aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 avrupa haritadan silinecek bu deney sonucunda gibi bir his var icimde, dunya da ucabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 amerikada yapılacak bi deney için de demişlerdi bunu kimmiş bu matematikçiler bi cvlerine bakmak lazım ciddi adamlar mı acaba. sir roger penrose dese bunu misal ben deneyin yapılacağı gün uyuyamam :p ama dünyada da sansasyonel açıklamalar yapıp ünlü olmak isteyen insan da çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 aquila said: avrupa haritadan silinecek bu deney sonucunda gibi bir his var icimde, dunya da ucabilir tabi. ben de aynısını düşündüm ilk. bir de big bang'in ufağı taklit edilince zaman tüneli açılacaksa, bigbang anında da mı zaman tüneli açıldı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 zaman eğilip bükülebilir(göreceli olarak) yavaşlatılabilir belki ama geri alınamaz gibi düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 fizban said: eğer ki geçmişe yolculuk mümkün olsaydı, herhangi bir insan bugünün zamanına gelirdi ve biz de bunu biliyor olurduk. zamanda yolculuğun mümkün olduğu tarihten öncesine yolculuk yapılamaz ama. çünkü henüz öyle bir teknoloji bulmadık yani henüz gelecekte de öyle bir teknoloji yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Hayallernizi bozmak istemezdim de bu deney zaten yapıldı, Discovery'de izlemiştim. Elektron çarpıştırıcılarıyla mı ne küçük bir big bang yaratıldı bir şehrin altında kurulan dev bir laboratuvarda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?11,3116162,page=1 cnbce'nin bttf yayınlanması bir tesadüf değilmniş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 "şerefsizim benim aklıma gelmişti" demesi lazımdı birinin deyiveriyim ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 PhysX said: geleceği a veya b gibi olacak gibi sabit düşünüyorsunuz. oysaki gelcek bugün yaptıklarımıza göre değişmekte. edit ama geçmiş sabit a ve b. yani mantıken geçmişi değiştiremezsiniz ama geleceği değiştirebilirsiniz o yüzden bana şu anda geleceğe giden biri geri dönemez gibi geldi aslında bu zamanın nasıl bir şekli olduğuna bağlı +666 Geleceğe gidilebilir fakat geçmişe asla gidilemez bence Geleceğe giden de dönemez haliyle edit: Gelişim Haşet'ler vardı ilk orada rastlamıştım Future Shock'a, geçmişe gidilemeyeceğini , geleceğe gidenin de dönemeyeceği hakkında açıklamalı teori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Yok lan size makine falan! gitmeyceyniz siz kalın burda neyi beğenmiyorsunuz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 bu tartışmalara cevap verebilmek için ilk gereken cevap geleceğin deterministik (olacaklar kesin) mi heuristic (şans faktörü var olacaklar kesin değil) mi olduğunu anlamak gerekiyor. Deterministik olsa çok sıkıcı olurdu muhtemelen ve tahmin ettiğimizden daha basit bir yapısı olurdu. Eğer heuristic ise iş daha karışık oluyor tabi.. Bu durumda; eğer dediğiniz gibi zamanda yolculuk yapıp birinin bugüne dönmesi için önce o makinanın yapılması lazım muhtemelen. Ama bu sadece makina için böyle değil, o yolculuğu yapan kişinin doğmuş olmasından tut o anki düşüncelerine kadar herşeyin gerçekleşmiş olması lazım o zaman. Bu da zaman yolculuğunu bulunduğun an içine kısıtlıyor d: yani 2 mart 2007 15.52 den yine 2 mart 2007 15.52ye gidebiliyorsun en fazla sdf tabi deterministik ve heuristic gibi iki ayrıma girmeyen bir seçenek de olabilir mi bilmiyorum. sonuçta insan algısının üzerine biçilmiş bir kalıp varsa o kalıbı aşmadan göremeyeceğimiz şeyler vardır ya da bu kalıbı kırmış bir rus bilim adamının açıklamasını beklememiz gerekebilir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 ya evet mesala sen ışık hızında haraket etsen böyle bi 10 saniye haraket etsen dünyaya geri döndüğünde kaç yılın geçtiğini görürsün.bundan bahsediyo adamlar fizik hocası anlatmıştı bize de şok olduydum : /dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 bu yapılacak deney dünyanın içine edecek küçük bi hesaplama hatası yüzünden, ondan korkuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 aquila said: avrupa haritadan silinecek bu deney sonucunda gibi bir his var icimde, dunya da ucabilir tabi.Abi aynen katiliyorum, CERN bigun patlicak ve krater olacak Avrupa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 hakkaten ya patlarsa diye tırsıyor insan. bizide götürmesin bu patlama. said: “Mayıs ayında gelecekten gelen misafirler için hazırlanın” geleceğe dönüş filmi gerçek olacak yani (: edit: ayrıca 2012 de marduk gelmiyomuydu. lan zaman tünelinden marduk gelmesin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 huun said: fizban said: eğer ki geçmişe yolculuk mümkün olsaydı, herhangi bir insan bugünün