Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shadow of Colossus ve Ratingleri?

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

bence de 9 küsürü hakeden bir oyun. tek eksisi bazen colossuslari bulmak zor olabiliyor. oyunu adam kesicem, combolara akacam falan diye aldıysanız beğenmemeniz muhtemel cunku oyun daha cok adventure platform tadinda daha önce örneği görülmemiş bi oyun. baska oyunlarla karşilaştirmamak lazim. enfes senaryo ve şahane dünya, bu tarz bi oyun ben daha hicbir oyunda görmedim. ico da vardi ayni yapimcilarin ilk oyunu. onun konsepti biraz daha farkli olmasina rağmen o da bunun gibi devrimsel bi yapımdı.
Sosyal ağlarda paylaş

şahane oyundur.bossların zayıf noktalarıda bana pek kasıntı gelmemişti.müzikleri,atmosferi filan beni benden almıştı.aldığı notu kesinlikle hakediyordu bence.

ama herkes her oyunu sevecek diye bişey yok.bende FF serisini sevmem mesela...beğenmediysen kasma başka oyuna geç.oraya kadar sarmadıysa,ondan sonrada sarmaz muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Shadow of the Colossus bence 10 puanlık bir oyundur. Eksisi yok bence.

Bir oyunu iyi yapan kriterlere bakalım tek tek.

1. Oynanabilirlik :

Başka hiç bir oyunda kontroller bu kadar rahat değildi. Tuş karıştırmanız, yanlışlıkla başka bir tuşa basmanız veya elin anormal yorulması mümkün değil. Oyuna alışmak kolay, öğrenmek denecek bir şeyi yok bile.

2. Atmosfer :

Gerek grafikler gerek sesler olsun zaten mükemmel. Her şey uyumlu. Renkler uyumlu. Manzalar mükemmel. Gerçekten kendinizi o dağların arasında hissediyorsunuz 10dk bile oynasanız. Sularda derinlik hissi, gökyüzünde ise apayrı bir güzellik var. Atmosfere laf atanı bizzat döverim.

3. Eğlence :

Bu konuda herkesin eğlence anlayışı farklı ama ben benimkinden devam ediyorum; Evet belki saatlerce bir kolosusu arıyoruz, belki saatlerce dolanıyoruz boş boş ve çıldırıyoruz, sıkılıyoruz. Ama sonrasında o kolosusu görüşümüz ve müziğin girmesi... Ardından üstüne çıkışımız ve kesmeye başlamamız, o heyecan, müziğin coşması... Son olarak kestiğimizde, sona bir adım daha yaklaşmanın verdiği mutluluk, bir işi bitirmenin sevinci ve özellikle kendinizi kaptırırsanız sevdiğiniz bir insanı yeniden görmenin heyecanı sizi o müzikle yavaş yavaş uyutur ve kaleye geri gönderir. Başka bir kolosus için hazırsınızdır. Ben bununla eğlenirim arkadaş.

Peki neden beğenmemiş olabilirsiniz; hack'n slash seviyorsunuzdur, role playing e yatkın değilsinizdir (yani gerçekten oynadığınız karakterin içine giremiyorsunuzdur) veya hayatınız karakterin ormanda koşuşturması kadar yavaş ve sıkıcı geçiyordur, daha hızlı bir şeyler ararsınız. Gerçi bi uoda pk gelince bi de kolosusun üstüne çıkınca o kadar heyecanlanırım ya ben, ona da bir şey demek yanlış olur.

Uzun lafın kısası, karakterin içine girerseniz, oyun mükemmel. Mükemmel. Eksik bulamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
yeni konu açmayım şimdi..

henüz rumordan öteye gidememiş olsa da Sony'nin GOW Collection'dan sonra yine 2 oyun bir bluray içinde olacak şekilde ICO / Shadow of the Colossus HD remake bundleı çıkarma planı olduğu söyleniyor..

http://www.gamingunion.net/news/rumor-icoshadow-of-the-colossus-hd-bundle-coming-to-ps3--1791.html

umarım doğrudur lan..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...