Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizel araba,benzin parası ..

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar biraz bilgiye ihtiyacım var,kullanmış olanlardan yardım istiyorum mühim.Şimdi 1.9 TDi arabalardan alsak kaç km de ne kadar benzin yakar fiyat olarak? 1.4 dizel ve 1.6 dizel içinde aynı şeyleri soruyorum.Otomatik vites olduğunu düşünelim bu araçların.Ayrıca 2000 model üstü otomatik dizel binek arabaların fiyatları hangi aralıklarda buda çok önemli benim için.
Yardımlarınızı bekliyorum,sağolun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

5.5lt ile en fazla 10lt arasında yakıt tüketirsin.

Verdiğin bilgiler biraz yetersz. Mesela bütçenden veya satın almak istediğin araçlardan bahsetseydin daha iyi cevaplar alabilirdin sanıyorum.

Benim 1.3 CDTI aracım en fazla 7.0lt yakıyor şehir içi.
Sosyal ağlarda paylaş

Özür diliyorum.Marka önemli değil binek araba olacak sadece.Model olarakta 2000 yılı üstü fiyat olarakta maximumum 20-22 arası olacak.Bu 10 lt yakıt dediğin ne kadar eder para anlamında soruyorum.Yani atıyorum 50km 1.4Dizel arabyala 100milyon yakarsın gibi bi cevap verebilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

vodan in burda guzel bir hesaplayicisi vardi

http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/

once gidiyorsun, sahibinden.com ya da arabam.com gibi bir yerden begendigin ve butcenin yettigi bir dizel buluyorsun. sonra bu dizel konusunda yapabilecegin 2 sey var:

1-) internetten fabrika verilerini bulmak
2-) kullananlara sorup ozellikle istanbulda yasiyorsan sehir ici gercek tuketimini ogrenmek

2 tabi ki daha iyi ama oyle ir sansin yoksa 1 ile yetinmek zorundasin.

sonra donup bu hesaplayicida ayni turde benzinli bir aracla karsilastirip yanitini aliyorsun.

acikcasi dizel araclarin tumunde yakit tuketimi performans, teknolojiler ve kasa agirligi vs gibi bir cok etken nedeniyle degisken oldugu icin su aralarda yakar su kadar tutar gibi kesin bir yanit vermek mumkun degil. mutlaka bir model, kasa ve motor hacmi bulman ve bize donmen gerekiyor ki karsilastirabilelim ve yanitlayabilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

5 litre ile 10 litre arasi motordan motora kasadan kasaya degisken tuketim demek neredeyse 2 kat yakit parasi farki demek.

sana simdi 1.3 litre de oneren olacak 2.0 litre de. performansindan beygir gucune torque undan kasa agirligina bu meretler degisken olacaklar. turbosu var, iviri ziviri var. tam bir corba olacak.

sen bilirsin tabi. illa kullanici yorumu diyorsan dizel kullanan arkadaslar yanitlayabilirler. degecek kadar az yakmiyor diyen olacak, yooo tersine cok cok az yakiyor diyen olacak, ben performans farki gormedim diyen olacak, belli devirden once kullanmasi iskence diyen olacak.

cunku hepsinin kullandigi arac farkli olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Soru-cevap isi tam bir corba olmus, ben kullandigim araclardan ornek vereyim belki fikir yurutmen icin bi baslangic noktasi olur.

3 senedir surekli olarak kullandigim iki aracta dizel, biri 2006 peugeot 307 1.6hdi(facelift sonrasi), digeri 2004 seat ibiza 1.4tdi.

307 yeni bir teknoloji olan common rail bi arac oldugu icin tuketimi vw grubunun motoruna gore daha ekonomik ve seri. ortalama olarak sehir ici devirli kullanimla bile 100km de 6 litreyi gecirmek cok zor. sehirler arasi ise 10ykr-1km ye kadar dusuyor tuketim.(hicbirzaman hesaplamadim o civarda olur heralde,) seat ile de yaklasik olarak ayni tuketim degerlerini aliyorum fakat tabiki birisi 75hp digeri 90hp, tork degerleri ayni sekilde farkli.

2000 sonrasi modellerle ilgileniyorum demissin fakat tabiki bu arada farkli segment ve motor hacimlerinde birsuru arac var. Bu noktada onerim 2003 oncesi dizel araclardan uzak durmaktir(farkli gorusler olabilir tabiki) o tarihlerde euro-diesel cok yaygin ve kaliteli olarak turkiyeye getirilmedigi icin normal diesel kullanilan araclarda ozellikle common rail teknolojisindeki motorlarin cani okunmus oluyor, elbette o yasdaki bi arabada km yapmis olacagi icin bu pekde tercih edilecek bir durum degil.

