Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanımınadaaa yazılımınadaaa pfff !!!

Thalion

Öne çıkan mesajlar

Delirdim delirecem artık..

Tom's hardware midir nedir donanım fln testi yapan sitelerdeki adamlara acıdım ya. Yazık heriflere ne zor işmiş bu yaa...

2 gündür yeni yatırımlar ile ilgili olarak yurtdışından sürekli olarak demo ekipmanları geliyor network ile ilgili.

Şu anda masamın üzerinde bir dolu ekipman kablo salatası içerisinde testlerini yapmak SUXXX !!!!

işin kötü yanı, hiç bilmediğin ürünler, router'lar, gateway'ler vs. ne komutlarını bilirsin, ne üzerindeki sistemi bilirsin, elinde dökümanları sabahtan akşama uğraş dur...

off ki ne offf :|[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

ahahah allah sabır versin
bizim burayada türkiyenin dört bir yanından
açık öğretim bürolarındaki bilgi işlem makinaları yağıyor
günde 30 makina hdd si clonelanıp düzeltilip gönderiliyor
günde en az (8000 makinavar kampüste) 10-20 yerde sorun çıkıyor elder cat5 cable tester dolanıyoz sıviçlerin arasında
rektörün kablosu çıkmış dekanın kalosu kopmuş
bilmemnenin ipsi değişmiş hedenin ipsi çakışmış
bide benimki öğrenci işçilik olduğu için şuan en alt tabakayız :)
ota boka koşuyoz
sen gen masa başında oturuyorsun bide senden kötü halde olanları düşün[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki:
saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

YA bilinmeyen ile uğraşmak suxx, süfer bir router geldi, aletin özellikleri aşmış mesela adamlar 4 tane göndermişler, test ortamı için aletleri hazırladım hepsi birbirine bağlı, bir de Frame Relay modemlerle bağlamışım ofis içinde aletleri ama gel gör ki aletleri nasıl configüre edeceğine dair en ufak bir fikrin bie yok..

üzerlerindeki sistem tamamen farklı, komutları vs. çık çıkabilirsen işin içinden :/[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
There is no darkness, only ignorance..

Sosyal ağlarda paylaş

Müthiş zevkli bir olay bence..

Gerçi 1. veya 2. haftadan sonra yeterin denilebilir, ama bir kahve molasından sonra zevkle tekrar saldırılabilir :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yaa, zaten alacağım bu router'dan 60 tane gelecek onları configure ederken yeteri kadar uğraşacam, o nedenle şimdi hiç mi hiç kasasım yok..

aynı zamanda yeni sistem odası dizaynı yapıyorum, ne kadar kabloya ne kadar power'a ihtiyacımız var ölçümleri, rack ekipmanları ve. zaten bu yeteri kadar kafa yorarken bir de bilinmeyen aletlerle uğaşmak iice gebertiyo..

Zaten bayramdan sonra bir de Fiber hatlar ile kafayı yiyecem bakalım hayırlısı..[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

aslinda belirli yere kadar bayılıcagım bişiy bilmedigim bir sistem herzaman ilgimi ceker kasmak hosuma gider ama tabi Thalion un durumu eminimki bizim dusundugum 10-20 testten fazla 100-200 cihaz testi oluyordur. ve bayılmakta gayette haklı yani...

ps:Thalion geliyim abi yardıma =)[signature][hline]Fallen

[Bu mesaj Kobe tarafından 29 January 2004 14:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

:) Uzmanlık alanım bu zaten, WAN mimarileri, Newtork Ekipmanları, Uluslararası linkler, ATM'ler TDM'ler local vs. bağlantılar, routerlar, Class 4-5 public switchler, Softswitch'ler liste uzuyo da gidiyo..

Ama olay şu.. cisco'da bir interface açmanın komutlarını ip vermenin komutlarını ezbere biliyorsun ama başka bir markada bunların yerleri, komutları herşeyi farklı.. kaldı ki bizim uyumluluk testlerinde sadece ip vermiyorsun..

Test dediğim olay sadece ip verip alet çaılşıyormu ohh çalışıyor ok yolla sıradaki değil.

Sisteme takıp diğer ekipmanlar ile uyumluluğu, load test'leri, bu testler sırasında kendi yazdırdığım programlar ile üzerlerinde yaratılan yükü izlemek için monitöring sistemleriin set edilmesi..

alınacak ekipmanlar 50'den fazla olacağı için toplu olarak herbirine config'lerii en kolay nasıl yükleyebileceğin..

dıdının dıdısı anlayacağınız :)

Yardım teklifleri için teşekkürler :)[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

ahanda bu arada bu router'da yani bir özellik keşfettim biraz üzerinde çalışayım bakayım :)

Script yazıp aletin flash'ına koyup, trigger set edip istediğim bir senaryoda scripti run edip aletin tüm config'ini dğeiştirebiliyorum :)

sufer mesela..

aletin şu anki ipsi diyelim ki 192.168.0.1 ben bunu değiştiricem..

ama alet adanada diyelim, hata yaparsam bir daha ulaşamıycam alete, birinin adanaya gidip console'dan bağlanması gerekecek.

eski config'i farklı bir isimle save ediyorum flash'a, scripte diyorum ki trigger set ederek

interface restart'dan sonra 1 dakika içerisinde up olmaz ise eski config'e geri dön..

aha sevdim bu olayı..

if else döngülü scripler miss router üzerinde misssss[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

Etmemmi, o zaman Sheraton Ankarada çalışıyordum, sistemler orada ama zincir otel olduğu için EAME Merkez Bilgi işlemden onay gelmedikçe tek bir makinaya dokunamıyorsun, alet zıçmış patlamış ordan elin gavurunun keyfini bekliyorum yapmak için..

Zaten sonunda patladım :P[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Thalion, 29 January 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
yeni gördüm ve onar puandan 40 üzerinden 40 puan veriyorum

ben daha yeni MCP oldum. önce MCP.NET, sonra MCDBA, MCAD.NET, MCSD.NET olcam. daha 6 sınavım var yani. böhühühü

//eh artık bu sertifikalarla (bkz. cicso certified network administrator) router konusunda uzman ol ve bu testleri sana yaptırsınlar.

*şapka çıkarır*[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Sertifikalar bir poha yaramıyor benden söylemesi, o sertifikalar ile ilgili aldığım eğitimlerde öğrendiklerimin hemen hemen %70'ini kullanmıyorum gerçek hayatta..[signature][hline]
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...