çikilop Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Konuyu direk okumak isterseniz "Sonra" dan aşağısını okuyabilirsiniz.Burda biraz geriden anlattım olayı. Arkadaşımın kullanmadığı elektro gitarını ondan ödünç alıp evimin bir köşesine yerleştirmiştim.Birileri nasıl olsa ucundan kıyısından öğretir diye pek te kastırmıyordum.Fakat günler geçtikçe kimsenin aleti çalmayı öğretmediğini farkettim.Farkettim ve bende "Ya Allah!" diyerek gitarı elime aldım. Tek tel üzerinde doğru düzgün sesler çıkartmaya çalıştım falan.Bu süreç öyle hopidik diye geçmedi,6 ay kadar salak salak "dın dın dın" diye telleri oynaştım.Aslında yararlıda oldu çünkü parmaklarım klavyeye alışmaya başamıştı. Sonra bir gün arkadaşlarımdan birine "Gitar çalmaya başladığında il ne yaptıydın?" dedim.O da "Ritim atmayı öğren önce sonra ben sana bikaç akor öğretiyim onları bas." dedi.(Müzik ve gitar terimlerini hala çok iyi bilmiyorum yanlış yazımlarım olursa affola)."İyi peki." dedim ve ritim ve 2 tane akor öğrendim Mi ve La. Ritim mitim akor basıyorum derken hoşuma gitmeye başladı ve bir gün Guitar Pro buldum şans eseri internetten.Gitar Pro nedir ne işe yarar derken,hemen sevdiğim parçaların girişlerini falan yarım yamalak çıkarmaya çalıştım,çok eğlenceli oldu gitar işi. Sonra Gitar çalmasını kendi kendime,bir şekilde öğrendim.Fakat ne teknik biliyorum ne birşey.Bir yere kadar geliştim yani geliştim derken aslında yine pek bişey bilmiyorum da en azından parmaklarım klavyede rahat geziniyor.Bare basmasını akorları öğrendim hatta gayette sorunsuz akor makor işi. Aslında gitar terimlerini falanda çok iyi bilemediğimden yanlış şeyler yazmak istemiyorum.Söylemeye çalıştığım gitarı elime yeni almadığım. Sizden isteğim; Gitar çalmayı kendine kendine öğrenmiş,parmakları klavyede çok kötü dolaşmayan Guitar Pro dan bikaç birşey şeyetmiş birine ne önerirsiniz.Yani ne yapmalıyım il olarak neleri öğrenmeliyim?En başta öğrenmem gereken bir çok şeyi atlamışımdır kesin ama nerden başlamalıyım? Bir şekilde internetten yada farklı bir şekilde teknik taktik öğrenebileceğim yollar önerebilirmisiniz? Teknik olayından önce gitar çalmaya başlamak için bilinmesi gereken temel müzik bilgileri nelerdir? Gitar çalmaya en başta nasıl başlanmalı yani sırasıyla neler öğrenilmeli? Acelem de yok,hocadan ders al falan da demeyin zaman mekan ve para derken bu çok uzak bir ihtimal. Ha birde metal dinlerim rock dinlerim bunları çalmak isterim.Öyle akor basıp deniz kenarında şarkı söyleme olayı değil yani.O kadarını şu anda da yapabiliyorum akorlarda sorun yok.Benim dediğim temel bilgiler ama sırasıyla. internette çok döküman var ama neyi ne zaman çalışmama daha yararlı bilemediğimden herşey birbirine giriyor.Birinin bana yardım etmesi lazım:) Uzun ve karman çorman bir yazı olmuş olabilir kusura bakmayın.Okuduğunuz için teşekkür ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 gitartürk bu siteye gir. foruma üye ol insanlarla konuş. birsürü dökümandan, animasyon derslerden yararlan. takıldığın yerleri sor.(aşmış adamlardan cevaplar al) bi de teraziye tıkla:)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 öncelikle duygularıma tercüman olmuşsun ben senin kadarda olamadım ama neyse :) hocam john petrucci - rock discipline adında eğitim videosu var onu bulabilirsin netten ben indirdimde bakamadım fazla belki yardımcı olur sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Elbette vardır ,kendi kendine öğrenip bi noktadan sonra tıkanan bir çok kişi.Burdan yardım ederse yeterli bilgiye sahip arkadaşlar belki 2 kişiden fazlası