Ekonomik bir arac dusunuyorsan 2004> sonrasi 1400-1600cc lik hacimler tork ve tuketim olarak kullanicisini uzmez.
20-22k ytl olarak bu kriterlerdeki arabalar vw grubu 1.4tdi lar(ibiza, fabia, polo), corsa, fiesta, 206(uzak dursun),fiat punto,clio, 307 ve citroen c3 dur. Fransizlari direk elersek geriye elde vw ler, punto, corsa ve fiesta kaliyor ki daha once yazilmisti =P

not: peugeot icin genelde guzel seyler soylenmez ama 307 den ben herseyiyle oldukca memnunum su ana kadar acikcasi hic uzmedi, arac keskin kullanildiginda biraz arkayi meyletmesi disinda ben oyle inanilmaz bi kotu tarafini gormuyorum acikcasi. Ama bu kadar mutsuz kullanicisinin yaninda ben iclerinde sanslilarindan olarak kefilim diyecek kadar da sevmiyorum.
vodan a not: evet uzun zamandir reviewlari eklemeyi dusunuyorum sitene ama usengeclik, =P en kisa zamanda ins...
Sosyal ağlarda paylaş

prozzak said:
5 litre ile 9 litre arasinda yakar /100km de.

İlla benden farklı bişey diyeceksin yani :)

Şöyle örnekler vereyim,

Astra 1.3 CDTI 90HP 7.0lt/100km
Megane 1.5 dCi 80HP 6.0lt/100km
Corsa, Polo, Citroen C3, 206 fln 5.5 - 6.0lt/100km
Vectra 1.9 CDTI 150HP 10lt/100km

Aracın performansına ağırlığına göre değişiyor. Bir gün Vectra ile 80km yol yaptım 150HP tiptronik bir arabaydı baya sıkıştırarak kullandım 10lt yaktı işte.

Senin için en uygun araçları Kharon yazmış aslında. Yaşını da bilmiyorum gerçi ama öğrenci işi bir dizel düşünüyorsan Polo, Corsa, Fiesta, İbiza, Grande Punto bunları düşünebilirsin.

Daha 2 gün önce bir arkadaşım 2006 model 17bin km'deki Grande Punto arabasını 23 bin YTL'ye sattı. Saydığım modeller arasında en yüksek model yılına sahip en iyi motora sahip olanda bu olacaktır. 1.3 CDTI hacmine göre en verimli dizel motordur.

Bu arada benim araba 180 bin fln yakıyor kilometrede. 25 kilometrelik git-gel okul yolumda 5 YTL yakıyorsam yakıyorumdur. Okulun otoparkında yer kalmayınca otopark parası olarak 5 YTL istiyorlar vermiyorum sokakta bırakıyorum Balat gibi bir mekanda :) Ne yapiym yaktığından çok otopark parası verilirmi be hergün?

Kharon, alan yetkilisi arkadaşı audisini çizmekle tehtid edip sana yaptırım uygulatırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
prozzak said:
5 litre ile 9 litre arasinda yakar /100km de.

İlla benden farklı bişey diyeceksin yani :)

Şöyle örnekler vereyim,

Astra 1.3 CDTI 90HP 7.0lt/100km
Megane 1.5 dCi 80HP 6.0lt/100km
Corsa, Polo, Citroen C3, 206 fln 5.5 - 6.0lt/100km
Vectra 1.9 CDTI 150HP 10lt/100km

Aracın performansına ağırlığına göre değişiyor. Bir gün Vectra ile 80km yol yaptım 150HP tiptronik bir arabaydı baya sıkıştırarak kullandım 10lt yaktı işte.

Senin için en uygun araçları Kharon yazmış aslında. Yaşını da bilmiyorum gerçi ama öğrenci işi bir dizel düşünüyorsan Polo, Corsa, Fiesta, İbiza, Grande Punto bunları düşünebilirsin.

Daha 2 gün önce bir arkadaşım 2006 model 17bin km'deki Grande Punto arabasını 23 bin YTL'ye sattı. Saydığım modeller arasında en yüksek model yılına sahip en iyi motora sahip olanda bu olacaktır. 1.3 CDTI hacmine göre en verimli dizel motordur.

Bu arada benim araba 180 bin fln yakıyor kilometrede. 25 kilometrelik git-gel okul yolumda 5 YTL yakıyorsam yakıyorumdur. Okulun otoparkında yer kalmayınca otopark parası olarak 5 YTL istiyorlar vermiyorum sokakta bırakıyorum Balat gibi bir mekanda :) Ne yapiym yaktığından çok otopark parası verilirmi be hergün?

Kharon, alan yetkilisi arkadaşı audisini çizmekle tehtid edip sana yaptırım uygulatırım :)

farkli bir sey dememisimki sen benim yazdigimi teyit etmissin teşekkür ederim biraz sallamıştım demekki tutmuş :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...