Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

itiraf.com türban

MacLeod

Öne çıkan mesajlar

@Malik, hiçbir şey olmazdı. Laikliğin tanımını hatırlatmama gerek yok herhalde. Bu ülke sol zaten hiçbir zaman % 70 almadı da, alsaydı bile bugün değiştirilmeye çalışılan yasaklardan daha ötesi olmazdı.
Ha, Kuran kursları daha sıkı denetlenirdi, verilen din eğitiminin şekli şemali belki biraz daha farklı olurdu. Öyle Fatih gibi, Sincan gibi arada tank gezdirmek gereken yerler olmazdı. Ahkam kesen, fetva veren ulemalar, şeyhler kontrol altına alınırdı.
Bireyler dinlerini, birey olarak, rahatça yaşarlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki şu an RTE'nin yaptığı bu mu?
Yani, dinliyor mu birilerini?

Bu yasa birilerini dinleyerek, toplumsal mütabakatla mı çıkarılıyor, yoksa tamamen kendi tabanı için mi? Abdullah Gül uzlaşmayla mı seçildi, RTE'nin atamasıyla mı?

Herkes birbirini dinleyecek, tamam, çok güzel de, Kasımpaşalı imam osurunca cemaatinin neler yapabileceği korkutuyor bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

toplumsal mutabakatı siyasal zemindesağlayacağın en son ülkedir türkiye .

insanların türban diye bir sorunu varsa referandum yapılsın diyorlar , ona da karşısınız arkadaş . e çoğunluğu dinlemesin mi şimdi adam o kadar oyla gelmişken .

hangi parti gelse böyle yapmazmıydı .

tayyip falan değil benim sıkıntım ,
kimse kimseyle uğraşmasın , herkes istediğini rahatça yaşasın , eğitim siyasetten ayrılsın .

istediklerimin tümü bu , zaten insan olan insanlar bir arada yaşamasını nasıl becerdiyse bugüne kadar devam ediyorlar böyle yaşamaya da .
Sosyal ağlarda paylaş

"Hangi parti gelse" bir mazeret midir peki?
Şimdiye kadar gelen hangi parti devletin kurumlarıyla bu kadar çatışma içine girdi? Hangi başbakan "herkes yerini bilecek" diye posta koymaya kalkıştı?

Siyasette de mütabakat sağlanır, mühim olan aramaktır. % 47 oy almışsa bir parti %47'lik güçle, 20 alan 20lik güçle etki eder, etmeli. 47lik güç alan parti %100'le kontrol etmemeli.

"Eskiden de böyleydi"yi mazeret kabul edemem, "değişerek geliştim" diyenlerden gelişmelerini görmek isterim.

Eğitim siyasetten ayrılsın, sonuna kadar yanındayım. Ama bugün okullarda öğretilen fikirlerle çatışan fikirlere sahip bir hükümet sence bunu yapar mı? Tam 5 senedir, her sene müfredat ve ders kitapları değişiyor, üstelik hükümet okutulacak kitapları elleriyle veriyor. İmam-hatipçiler doktor-mühendis olsun diye uğraşılıyor. YÖK'e türban destekçisi hocalar atanıyor.

Birbirimize saygı duyalım diyorsun. Bunun adı Laiklik zaten. Ama ortada laiklik falan kalmadı. Laiklik savunucusuyum diyen adamlar ulemaya soruyorlar artık yasa çıkarırken, veya çıkan yasaya karşı çıkarken.

Vatandaş zorla bölünüyor. Çatışmaya sürükleniyor. Yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

efendim türban için referandum yapamazsınız çünkü eğer tartışılan bir hak/özgürlük meselesi ise haklı olan kişiden kişiye, ülkeden ülkeye değişir ama insan hakları sabittir.

yani tutupda mesela iran gibi bir yerde din referandumu yaparsanız çıkan sonuç öyle şey olmaz din şudur illa islamın şu kuralları vardır uyulacaktır olur: oysa ki insan özgürdür istediği dine istediği şekilde inanır bu insanın doğuştan gelen hakkıdır.

uzun lafın lafın kısası referandumda %de bilmem kaç oy almak o hakkın bir insani hak olup olmadığını göstermez o yüzden bu gibi konularda referanduma karşıyım ama bana göre her kişinin eğitim hakkı vardır ve bu orası kapalı burası açık diye bu hakdan mahrum bırakılamaz sorun şu ki?

çoğu başı kapalı kızımızın zihni de kapalı ve türkiyede %60 a varan kızımız evde oturuyor evet! hiç birşey yapmadan oturup çekirdek çıtlayıp sabah programı seğrediyorlar ve sanırım bu kızlara sizin hakkınız özgürlüğünüz şu diye fısıldıyor birileri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...