zamanına gelirdi ve biz de bunu biliyor olurduk. zamanda yolculuğun mümkün olduğu tarihten öncesine yolculuk yapılamaz ama. çünkü henüz öyle bir teknoloji bulmadık yani henüz gelecekte de öyle bir teknoloji yok. başka biri daha beni quotelamış da, zamanda ileri-geri sınırsız geri gidiş mümkün olsa benim haberim olurdu. arvin sloane gibi adamım. ayrıca, eğer huun un önerdiği gibi zamanda bi portal (ehe) açmak suretiyle ileri geri gitmek mümkün olacaksa iş değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Hotdog said: ee ozaman aynı mantıkla bizimde geçmişe gitmemiz mümkün olmaz cünkü geçmişte ''zaman tüneli'' yok SpiderS_DangeR said: Deney yapıldıktan sonra öyle olacakmış işte. Çünkü zaman tüneli o zaman açılacakmış. di mi? +1 icat edildikten sonra gelmeye baslarlar iste mayisi bekleyin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 dalağımı böbreğimi satar 88 e dönerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 DoruK said: bence insanlar bu zaman bükülmesini, tüneli vs. hep yanlış anladılar. o "geleceğe gidebilirsiniz" lafının kastettiği, yani ışık hızından daha hızlı hareket etmeyi şöyle açıklayabilirim: gördüğümüz herşey ışıklardan ibaret ve biz bilmemkaç ışık yılı uzaktaki yıldızın bilmemkaç yıl önceki halini görüyoruz şu an. yani orada olan olaylar, görüntüler, yani ışıklar bize ulaşana kadar yüzbinyıllar geçiyor. şimdi ben dünyadan bir yıldıza bakıyorum, ve altımda saniyede 500.000 km yapabilen bi uzay aracı var diyelim. yıldızın o anki görüntüsünü ve zamanın her iki tarafta da eşitliğini baz aldığımızda, ben saniyede 500.000 km ile yıldıza doğru gidersem, dünyanın o yıldıza giden görüntüsünden daha hızlı gitmiş olurum, dolayısıyla zaman benim için daha çabuk geçmiş olur, zamanda bükülme meydana gelmiş olur başka bir tabirle, ben görüntü dünyasına göre 3000 yılda varabileceğim yere 1500 yılda varmışsam geleceğe gitmiş olurum ve arkamda ışık daha varmadığı için bir ışık kümesi bırakırım falan filan anlatamadım saçma bi yere vardı ama öyle işte. Dedigi dogru bir aciklama... Zaman yolculugu demek 1 yil geriye gitmek ileriye gitmek degil nesnelerden daha hizli hareket edince zaman bukulmus olunuyor bu yuzden bunada zaman yolculugu deniyor.. + Bu konuda bir sorun var belkide farkindamisiniz bilmiyorum.. Big Bang olayini ispatlamaya calisiliyor iyi guzel ama ayni zamanda bir kara delik olusma olasiligi da var.. cunku atomlar okadar hizli birbirlerinden ayriliyor ki sonucta orta nokta cekim var.. buda zaten big bang'de olan sey patliyor ve tekrar ortaya cekilmeye basliyor evren.. Yani bu yapilan icat iyi guzelde riski'de cok yuksek.. Bunun'da farkindasinizdir bunu 3 yil evvel okumustum zaten ve agzimdan tek cikan sey suydu "dunyanin sonu geliyor..kara delik yapacaklar"dedim umarim dusundugum gibi olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Başlık muhteşemmiş ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 CERN'de deneysel molekül deneyleri yapılıyor, big bang süreci simülasyonları gibi. Yok zamanda yolculuk gerçek oluyormuş bla bla, onu uyduran gazetecinin IQ düzeyi 90'dan fazla mıdır merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 SturmVogel said: deneysel molekül deneyleri sen de haklısın tabi sonuçta einstein'ın düşünsel parçacık deneyleri de var. Bi de gazeteci uydurmamış iki rus matematikçi uydurmuş hatta bi dergiye kapak olmuş falan diyor ama türkçe haberden fazlasını bulamadım konuyla ilgili. Bir de tabi gazeteci kafasına göre yorumlayıp olayı abartmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Alis, karadelik oluşma ihtimali yok diyorlar. Senin dedigin kara delik oluşur diyenlerin oranı bizim egitim sisteminde türban serbest olsun diyenlerin bütüne oranı kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 zaten yaptılar da bize açıklamıyolar zamanda yolculuğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Ya şimdi atomları ışık hızına getirdiğinde düşündüğüm kadarıyla atomlar fazla edit: sürtünme kuvvetine maruz kalıp enerji kaybetmez ve çarpma durumunda fazla deforme olmaz dolayısıyla ortada büyük bir kinetik enerji açığı olacak ve o enerjiden bazı olasıklara göre parçacıklar oluşacak hiç yoktan. yani bu deneyi daha önce protonlarda yapıyorlardı ve bunu çok defa yaparak o parçacıkların meydana gelme olasıklarını ve karakteristiklerini falan istatiksel olarak hesaplıyorlardı. bunun farkı sanırım tek proton yerine atom çarpıştırmaları. yani aslında şuana kadar o kadar yüksek hıza bir tek bir adet protonu çıkardıkdıklarını düşürsek atoma geçiş kütle açısından büyük bir atılım ve tabi ortada kalan enerjinin miktarı da çok daha fazla artacak. evet bunu düşündükten sonra artık heycanla bekleyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar