Alcadras Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Şimdi beauty ile ilgili bir research paper hazırlamam gerekiyor. inceleyeceğim alan Film/Sinema sanayisi. Ne gibi konuları inceleyebilirim? Beyin fırtınası yapamıyorum şu saatte. Gelmiyor aklıma bir şey. Şöyle örnekler vereyim (bu örnekleri kullanamıyorum çünkü 1-2 kişi daha var.), mesela "50'li ya da 60'lı yıllardaki sinema endüstrisindeki kadınların izleyiciler üzerindeki etkileri?" tarzı şeyler. aklınıza neler geliyorsa. şimdiden saolun.
sesu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 günümüz basınında kadınların nasıl gösterildiği anlatabilirsin mesela ya da kadınlarla erkekleri karşılaştırabilirsin..reklamları ele alabilirsin klasik ama ilginç olur feminist bakarsın olaya:P
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 broad area "Films" olacak. oraya kaysak biraz.
sesu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 o zaman sen de çoğu filmde rol alan tipik kadınların toplumda "güzellik" kavramını nasıl değiştirdiğini ele al..çıkmadı bişey zorladım şu an :D
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 bu yila kadar her filmde boyle uber guzel tipler oynuyordu, ama bu yil cikan filmlerde normal kizlar oynamaya basladi felan
aquila Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 80 donemi filmlerindeki kadinlarin memeleri neden garip? bu konuyu biz arkadaslarlar yillardir tartisiyoruz ve hala bir sonuca ulasamadik. onun disinda, tam olarak ne istedigini anlamadim ama guzelligi kadinlarla sinirlama.
arcane Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 50-60larda holivud'da bir kadın güzel değilse veya bir erkek karizmatik değilse ne kadar iyi oyuncu olursa olsun başrol olamıyordu. biraz yaşlanınca hemen unutuluyorlardı. hatta kendi iradesiyle "izleyici beni en karizmatik halimle hatırlasın" diye sinemayı günümüzde en verilmli çağ sayılacak yaşta bırakanlar var.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 80lerde mesela en alakasız ürün kutularının üzerine güler yüzlü çizilmiş kadınlar koyuyorlardı sırf alıcıya sempatik gözüksün diye.
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 O dönemlerden oyuncu seçerek de alana sınırlandırma getirebiliriz. Mesela sadece Marilyn Monroe'yi de ele alabilirsin dedi hoca. Çıldıracam kafamdaki düşünceleri soru haline getiremiyorum D: "Oskar ödüllerinde güzelliğe mi oyunculuğa mı bakılıyor?" tarzı bir araştırma topici olabilir mi?
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Bu var bi de heh http://www.campaignforrealbeauty.com/flat4.asp?id=6909 http://www.gercekguzellikkampanyasi.com/index.asp
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 evet arkadaşlar "hitchcock ve kadınları" olarak sınırladım konuyu. şimdi bir soru seçmem lazım. misal, hitchcock'da sarışın saplantısı mı vardı? her sarışın hitchcock filminde oynayabilirmiydi? .. gibi. neler olabilir başka?
Öne çıkan mesajlar