da faydalanmış olur. Site adresi için teşekkürler orayı bi araştıriyim. Gitar çalmaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler yada öğrenilmesi gerekenler nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 disiplinli çalışmaya hazırla kendini.gerisi gelir.sabırlı ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Bende lisedeyken kuzenimin gitar dersleri aldığını öğrendim. Açıkcası kıskandım =) banada öğret şu aleti dedim ama o zamana kadar gitar ile hiç alakam olmamıştı. neyse bana o gün Sucu cocuğu gösterdi bende ilk o zaman heves yaptım. sonra uzun süre elime gitar falam almadım çünkü baktım gitarım yok! üniversiteye hazırlanırken ben kuzenden gitarı aldım nothing else matters'a taktım kafayı gidiyorum! ben bunu çalarım vs çok kastım 1-2 ay parmaklarım açılır gibi oluo falam ellerim acıyo parmaklarım kanıo (mazoşist miyim neyim?) ama durmuorum o 1 ay dolu dolu çalıştım. sonra gitarı aldı bizim kuzen :) mal gibi kaldık ortada yapayalnız. öss geldi çaktı bize yaz geldi çalıştık vs. bir yerlere kapak attık. üniye gitmeden 1 hafta once hazırlıklar yapılırken ben kendime gitar aldım. Yurtta çalmaya çalışıorum kimselerde yok öğretecek. hırs yaptım falam yaza girdik. Yazında Canon rock çalıştım parmaklarım hızlandı falam. 1.5 sene oldu işte şimdi Klasik müziğe döndüm. Mozart falam çalıorum gerçekten parmakları vs geliştirior tamamen tarzımı yeni yakaladım ben yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 proggorp said: disiplinli çalışmaya hazırla kendini.gerisi gelir.sabırlı ol. Ben aslında daha elle tutulur bir yardım beklerdim ama:) Bloodless said: Bende lisedeyken kuzenimin gitar dersleri aldığını öğrendim. Açıkcası kıskandım =) banada öğret şu aleti dedim ama o zamana kadar gitar ile hiç alakam olmamıştı. neyse bana o gün Sucu cocuğu gösterdi bende ilk o zaman heves yaptım. sonra uzun süre elime gitar falam almadım çünkü baktım gitarım yok! üniversiteye hazırlanırken ben kuzenden gitarı aldım nothing else matters'a taktım kafayı gidiyorum! ben bunu çalarım vs çok kastım 1-2 ay parmaklarım açılır gibi oluo falam ellerim acıyo parmaklarım kanıo (mazoşist miyim neyim?) ama durmuorum o 1 ay dolu dolu çalıştım. sonra gitarı aldı bizim kuzen :) mal gibi kaldık ortada yapayalnız. öss geldi çaktı bize yaz geldi çalıştık vs. bir yerlere kapak attık. üniye gitmeden 1 hafta once hazırlıklar yapılırken ben kendime gitar aldım. Yurtta çalmaya çalışıorum kimselerde yok öğretecek. hırs yaptım falam yaza girdik. Yazında Canon rock çalıştım parmaklarım hızlandı falam. 1.5 sene oldu işte şimdi Klasik müziğe döndüm. Mozart falam çalıorum gerçekten parmakları vs geliştirior tamamen tarzımı yeni yakaladım ben yani :) Bende Guitar proyu keşfettiğimde fade to black çalacam ulan diye kasmıştım ama o zamanlar benim parmaklar biraz daha yatkındı.Yinede adam gibi çalmak biraz zaman almıştı ama nasıl zevk almıştım nasıl sevinmiştim:) Klasik müzik gitarla çok hoş oluyor bende ufaktan çalıyorum ama ben daha çok gitar çalma başlandığında ilk olarak ne öğrenilir,ondan sonra ne öğrenilir,ondan sonra ne öğrenilir diye sırasıyla onlaro öğrenmek istiyorum.Bunları birisi yazarsa bende bakıcam " Haaa! Olum bak sen bunları başta öğrenmen lazımmış ama bilmiyosun hemen onları öğren önce sonra napçaksan yap." diycem. Yani bi şekilde gitar çalıyoruz kendimizi eğlendirmek için yeterli oluyo.Ama baştan öğrenmem gerekipte atladığım yerleri bi tespit etmem lazım bu yüzden birisinin yardımına ihtiyacım var.Yardımsever birisinin:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar