fizban Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 okan üniv de okuyan bir arkadaşımın ödevi varmış, yardım ediyim dedim de, unuttuğum ve hocanın yaklaşımından emin olamadığım noktalar var sormam gerekiyor. şöyle bir tablo vermiş gelir (ytl) -- frekans 10-15 bin 0.20 15-25 bin 0.18 gidiyor böyle.. histogram grafiğini çizin diyor e ok diyorsun ortalama değeri hesaplayın diyor, burada normal dağılım varsayımı yapıp her bir kütlenin ortalamasının o range'in ortalama değeri olduğunu varsayabilirim. böylece ortalama değer hepsinin ortalama değerlerinin frekanslarıyla çarpımlarına eşit oluyor. standart sapmayı hesaplayın diyor, yine (ortalama değer-bi önceki bulduum ortalama)*frekans bölü 99 un kökü bir de ortanca değeri hesaplayın diyor (median heralde bu). bunu hesaplarken napcam ben be yahu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
walkman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 istatistik bilgilerimden hatırladığım kadarıynan medyanı istiyor evet. medyanıda bütün grupları tek tek sayarsan (n+1)/2. değer. ha bu gruplar olduğu için bulduğun grubun ortalaması medyandır misal. ancak grupşar şeklinde değilse sonu kaçıncı değerse o değer medyandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 yok onu biliyorum da =) sonuçta frekanslar olarak verilmiş şöyle ki, 20% 10-15 bin 18% 15-20 bin 14% 20-25 bin bu durumda %50 20-25 bin aralığına düşüyor. ama aralık elde edebiliyorum değer değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 şöyle bi formülü var onun: Medyan = L + (N/2 - Nm)*h/fm N: gözlem sayısı L: medyan sınıfın alt sınıf sınırı h: sınıf genişliği fm: medyanın sınıf frekansı Nm: medyan sınıfından önceki sınıfların frekansları toplamı medyan sınıf ise kendisi ve önceki sınıfların elemanlarının toplamı N/2 yi içeren ilk sınıf. yani 100 gözlem yapılmışsa 50. gözlem hangi sınıfa düşüyorsa o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 saylorcan kralsın repleri verdim sana sanal şeker bile yollarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 kitaptan bakıp yazdım ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
walkman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 helal olsun sailor bende bu çocuk bir soruya bu kadar net ayrıntılı cevap veriyorsa ortalama kafadan 3.70 üzeridir falan dedim.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bigün bu istatistiği anlıycam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bizde seçmeliydi, bir başka seçmelide karşıma çıkmassa şu an almadım FEM aldım onun yerine. fetullah element method. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 önemli olan böyle bi soru karşına çıkarsa formülü bilip bilmemen değil sonuçta, kimse ileride kitap açamazsın demicek :) zaten o yüzden uyuzum notların kapalı olduğu sınavlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 kimyacılar için istatistiksel yöntemler diye bi dersim var odamı böyledir şimdiden ffe razımı olayım korkuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 yahu bunlar çok kolay şeyler. burada sadece bi formül kullandık bişey yok ki =) regression falan görürsün o derste muhtemelen, bundan çok daha karmaşıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 regression statistics 1'de olmaz 2'de olur ancak kimyacılar için istatistiksel yöntemler'de kesin olur =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 biz istatistik birde gördük regression gerçi unutmuşum şimdi makale okurken tekrar öğrendim faydalı birşeymiş ama experimental değerlerden yararlanma gereği beni bozuyor. gönül isterki calculated değerler birebir tutsun experimentalları insan beyin o kadar süper anlasın herşeyi edit: bir de duruma göre süper bilgisayar gerekebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 yasasin minitab! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 spss varmış galiba nedir ne işe yarar görecez yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 istatistik kolay bi ders ya, hele regresyon korelasyon en kolay konulardan. excel yeter bu arada boşverin spss'i, minitabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 fizban ne kadar para aliyorsun onu soyle bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 zar zor CB aldım bu dönem çok formul var çok şey var kümülatifse sınav böle bu neydi o neydi unutuosun. Şu an fizbanın yazdıı şeylere baktım direk unutmuşum ki bu dönem aldım daha yeni dersi. SPSS varken gerek yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 kertenkel said: regression statistics 1'de olmaz 2'de olur ancak kimyacılar için istatistiksel yöntemler'de kesin olur =Dmühendis adamım. tek istatistik aldım. onda da vardı gayet =) anova falan dahil herbişe vardı hem de. @matama; para almıyorum ehue, ufacık ödev zaten bir arkadaşımın ne parası alacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 bizim ölçme ve değerlendirme diye bi ders vardı 3. sınıf dersi ben 2. sınıfta almıştım flaan. kolay baya aslında, formüle koyuosun. matlabda da yapılıo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar