Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

network ile ilgili..

malkocy

Öne çıkan mesajlar

kablonet kullanıyorum. bir desktop ile laptopum var. bunları hem dosya paylaşımı için hem de internete bağlanmak için birbirine bağlamak istiyorum. network kurmak için mutlaka crosscable a mı ihtiyacım var? başka hangi bağlantıları önerirsiniz? bluetooth adaptörü ile iki pcyi bağlasam dosyaları paylaştırabilir miyi? internet girişi yapmak için bluetooth üzerinden ağ kurabilir miyim? ya da ethernet için hub mı kullanmamı tavsiye edersini? XP Pro kullanıyorum ikisinde de..[signature][hline]D'artagnan
Sosyal ağlarda paylaş

bi hub bide rooter al 3 tande duz lan kablosu al. Modemden gelen lan kablosunu rootera tak. rootteride hub'a bagla. pc lerini de huba bagla boylece diger pc kapali iken digerinde de intenete girebilirsin. Biraz pahaliya maal olur ama en sorunsuzuda budur.[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle
Lord GNR's Homepage

Lost Roses UO
Sosyal ağlarda paylaş

normalde ankarada oorenciim ve notebook u her gittiim yerdeki bilgisayarla lan yapabilmek icin usb cable aldim 2 gun once
xphome win98se
xphome xphome
sistemlerinde baalanti yaptiimda hic bi sorunla karsilasmadim adsl i de paylastirdim dial up i da paylastirdim
dosya alisverisi de yaptim oyun da oynadim
ipx de tcp/ip de desteklio
baalanti hizi da 600 KB/s civarlari oluo
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler;
bi maruzatım daha var, kablo modemi desktopuma usb ile bağladığımda bağlantı hızı 10Mbps oluyo ethernete bağladığımda 100Mbps. bu yüzden modemi usbye bağlayıp ethernetle pcleri birbirine bağlamak çözüm gibi gözükmyo çünkü nete giremiyorum bu durumda. acaba benim sistemde bi problem mi var? tüm ayarları kontrol ediyorum bi sorun var gibi gözükmüyo. Hub alırsam bunu nasıl bağlarım? kablo modemden gelen ethernet kablosunu huba bağlayıp, huba da pclere doğru ethernet kablosu mu çekmeliyim? ethernet kablosunun uzununu bulabilir miyim? çünkü farklı odalarda kullanacağım laptopla desktopu. o yüzden kablo problem yaratabilir.. bluetoothle internet paylaşımı yapılamıyo galiba dimi?[signature][hline]D'artagnan
Sosyal ağlarda paylaş

PC'nize bluetooth kartı takarsanız rahatlıkla dediğinizi yaparsınız. Arkadaşın dediği router, o routerlardan değil merak etmeyin :)

Son günlerde nedense bir "router" çılgınlığıdır gitmiş. Interneti dağıtan her makinaya "router" denmesi ile, Cisco 'nun Routerlarını karıştırıyorlar çoğu zaman, merak etmeyin :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

yani bluetooth adaptörü ile ağ kurup internet paylaşımı yapabilir miyim? onu mu diyosunuz? yoksa sadece dosya paylaşımı mı yapabilirim. bluetoothun sayfasında internet paylaşımı yapamayacağım izlenimi aldım o yüzden soruyorum...sharky siz izmirli sharky değilsiniz bu arada dimi?[signature][hline]D'artagnan
Sosyal ağlarda paylaş

o izmirli sharky,
bluetooth ile internet paylaştırırsın bildiğim kadarıyla fakat sadece iki bilgisayar arasında. veri hızı da çok düşük olduğu için internetten çok inter paylaştırmış olursun. net bölümü gelmez. :)

router'a sharky'nin dediği gibi gerek yok. (router yönlendirici anlamına da geldiği için ingilizce kaynaklar bu hatayı çok yapıyorlar. yurdum insanı da onlardan duyduklarını söylüyor :))

host-client ilişkisi ile internete girmemek için (internete girmek için iki bilgisayarı da açmamak için) bir switch kullanman yetecektir. bende bir cnet switch vardı ve bu şekilde kullandım. ama çok zahmetli. tavsiye etmem.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
malkocy, 23 January 2004 17:41 tarihinde demiş ki:
teşekkürler;
bi maruzatım daha var, kablo modemi desktopuma usb ile bağladığımda bağlantı hızı 10Mbps oluyo ethernete bağladığımda 100Mbps.

