SenariouS Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Bir arkadaşım Linux kerneli hakkında bilgi toplaması gerekiyor bende şu an araştırmaktayım ama linux kernel hakkında genel kapsamda bilgi içeren öncelikli türkçe siteler varsa bildiğiniz yardımcı olursanız seviinirim. Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Bence wikipedia'ya bakip ondan sonra spesifik sorularini sorarsan daha cok yardimci olabiliriz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 wikipedia baktım.. ya aslında biraz genel bir bilgiye ihtiyacı varmış. Nasıl çalışır nelerden oluşur windowstan farkı nedir gibi. Ya konu benim olmadığından pekte spesifik olamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 File system'i farkli ilk basta. Windows'ta her sey driver isimleriyle anilir ki a b c d e ... diye devam eder bunlar. mount edilen driver'a yeni isim verilir. Unix/Linux'ta ise her sey "/" altindadir. /'nin altinda pointer'lar mevcuttur. her hangi bir media mount ettigin zaman, dogrudan pointer oraya yonlendirilir. Daha sonra isletim sistemlerinde belli basli sorunlara cozumler yer alir. En basitinden dining philosophers problemi deadlock'lari simule eder ki, windows deadlock'lari cozmeye calismaz. Takilmamayi amaclar. Eger takilirsa da kullanicinin restart atmasini bekler. Buna karsilik Unix/Linux'ta deadlock'lar cozulur... Daha baya bir fark var ama bunlari tek tek yazmak uzun is. Onun icin bence arastirmayi operating systems diye yapin, zaten farkini soylerler her konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ayrıca, öncelikle linux dağıtımları ile linux kernel'i arasındaki farkı iyi anlaman gerektiğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar