mawiman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Afganistan’da internetten kadın haklarını okuduğu gerekçesiyle idama mahkum edilen genç gazeteciyi kurtarmak için dünya çapında kampanyalar başlatılırken, Pervez gibi gazeteci olan abisi, “Beni de arıyorlar. Dünya bizi kurtarsın” diye seslendi. STANBUL/KABİL - Afganistan’da iki kardeş... İkisi de genç, idealist gazeteci. Uluslararası basın için çalışıyorlar, ülkelerinde olanları dünyaya duyuruyorlar; demokrasi ve özgürlük için çabalıyorlar. Sayed Pervez Kambaksh “İslam’da kadın-erkek eşitsizliği” konulu bir makaleyi internetten bilgisayarına kaydettiği için idama mahkum edildi. Balkh Üniversitesi’nde gazetecilik öğrencisi olan ve aynı zamanda gazetecilik yapan 23 yaşındaki Pervez, şimdi hapiste. Dünya Pervez için ayaklandı. İngiltere’nin önemli gazetelerinden Independent kampanya açtı. Protestolar yayılıyor ama Afganistan’da değişen bir şey yok. Radikal dinciler şimdi Pervez’in ağabeyi Sayed Yaqub İbrahimi’nin peşinde. NTVMSNBC’ye konuşan İbrahimi, “Kökten dinciler kardeşimi ve beni hedef aldılar, ikimizi de öldürmek istiyorlar. Ben de her an tutuklanıp, idam cezasına çarptırılabilirim. Bu yüzden saklanıyorum. Dünya bizi kurtarsın” diye seslendi. MAHKEMEDE AVUKATI BİLE YOKTU Kardeşim, İslam’a hakaret eden bir makaleyi internetten indirdiği iddiasıyla ölüm cezasına çarptırıldı. Bu sitede yer alan makalede, Kuran’da kadın haklarının korunmadığı, kadın-erkek eşitliği olmadığı yazıyordu. Haberin Devamı Bizde Böyle miyiz Bizde idam yok ama İnsanlar AKP ve hükümet adına konuşunca İşinden oluyor hayatları Ekonomik anlamda kayıyor çok yüklü tazminat ödemeye bırakılıyor.
Öne çıkan mesajlar