaynama işlemi sonunda bir şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen önce altı söndürülür. İçindeki posa süzülerek seramik kupalarla servis yapılır. Artan şarap içinin posası süzülmek şartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir. TARİF 2 Malzeme: - İki şişe kırmızı şarap 0.7 litre - Yarım bardak su - Yarım bardak şeker - 4 çubuk tarçın - 5 karanfil - 1 portakal - 1 limon Yapılışı: Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmiş meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın). Şarabı süzerek servis yapabilirsiniz. TARİF 3 Malzeme: - 1 elma - 1 portakal (ince dilimlenmiş) - 2 çay kaşığı tane karanfil - 2 litre elma şarabı - ½ fincan kahverengi light şeker - 1 çay kaşığı yenibahar - 1 tutam hindistan cevizi - 1 fincan koyu rom - çubuk tarçın - garnitür Yapılışı: Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır. Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur. Her bardağa 1 çubuk tarçın ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır. TARİF 4 Malzeme: - Bir su bardağı toz şeker - 1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap - Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış) - 16 adet karanfil - 1-2 çubuk tarçın Yapılışı: 1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin. Ateşi minimuma indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin. Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın. Sıcak servis yapın. TARİF 5 Malzeme: - 5 litre şarap - 70 cl votka - 1.5 litre su - 400 gram şeker - 5-6 adet kabuk tarçın - 20-25 adet karanfil Yapılışı: Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır. Şarap, tarçın, karanfil katılır. Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır. Sıcak tutularak servis yapılır. TARİF 6 Malzeme: - 1 şişe kırmızı şarap - 1 su bardağı su - 2 adet çubuk tarçın - 3-4 adet karanfil - 2 dilim limon - 1 adet elma kabuğu - 3-4 çorba kaşığı toz seker Yapılışı: Malzemeler karıştırılır. Kaynama başladıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Kırmızı şarap eklenir. Kaynama noktasına kadar ısıtılır. (Karışımın üzerinde buhar yoğunlaşana kadar) Altı kapatılır, süzülür. Sıcak servis yapılır.
SbNN Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Üsküdar'da ancak sıcak salep içersin abi . Kadıköy'de var her yerde. Yada Taksimde.
Öne çıkan mesajlar