Berk Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Hmm eno profocio paticik fm e destek sağlıyo yazmış bakalım 2004 de yazmış *! hemen telefon eder * yakaldım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 hmmm. open source daha guvensiz ? evet closed source daha guvenli. cunku romanyada hayatinin bunu yapmaktan baska bir amaci olmayan kultablasi gozluklu bir hacker arayip kapali source kodun acigini buluyor, kendi hacker grubuna dagitiyor, topluca hep beraber istismar ediyorlar hackin siniri olmuyor, sonra ikinci asamada bu acik hacker yalakasi alt gruplarin eline geciyor, bunlar da bi cosuyorlar, sonra da en son olay kapali kodun sahibi olan firmaya geliyor bu firma basliyor bir cozum aramaya. yeterince site hack edildikten yeterince kredi karti numarasi calindiktan sonra da bir patch cikiyor. bu yuzden kapali kod cok daha guvenli. ama acik kod birisi bir exploiti buldugu an baskasinin da buldugu, istismar edilen kisilerin hemen her an is uzerinde olan kitlelerce coderin bulundugu ortamlara exploiti haber ettigi, neredeyse bir exploit ciktigi anda patchi icin calisilmaya baslandigi icin cok daha guvensiz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 sanırım bana taş gelir gibi olmuş, bu konuda tekrar tekrar açıklama yapmak istemiyorum arkadaşlar. sanırım bu son olacak. görüşlerimi anlatamıyorum galiba. closed source'un güvenilir olduğunu savunmak kadar büyük bir hata open source'un güvenilir olduğunu savunmaktır. savunulan bu noktada nedir? "private yaparsan adam açığını bulur patchle uğraşırsın." atladığınız nokta open source yapsanız da bu açık bulunur ve patchi siz yazmak zorunda kalırsınız. çünkü benim bahsettiğim konu her programcanın açıp kodlarını editleyeceği ya da birşeyler ekleyebileceği, açığını bulabileceği icq değil. benim bahsettiklerim bu tarz programlar değiller. ben kurumsal içerikten bahsediyorum. sharky bir yönetim paneli yazarsa bunu sınırlı sayıda, sınırlı bilgide sınırlı kullanıcı kullanacaktır ve eminim ki yazılan program profesyönelce hazırlanacaktır. bu da demektir ki buglar az ve uç noktalarda olacaktır. uç nokta derken ya çok büyük bir güvenlik açığı (düşük ama yokedici ihtimal) ya da ufak işe yaramazlar buglar ortaya çıkacaktır. bu da demektir ki bu bugları bulabilecek kişi sayısı zaten sınırlı popülasyonumuz içinde iyice sınırlıdır. belki (ki bu yüksek ihtimal) birileri open source umuzdaki bugı farkedecek ve bunu öyle güzel kamufle edecektir ki anlaşılması 1-2 ay, giderilmesi 1-2 hafta alacaktır. bu süre işini bilen adam için dünyanın sonunu getirmeye bile yeter. aynı işlem closed source yapılırsa ne olur? muhtemelen bugı bulan kişi bu konuda daha önce benzer bir sorun yaşamış kişidir ya da bu büyük bugı şansa bulmuştur (cidden çok düşük ihtimal) o zaman ne olur? sorunu bu sefer daha geç anlarsınız. ama sorunun ortaya çıkma ihtimali de az olacaktır.. fakat benim bahsettiğim bunların ikisi de değil. benim tavsiye ettiğim kodu end-user dan gizlemek. mesela yapılacak yönetim paneli (hep yönetim paneli diyorum. örnek vermem rahatsız ediyorsa özür dilerim) diğer hosting firmalarına verilir ve oluşacak muhtemel sorunlara ortak çözümler bulunur. bu benim süper isimlendirmemle shared source oluyordu galiba.. neyse işte.. ayrıca open-source'un sizin kaçırdığınız yanları da var. sharky nin şirketinde durumu ne bilemiyorum ama eğer bir şirketi ve düşük bütçesi yüzünden pazar dışına itilme endişesi olsaydı eminim ki bu kadar open-source düşkünü olmazdı. çünkü AR-GE (gavurcada R&D) her zaman zahmetli ve masraflıdır. eğer hosting konusunda herşey open source olursa, iki sene sonra 5, 5 sene sonra sadece bir iki firmada