evilmaddox Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Bi tutorialda daha beraberiz sevgili Patilerim. Bu sefer evilmaddox usta nın orgazmik experimental yemeklerinden birine daha tanık olacaksınız. Yemeğe geçiyoruz. Malzemeler: Karides (200 gram falan yeter) Noodle (Ramen gibi fakat baharatsız sade noodle olacak) Domates salçası Tereyağı (tercihe göre zeytinyağı falan da kullanılabilir) Sarımsak (veya sarımsaklı çeşni tozu falan) Tuz Gelelim yapılışa. Karideslerimizi çözmek için hafif derin bir tavada 5 dakka falan çevirdikten sonra kenara alıyoruz. Tavaya bir kaşık(azcık dolu olsun elinizi korkak alıştırmayın) tereyağı atıp erittikten sonra, 1,5 kaşık salça(elinizi hiç korkak alıştırmayın arkadaşlar hobarey diye basın salçayı ama abartmadan) ve 1,25 bardak su ilave ediyoruz. Salça-su-yağ karışımı homojen bir hale geldikten sonra, üzerine karideslerimizi boşaltıyoruz ve iyice bi karıştırıyoruz. Bir miktar tuz ve sarımsak(veya çeşnili toz falan) ekleyip iyice yediriyoruz bunları karışıma. Birkaç dakika daha karıştırmaya devam edip sonra bırakıyoruz, şöyle bi 30 saniyede bir falan bi çevirip tekrar bırakıyoruz ateşte. Yaklaşık 20-25 dakika sonra falan suyunu çekip kıvamı katılaşmaya başlayınca ateşten alıyoruz. Bu sırada, noodle ımızı alıp bir kaba koyuyor ve üzerine kaynamış su ekleyerek yenilecek kıvama gelmesini sağlıyoruz. Süzdüğümüz noodle ı hafif çukur tabağın dibine yayıp, üzerine ateşten aldığımız salçalı karideslerimizi güzelce yayıyoruz. Afiyet olsun. Not: Bu yemek yaklaşık yarım saat önce şahsi deneysel manyaklığımdan çıkmış olup, neticesi hakikaten uğraşlara değmiştir. Şu satırları yazdığım sırada yemeği bitirmiş olan ben, pek soğutmadan çabuk yemenizi tavsiye ediyorum. Ben de üstüne sigaramı yakıp birama devam etmeyi planlıyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 * la_bombonera casts word of reputation dipnot: karidesli güveç te isteriz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Güveç tarifi daha kolay aslında da, bakalım onu nasıl fantastik bişeye çevirebilicem ondan sonra onu da yazarım buraya:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar