forgiver Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 askere gitmeyi düşünüyorum, gitmeden önce belli bir zaman dilimi var, daha önce sınavları beklerken de vardı bu zaman ama film/dizi izleyerek geçirdim, izleycek fazla bişey kalmadı o yüzden bu sefer farklı ne yapabilirim diye tavsiye ve bilgi istiyorum, benim aklıma gelenlerden bir kaç şey yazcam 1- bilge adam, netron daha da vardır herhalde buralardan alınan sistem, network veya yazılım sertifakalarıyla kalıcı düzgün bir iş bulunabilinir mi veya geçici ama bildiklerimden fazlasını öğrenebileceğim bir iş kısaca bilg. la alakası olmayan bir uni dip.(met. malz. müh.) üzerine bu sertifalardan birini koyan biri ne yapabilir 2- ales, üds var hatırı sayılır bir puan yaptım diyelim, yüksek lisans dışında, ar-gör olmak nasıl olunuyor, ne yapılıyor olmak için, not ortalaması ne kadar etkili, kolay bişeyse 3-4 ay takılıp prof. un masasına şeyini vurup çıkartıp ayrılmak mümkün müdür bi de bölümle alakasız bir yüksek lisans neye benzer, anlatılan konuları anlamak için illa alakalı bişey mi seçmek lazım gelir edit: yurtdışı eğitimi erasmus filan da var, iyi ortalama isterse herhalde başvuran sayısı da çoktur gibi geliyor, yurtdışında herhangi bir yerde okumak için para laızm gelir okul harcı, barınma vs. dışında özle okul gibi para mı ödenir, nasıl başvurular yapılıyor, başvurmak için ne gerekir şu anda okumaktan nefret etsem de orda farklı olur hoşuna gider insanın ihtimalinin dışında en kötü ihtimalle dil öğrenirisn, farklı bişey görüsün, beğenmessen geri dönersin olayı da aklımda yer ediniyor. 3- kpss var bi de, bunda kursa mı gitmek gerekiyor yoksa eski soruları mı çözmek, sınavda karşına ne çıkıyor, bilen varsa bir anlatsa iyi olur 4- başka ne gibi kurslara gidilebilir, ne bilim ing. dışında bir yabancı dil öğrenmeye değer mi, veya illa dil olması lazım değil başka yararlı kurs çeşitleri de var mıdır 5- boş oturmak yerine, herhangi geçici bir iş bulup çalışmak akıl karı mıdır, part-time iş kolay bulunabilir mi, hiç bişey olmuyorsa film/dizi dışında ne yapılabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 çok iyi okuyamadım ama. netrona git reklamını yapayım biraz :p o tip eğitim alıp çok iyi işler bulanlar var, üniversite okumamış olmalarına rağmen. çok iyi yani o eğitimler. onun dışında erasmus için ortalama gerekir, 3 altı için zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Dil öğreneyim bari dersen, çince kas(tu) tömer falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 2. soruyu cevaplayayım ben. birçok okul, dışardan gelen (bölüm olarak veya okul olarak) öğrenciye ar.gör.lük vermiyor. ama tübitak burs veriyor yaptığın bölüme bağlı olarak. 2210 hatta tübitak taki burs numarası. 1,250 ytl. not ort. 3 olmalı, ales de 90 falan işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar