Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havalı Tüfek ve Gümrük ??

sys64738

Öne çıkan mesajlar

Havalı tüfek almayı düşünüyodum, yabancı 1-2 sitede güzel birkaç tane gördüm, google da Türkiye için arattım, hemen her sonuca, heryere baktım aradıklarımı bulamadım, şimdi sorularıma geleyim.

1) acaba yurt dışından internet üzerinden alsam, gümrüğe takılma falan olurmu?

2)bu havalı tüfek, co2 li tüfek için ruhsat gerekiyomu yoksa sadece fatura yeterlimi.

3) bildiğiniz güzel site varmı, bu tarz havalı tüfek satan.(google yazıp gelen ilk sayfaları c/p yapmayın lütfen hemen hepsine baktım)
Sosyal ağlarda paylaş

nişancılık kasmak istiyosan saçma atanı var heryerde satılıyo benim bildiim hatta yanında tabelasını fln veriyolar isabet dalgası anladın sen onu :) koyyon 1 saçma tüfee kur babam kur ne kadar kurarsan o kadar sertleşiyor ve o kadar hızlı gidiyor.+ o saçma atan tüfee dürbünde takabiliyosun bende vardı peder elimden almadan önce çatıya çıkıp kedileri vuruyodum asdafsdsdf mahallede kedi kalmayınca benden şüphe etmeye başladılar :P
Sosyal ağlarda paylaş

evet var ucuz ama aldımı bi şeyi sağlam alayım diyorum. 2 gun sonra yayı flm dağılıp ortada kalmasın, ve menzilli ve hızlı istiyorum. o tarz bişiler 250 civarı (aksesuarlar dahil dürbün falan) ama yurt dışında aynı şeyler 60-70 $ olunca ister istemez aklım oraya gidiyo. ama malesef mecbur buradan alacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Predator said:
100 euroyu geçmediği sürece yurtdışından bişeyler alabilirsin. Satıcıya rica et içine "gift" olduğuna dair bide belge koysun büyük ihtimal sorunsuz geçer. Takılırsada gider söylersin kendim için aldım ticari bi kaygım yok diye

iyide tüfek bu, video kamera değil ki...

silah kategorisine giriyor gerçek olmasa bile...

çok zorlaştırırlar işini...

ayrıca 100 euroya bırak iyi bi havalı tüfek, mantar tabancası alamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

sys64738 said:
aha bişi buldum, fiyat 470 ytl

305 m/s

değermi çok mu pahalı ? bu aletlerden anlayanlar bi yorum yapsın.

marka: REMİNGTON

4.5mm

güzel... fiyatta makul gücüne oranla..

ama ben marka olarak GAMO tercih et derim...

artı 305m/s cidden çok güçlü bir silah. bunun dengiyle ben tarla faresi avlıyorum :D havada kuş tutturursan böyle patlamış yastık gibi oluyo falan... ilk defa alıyorsan daha güçsüz birşeylerle başla derim. yani atıcılık yapacaksan 200ytl lik 150ms civarı tüfekler de fazlasıyla işini görür...
Sosyal ağlarda paylaş

Predator said:
100 euroyu geçmediği sürece yurtdışından bişeyler alabilirsin. Satıcıya rica et içine "gift" olduğuna dair bide belge koysun büyük ihtimal sorunsuz geçer. Takılırsada gider söylersin kendim için aldım ticari bi kaygım yok diye

Eğer satıcı tam fatura keser ve "yollayan" kısmına firma adı yazar ise ; direk sçıyorsun.
Gelen sadece tek 1 tüfek dahi olsa, gümrük açtırman gerekiyor.
%18 kdv, %20küsür ÖTV, konşimento için 100küsür, gümrük işlemleri için müşavirliğe 150-250 arası bir para.....

Şuan başım böyle bir belada, B&H Photo'dan bir foto makinası lens'i aldım, 550 YTL fiyatı, bana almam için çıkarttıkları para gümrükte 600 YTL. Diyorum ben ticari amaçlı almadım, kullanıcam bunu, ama farketmiyor.

Nasıl yakalanmam dersen ;
"sender" kısmına şahıs adı yazacak gönderen kişi, firma değil.
faturasız yollayacak, fatura kesersede 100 euro altı olacak.
ve mümkünse gift olarak belirtecek.
veya 2. el al.

bu şekilde olursa olacak en kötü şey %10 vergi ve 2-3 ytl pul masrafı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...