10 veya 100 mbps gözükmesi bişey ifade etmez ki o hızlarda internet yok Türkiye'de pek de çabuk gelecek gibi durmuyor yani dosya kopyalama yavaş dersen o ayrı o zaman farkeder 10 100mbps ama internet paylaşımı için hiç farketmez sadece network'deki makinadan kopyalama yaparken farkeder bunuda sürekli kullanmıyorsan ne kadar önemsersin bilemem.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Bluetooth yada başka bişi farketmez. Bilgi aktarılabilen ve windows'un nizami olarak gördüğü her türlü bağlantı üzerinden dosyada paylaştırırsın, internette paylaştırırsın.

Sadece 1 desktop ile 1 laptop'u bağlayacaksan tek bir crosscable'de yeterli olur. Eğer kablosuz istiorum dersen o ayrı tabi. Tek kablo ilede mümkün onu söyliim. Desktop'daki anakartın yeniyse onda ethernet kartı olması lazm zaten onboard. Laptop'larda genelde oluo ethernet girişi. Cross cable'ın bir ucu normal öbür ucunun bir dizilişi var, kablo alacağın yere belirtirsin 2 bilgisayarı direk bağlıcam diye o sana verir.

Bluetooth hakkında bir bilgim yok. Birileri network ile ilgili stickylerden birine yazsada nasıl olduğunu bizde anlasak. Aslında çok da iyi olur ama kaça malolur bilmek lazm. Fazla pahalı deilse kabloyla uraşmak mantıklı deil. Hele ayrı odalardaysa bilgisayarlar :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hasansemre, 27 January 2004 10:24 tarihinde demiş ki:
said:
malkocy, 23 January 2004 17:41 tarihinde demiş ki:
teşekkürler;
bi maruzatım daha var, kablo modemi desktopuma usb ile bağladığımda bağlantı hızı 10Mbps oluyo ethernete bağladığımda 100Mbps.

10 veya 100 mbps gözükmesi bişey ifade etmez ki o hızlarda internet yok Türkiye'de pek de çabuk gelecek gibi durmuyor yani dosya kopyalama yavaş dersen o ayrı o zaman farkeder 10 100mbps ama internet paylaşımı için hiç farketmez sadece network'deki makinadan kopyalama yaparken farkeder bunuda sürekli kullanmıyorsan ne kadar önemsersin bilemem.

olan yerlerde yok değil aslında
özelliklede üniversite kampüslerinde
gigabit ethernet bile var bizim makinalarda
10 luk zaten hiç yok
100 yada 1gb[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki:
saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde 100mbps kullanıyoruz işyerinde internet sharing de var ama orda bi işe yaramıyor 100 1000 olsa da bişey değişmez internet hızı belli daha 1mbitlere bile ulaşamadık ki 100'e gelelim yani bu 100mbitlik networkler sdece dosya kopyalarken işe yarıyor.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

100mbs sadece 100mbs hız ile transfer anlamına gelmezki
sonuç olarak bunuda bir bandwith gibi düşünmelisin
yani her türlü işe yarar
e tabi haberleşeceği makinalarında aynı şekilde olması gerekir ve kablo konfigürasyonuda öyle olmalı
yani illa netten bu hızda transfer yapmaya yarar diye bi kaide yok
Sosyal ağlarda paylaş

Abi baştan anlatayım.
10mbps bir hattım var bi ikinci makinam var oda 10 mbps internetim de 56k dial up ve share edilmiş bağlantı.
a bilgisayarından b bilgisayarına dosya kopyalarken 10mbps olduğu için yavaştır.
Fakat paylaştırılmış bağlantımı hiç etkilemez isterse 1024/256 adsl olsun b makinası bu adsl'in hızının tamamını kullanabilir.
Çünkü 10 katı kadar bi network bağlantısı var.
peki 100 mbps nerde işe yarar Türkiye standartlarında sadece internet paylaştırmak ise amaç network başka hiç bi işe yaramıyorsa 100mbps'de hiç bi işe yaramaz.
Ama network internet bağlantısı dışında farklı isteklerede cevap veriyorsa 100mbps 10mbps'den 10 kat hızlıdır.
Hatta bu gibi durumlarda wireless'lar çok iyidir.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

kablonun uzunluğu değil bendeki sorun. uzunluk çok az sorun yaratır. benim sorunum kablo kesilip iki ayrı yerden yama yapıldı ve iki tarafı da açıkta (ne zamandır oda/ofis değiştirecem diye uğraşmıyorum. artık bir el atmam gerekli)

ve yama kablo cidden çok fazla farkediyor.
bağlantı konusunda benim de kesin bir bilgim yok fakat tüm maslak kampüsü tek bir bağlantı kullanıyorsa ve benim dandirikten bilgisayarım, yarım yamalak kablom ve en kötüsünden ethernet kartım bile t3 verimi alabiliyorsa iyi bir bağlantıdır bence :))

neyse, her zamanki gibi ben yine konuyu saptırdım galiba :)
oops[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...