Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firewall / SELinux / nameserver

di

Öne çıkan mesajlar

Yardim edeni opcem.

Sunucum var bir adet. Firewall namina SELinux var. Bir de guzel nameserver'larim var. system-config-securitylevel deyip bir guzel ayarladim herseyini, http, https, ftp ... falan fistan izin verdim bi guzel, cillop gibi calisiyor.

Yalniz SELinux enabled durumdayken nameserver'larim calismiyor, nameserver ile ilgili butun talepleri refuse ediyor. Domain'ler ustunden acilmaya calisilan siteler dahil. Hangi servis ve protokolu eklemem gerek bu asmak icin ? Oldum yahu yeter! Yardim etsin biri.
Sosyal ağlarda paylaş

SELinux 'u hep disable ederim ben. Oturup da insanlara shell account vermedigim surece, bana SELinux 'un cok kattigi bisey yok. Zaten iptables la hallediyorsun cogu seyi.. Ya da %90 onunde sadece firewall icin calisan bir server/appliance oluyor, onun arkasinda takiliyorsun guvenlice :)

DNS icin 53/udp 53/tcp port/protokol lerine izin vermen lazim. Gel gelelim, authorative mi degil mi, hangi DNS bu.. Cok degisken var burada. Yani calismamasinin nedeni SELinux olmayabilir :)

SELinux 'la beraber calismadigim icin, emin de olamiyorum elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadim ki bende tam. Dort gundur yirtiniyorum manyak mi lan bu nameserver'lar niye yonlenmedi diye. Nameserver'dan kastim registrar'dan kendi domain'im icin yarattigim ve server'in ip'lerine point ettigim nameserver'lar.

SELinux acikken bu belirttigim nameserver'lari resolve dahi edemiyorum. Gelgelelim kapatinca resolve de ediyorum, sitelerim de aciliyor. named icin disable ettim ama o da ise yaramadi. Tamamen disable edicem sanirim ama nedir ne degildir nasil yapilir biliyorsaniz ogreneyim bi.
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef sunucuyu ben kurmuyorum, hazir kurulu sekilde aldim. Disable ettim config dosyasindan. Simdi de Apache & PHP derliyorum tekrardan. Bakalim bu sefer nasil bi bedevilik yasicam.

Yasamamam imkansiz gibi bisey bu sansla :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...