Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cemaat kalp krizi dinlemedi.

Mike

Öne çıkan mesajlar

Milliyet said:

Erzurum'un Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde dün öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren Hilmi Gürsoy (70), hayatını kaybetti. Farz namazının 3. rekatı kılınırken yere yığılan Gürsoy için 4. rekat bittikten sonra sağlık ekibi çağrılması tartışma yarattı. Cami imamı farzı tamamladıktan sonra müdahale ettiklerini doğrularken, müftülük yetkilisi, namazın hemen bozularak yardım edilmesi gerektiğini söyledi.
Emekli Gürsoy dün öğle namazı için Şafiler Camii'ne geldi. Farz namazının 3. rekatında kalp krizi geçiren Gürsoy, olduğu yerde yığılıp kaldı. 4. rekat kılınarak 'selam' verilmesinin ardından Gürsoy için Acil Servis'e telefon edilerek ambulans istendi. Gelen görevliler, Gürsoy'u sedyeyle camiden çıkardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Gürsoy kurtarılamadı.

Son rekata kadar bekledik
Şafiler Camii İmamı İsrafil Yılmaz, "3. rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuç elde edemedik. 112 Acil Servis gelerek aldı ve götürdü. Allah'ın takdiri neyse o olur" dedi.
Kalp rahatsızlığı bilinen Gürsoy'un düşmesi sırasında namazın bozulması gerektiğini belirten cemaatten bir vatandaş, "Zaten küçük bir cami. İmam bile düşmeyi sesinden fark etti. Namazın bozulması ve hemen 112 Acil Servis'in çağrılması gerekirdi. Çünkü, insan hayatından değerli bir şey yok" dedi.

'İmam ve cemaat hatalı davrandı'

Erzurum Müftülüğü'nde görevli Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, kalp krizi geçiren Hilmi Gürsoy'a namaz bittikten sonra müdahale edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "İmam ve cemaat hata yaptı" dedi. Sel, deprem, yangın gibi olaylarla, zarar verecek bir hayvanın gelmesi ve ani rahatsızlanmalar sırasında ibadetin şekli ne olursa olsun bozulması gerektiğine dikkati çeken Çiftçi, "Adam ölmüş, siz 'Ben ibadet ediyorum' diyemezsiniz. Bu durumda ibadet etmek İslam'a bir yönüyle iftiradır" dedi.

alayını gebertsinler kurtulalım tey tey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...