Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

O bir töre kurbanı!


SturmVogel

Öne çıkan mesajlar



Mersin'de Siyam cinsi dişi kedi, 'sokak kedisiyle çiftleşip gebe kaldığı' gerekçesiyle sahibi tarafından evden atıldı. Talihsiz 'Maviş', dünyaya getirdiği 4 yavrudan 2'sini kaybetti.

Mersin'de Siyam cinsi kedi, "sokak kedisiyle çiftleşip gebe kaldığı" gerekçesiyle evden atıldı. Bir veteriner tarafından Mersin Hayvan Dostları Derneğine ulaştırılan kedi, dünyaya getirdiği 4 yavrudan ikisini kaybetti. Dernek Başkanı Nilgün Derviş, 1 yaşında olduğu tahmin edilen 'Maviş' adlı kedinin 'ismini gizleyen' sahibi tarafından veteriner Rahmi Mazlum'a verildiğini ve kendilerine ulaştırıldığını belirtti.

Derviş, bu ilginç sokağa terketme eylemini yapan kişinin kendilerine yaptığı başvuruyu şöyle anlattı: “Kediyi getiren kişi, 'sokak kedisiyle çiftleşti. Irkının özelliklerini taşımayan yavrular doğuracak. Artık ona bakmak istemiyoruz' demiş. Maviş 4 yavru doğurdu ancak ikisini kaybettik. Ev hayatına alışan bir kedi, sokakta çok fazla yaşayamaz. Bu nedenle evde beslenen kedilerin kesinlikle sokağa terk edilmemesi gerekiyor. Bu kedi zamanında bize ulaştırılmamış olsaydı, karnındaki yavrularıyla birlikte ölebilirdi' dedi.

Hayvanlara yapılan eziyetin her türlüsünü dernek olarak kınadıklarını dile getiren Derviş, "Bazı kişiler hayvan sevgisi adı altında gösterişli ve pahalı kedilere öncelik veriyor. Sevgi, bir canlıya çok para vermek değil. Önemli olan hayvana gösterilen ilgi ve alakadır. Bu nedenle, kedi veya köpeğin bakımının tam anlamıyla üstlenilip üstlenilmeyeceğine karar verilmeli. Hayvanlara küçük bir eziyette bile hem vicdan hem de dini duygular bir kez daha gözden geçirmeli" diye konuştu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bu insanlardan heryerde var cok ta sasırmamak lazım bana da bi kopek sahibi kopegimin hastalıgından oturu neden uyutmuyosunuz demisti!! yemın edıyorum saygısızlık etmemk ıcın kendımı zor tuttum yaslı baslı adam bıde kendıde kopek bakıyor beslıyor..baska bır ornek vatandasın bırı kedısı regl oluyor sagı solu kırletıyor dıye salmıstı!!neler neler sankı cocugunu para karsılıgı satan yok mu kı..neyse cok uzuldum sacmalıga bak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...