Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UPS alıcağım, önerileriniz ?

sgecca

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Paticik ta arattim, tavsiye, bilgi niteliginde bir konu acılmamıs, buradan baslangıc olsun.

1 LCD, 1 tüplu monitor ( ups e vermeyeceğim ), g15 klavye, razor mouse ( marka veriyorum ki cektikleri enerjiyi anlayın diye ), 2 hdd, 1 cdrom,1 tane fan.

UPS'i bu sisteme almak istiyorum, var mı önerileriniz, marka ve VA yönünden ?

teşekküerler
Sosyal ağlarda paylaş

600va'larla pek idare edebileceğini sanmıyorum. Sadece elektrik kesilince güvenli bir bilgisayarı kapatma sağlarsın gibi geliyor. Kesilir kesilmez kapatmaya başlarsan tabi.

1000va yeterli gibi bence. Marka model filan pek farketmiyor zaten hepsi aynı işi görüyor ama devreye girme süresi 4ms'ten büyük olmasın derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hangi marka iyidir bilmiyorum ama her sektörde olduğu gibi bu sektörde de pahalısı daha iyisi oluyor. O yüzden kesenin ağzını aç parana kıyda en iyisi neyse onu al...

Ben uyduruk bi tane aldım, orda süs gibi duruyor. Ne elektrik gidince pc yi açık tutuyor, ne de voltaj dalgalanmalarını regüle edebiliyor. rezalet..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kuru akülü değil de flood (yaş akü) aküye bağlanabilecek bi ups sistemi yok mu, aküsünü ayrı ups sistemini ayrı alalım falan? sırf kargo ile flood aküler taşınamadığı için kuru akü bu ups sistemleri biliyosunuz belki, yoksa devrilmesi, devrilmeyi bırak hareket etmesi çok zor olan bişey bu ups, bence deep cycle şeklinde olan flood akülerden alıp düzgün bir ups sistemine bağlasak (akünün kapasitesine uygun olması gerekiyor tabi) sonra bunları kapalı bir balkona ya da uygun bir yere kapatsak, şahane ups olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Misal
http://store.altenergystore.com/Batteries/Batteries-Flooded-Lead-Acid/Trojan-T-105-6V-225Ah-20Hr-Flooded-Lead-Acid/p1771/

Bu 6 voltluk deep cycle flood akü, 225 AH Yani teoride 1 saat boyunca 225 amper enerji verebiliyo (tabi 1 saatte o kadar enerji çekerseniz akü bozulur:b ya da bir şeyler yanar)
Ups sistemlerinin aküleri genelde 12-6volt ve 6 AH falan
Arada çok ciddi bir fark var
Ve bu akü 140 dolar falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...