Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asus P5LD2-SE Anakart + Intel E2180 İşlemci

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

Asus P5LD2-SE anakartım ile Intel E2180 işlemcimi satıyorum. İşlemci ve anakart özelliklerini yazmadan önce birkaç şey hakkında bilgi vermek istiyorum.

E2180 işlemcisi 2 haftalıkdır. Asus P5LD2-SE 1.5 yıllıktır. Faturaları ve kutuları tertemiz durmaktadır. Hepsini aldığım gibi yollayacağım. Kutuları kağıtları, işlemciyi fanıyla vs...

E2180 işlemcisi kendisi 2.0 ghz'de çalışmaktadır. Fakat testlerimde gördüm ki günlük kullanımda stock fanı ile 3.0 ghz'ye overclock çekilip rahat rahat kullanılabiliyor (299 fsb). Ayrı bir fan takarsanız bu sanrım 3.4 hatta 3.6'lara kadar bile çıkabilir. Overclocksuz 2.0 ghz'de işlemci Super Pi testinde 1mb'lik döngüyü 32sn'de tamamlıyor. 3.0'a overclock çekilince 1mblik döngü 21 snda tamamlanıyor ki bunun anlamı işlemci E6600 seviyesine çıkıyor. Tabi ki çok uzun işlemlerde cache artısından dolayı E6600 öne geçer. Ama günlük kullanım için ideal olduğunu söyleyebilirim. Hatta karşılaştırma açısından birkaç bildiğim super pi testi daha söyliyim, P4 1.7 işlemcisi 1 dakika 50 saniye, p4 2.8 işlemci 48 saniyede, E6600 21 snde, E6700 19 saniyede tamamlar.

P5LD2-SE anakart bios'u son sürümdür. Herhangi bir güncelleme yapmanıza gerek yoktur. İşlemci ve anakart birlikte sorunsuz çalışmaktadırlar. Şunu da belirtiyim, alan arkadaşa sonradan sorun olmasın; anakart üzerinde E6600 denedim ama çalıştıramadım. E2180 sorunsuz çalışıyor. Aslında hem E2180 hemde E6600 çalışması için anakartın rev 2 olması gerekiyor. Ayrıca anakartın üzerinde rev 2 de yazıyor. Ama E2180'i çalıştırıp E6600'ü çalıştırmamasının nedenini tam olarak bilemiyorum, belki ben birşeyleri yanlış yaptım. Fakat E2180 ile sorunsuz çalışmaktadır bu nedenle işlemci ve anakartı birlikte satıyorum ki alan arkadaşa sorun olmasın.

Anakartın Rev kısmının resmi

Ama dediğim gibi her ne kadar rev 2 yazsa da E6600 çalışmadı fakat ne garip ki E2180 mis gibi sorunsuz çalışıyor.

Asus P5LD2-SE

#Intel 945P çipset
#Çift çekirdek işlemci desteği
#FSB 1066/800/533
#DDR2 667/533/400 4 Slot
#4 Sata/Sata2, 1 IDE, 1 Floppy
#1 xPCI-E x16 - 2 xPCI-E x1 - 3 xPCI
#6 USB2.0 ports
#Onboard Gigabit LAN
#Onboard ses

Desteklediği CPU'lar
Please Select kısmından Motherboard'ı seçin. Sonra Type: Socket 775 ve Name: P5LD2-SE olarak seçtiniz mi desteklenen CPU'lar gelecektir. Revizyonlara dikkat edin.

Anakartın Asus'un sitesindeki sayfası (İngilizce)

Anakartın Asus'un sitesindeki sayfası (Türkçe) (İngilizce daha ayrıntılıdır)

Intel E2180

İşlemciyi daha 2-3 hafta önce Ereyon.com.tr'den aldım. Bütün herşeyi içinde tam, yepyeni.
# L2 seviye:1 MB
# FSB frekansı:800 MHz
# Çekirdek frekansı:2.0 GHz
# Teknoloji:64 bit Dual Core
# Soket yapısı:775 pin

İşlemcinin Intel'in sitesindeki sayfası

İkisini birlikte 150 YTL'ye satıyorum. Pazarlıksız.

İkisinin de garantisi devam etmektedir.

İzmir içinde elden satış yapabilirim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...