yazılımcı kalır. sadece know-how'a karşılığında maaş alarak yatırım yapmış insanlar olarak (ki buna yatırım denmez) bir yöneticinin, hissedarın açısından bakmak zordur. yoksa herkes adil rekabet ister. ve adil rekabet AR-GE'ye yatırım yapanın karşılığını ve hakkı olan karı alabilecek sürede yaptıklarını gizli tutma hakkının olmasıyla olur. sizi bilmem ama bu bağlamda düşündükçe, ve bu düşüncelerime lisanssız ürün kullanmayı alışkanlık haline getirmiş microsoftçular (biri benim), red-hat linux'un son sürümünü nerden beleşe bulurum diye düşünen linux fanlarını düşüncükçe microsoft'u yadırgamıyorum ve yadırgamanın da sadce empati eksikliğinden ortaya çıkacağını düşünüyorum. hala open-source fanatiği olanlara open-source günler dilerim. (bakarsınız da cennette günler open-source'tur) :)) empati : kendini başkalarının yerine koyabilme yeteneği AR-GE : araştırma geliştirme[signature][hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 bende profocio kullaniyorum, sadece mail accountlari bide az cok ftp, yani ayda 2 kere felan, su ana kadarda 6 kere kullandim 3 unde hata verdi :) ama enoya mesaj attim en fazla 12 saat sonra duzelmisti, tavsiye ederim ama sorun ciksa bile hemen gorusulup hallediliyor[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 www.myhosting.com biraz pahalıdır, server kanada da ama hizmetleri tam anlamıyla mükemmel. Asp-msql bide EXE çalıştırmana izin veriyorlar. email hesabında sana gelen dosyaları önce virüs taramasından geçiriyolar. Hız olarak iyi ama ping olarak haliyle biraz kötü. 3-4 sene içerisinde ya 1 ya 2 defa saçmaladı server. eğer istersen burda çalışan bir siteyide yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 Open-Source iyi güzel hoş duruyor da. niye ben kendi kodlarımı millete vereyim ki.. Sonra alacaklar ahah bak bunu ben yazdım diye benim kodum üzerinden para, itibar kazanacaklar.. hele birde copy-paste programcı tayfası varki kafayı gömesim geliyo desem yeridir onlara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 GPL Lisansının da amacı bu zaten. Amerikayı yeniden keşfetmek yerine, başkasının fikirlerine fikir katarak, geliştirerek, ivmeli olarak ilerlemek, gelişmek. Eh tabii kodlarını vermeyen arkadaşlar da var. Herkesin kendi seçimi.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Rahan said: www.myhosting.com biraz pahalıdır, server kanada da ama hizmetleri tam anlamıyla mükemmel. Asp-msql bide EXE çalıştırmana izin veriyorlar. email hesabında sana gelen dosyaları önce virüs taramasından geçiriyolar. Hız olarak iyi ama ping olarak haliyle biraz kötü. 3-4 sene içerisinde ya 1 ya 2 defa saçmaladı server. eğer istersen burda çalışan bir siteyide yazarım Amcamlar derbiye reklam vermiş aboo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramachus Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 ben daha onceden destekhosting den bir counter strike 1.6 sunucusu kıralamastım hem ucuz hemde lag falan yasamadım cs ıcın uygun bı yer domain web sitesi içinde herkes ihs yi onerıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 ahaha ne wall of textler dosemisim ya. sifremi bulamayinca kullandigim nickimi gorunce de duygulandim. peheeey konuyu necromancy kullanimi nedeniyle kilitliyorum. serverimizda necromancy skill'i yasaklanmistir arkadaslar. lutfen konulari hortlatmayalim. ek: soylemeden de edemiycem, bu konudan bayagi bir sonra da olsa tim (patideki nickiyle di)'den hizmet almaya basladim. onceden de bahsettigim uzere en onem verdigim faktorler olan teknik destek konusunda kendisine 10/10 veriyorum. ilgilenenler ozel mesajla kendisine ulasabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar