Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[GuildHall] rip ve boyuna yeni recruit


draedan

Öne çıkan mesajlar

slm all

son gunlerde rip in boyuna yeni adam almasindan cok rahatsizim. Yeni adam derken hic arastirilmadan, oyuna yeni gelenleri kapma yarisina giriyor rip. Ben rip e imperial olduklari icin katildim, ve oyunu roleplaying e uygun olarak oynamaya calisiyorum. - playercity nin verdigi yanlis gaz dan dolayi bu kadar adam calma meraki - Yenilerle hicbir sorunum yok, olmaz da tek sorun otobus garindan adam calip onune gelen otobuse bindirmek gibi adam almak guild e. Acaba yeni gelenlerin imperial olma zorunlulugandan haberi var mi ?

Bu arada imperial olma zorunlulugu diyoruz, bu kada rmi ? sirf rengim mor olcak, fp m imperial gozukucek o kadar mi ? Sadece bunla kaldigi icin rip cok uzuluyorum, ismimiz de cok gusel imperial lara uygun.

İlk rip e katildigimda bana imperial olup olmadigim sorulmustu ve kurallar belli ve uyulmak zorunda denmisti. artik grouyorum ki imperial olmamislar bile katilabiliyor. Beyler biz bir guild iz, bizim bir amacimiz olmali. Basit oyunculardan olusmadigina inaniyorum guild imizin, sirf mmorpg diye oynanmamli, star wars ruhu tasimali guild. Ben rip i imperial olma zorunlulugu tasirken boyle sanmistim. Elite bir guild olmaliyiz.

Kac seferdir guild i bestine e cagiriyorum, reb ler daldi vs. ya da gelin reb leri basalim - kisisel degil, roleplaying olarak reb ler benim dusmanim! onlar benim kardeslerimi olduruyor ve rahatca gezmem gereken yerlerde beni rahatsiz ediyor - diyorum bizim guild dan tik yok!

rip in amacini, hedeflerini ve kurallarinin tekrar yayinlanmasini rica ediyorum, guild in baskani toi den de bu konuda yetkili oldugu icin biseyler dokturmesini ayni zamanda :)

Diger guild lar topluca hareket ediyorlar imperial ruhu tasiyarak. bizim de en kalabalik turk guild i olma hedefinden biraz siyrilip imperial ruhu tasimamiz gerektigine inaniyorum.

lutfen seviyeli bir tartismaya girelim, hic kimse uzerine birsey alinmasin.[hline]eededo tha Pokemon Master
--------------------------------------------
Adventure Crew ... www.advcrew.com
Knights of The Old Republic ... www.advcrew.com/kotor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Roleplaying 18 tane harvester dikip paraya para dememekle mi oluyor Eededo??? Yeni gelen arkadaşlar oyuna yeni başladıklarından dolayı neutraller, ve imperial olmak için aramıza katılıyorlar. Keza rebel olmak isteyen arkadaşları FrF'ye yönlendiriyoruz ya da direkt Enako ve Sufi ile temasa geçiyorlar. Ayrıca yeni başlayan herkesi guilde alıyoruz diye bir olay yok, Perran diye bir arkadaş başladı, şu an RIP'e katılmayı düşünmüyor, arkadaşları geldiğinde ne yapacaklarına karar vericeklermiş. Yapılanları eleştirmeye başlamadan önce RIP ve Hi'lal için ne yaptığını bir burdan dile getir de öğrenelim. Haftalık aidatın 30k olduğunu (bu konuda ayrıca hiç zorlama yok onu da belirtiyim) şehrin giderleri için paraya ihtiyacımız olduğunu belirttiğimizde çıkarıp 10k verdin Eededo... Durumunun çok iyi olduğunu biliyorum. Ve 10k diil, 30k ya da 100k vermen seni rahatsız etmez. Örnek Gülay bu hafta çıkarıp 100k verdi. Guildchatten rebellarla ilgili mesajını ben görmedim, sanırım online diildim. Başkalarının da gördüğünü sanmıyorum, görselerdi yanıt verirlerdi sanırım. Geçen günkü Secret Order'ın Hi'lal baskınında senin çağrıyı duymayıp yanıt vermemen gibi...

Ayrıca bu aidat olayı canımı sıkmaya başladı. Her hafta mesaj atıp da aidatı veren arkadaşlar keriz yerine konuyo gibi hissediyorum. Aidat olayı zorunlu diil tekrar belirteyim, ancak bildiğiniz gibi diğer serverlardan bir çok transfer yaptık ve ev kurdurduk bu evlerin maintenance costlarının ve şehir facilitylerinin bir şekilde ödenmesi lazım. Başta belirlediğimiz 15 kişiye ek olarak, veteran konumuna gelmiş bir çok arkadaş var, bunlardan biri de sensin Eededo.

Lafı fazla uzatmıyayım, tamamen kendi görüşlerimi belirtiyorum, aramıza yeni arkadaşların katılmasına karşı isen, bizlere bi ne verdiğini önce düşün, daha sonra ne yapman gerektiğine karar ver...[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devvo,

konu degismis biraz. ben roleplaying diyorum, sehir den bahsetmiyorum, o ayri konu. istersen onu da konusuruz, sehre fazla bir katkida bulunmadigim dogrudur , sehre ugramiyorum bile base e saldiri olmazsa. ama kesinlikle cimri oldugum soylenemez, etrafa para dagitiyorum oyunda, petler heallar vs.

ben rip i tartisiyorum burda, yani ben join oldugumda olan kurallar halen gecerli mi ? tekrar bunlari bi hatirlatalim lutfen, yani diyelim ki 1 ay sonra 30 veteran player olursa roleplaying baslayacak mi ?

benim tek derdim o, rp yapmaliyiz, oraya buraya saldirmaliyiz. imp havasini hissedelim, rip e girmek kolay olmamali , biraz elite havasi olmali.[hline]eededo tha AssaulteR
--------------------------------------------
Adventure Crew ... www.advcrew.com
Knights of The Old Republic ... www.advcrew.com/kotor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Simdi bu cok absurd bir yaklasim.. Yani ne arastirmasi yapavagiz? Sabika kaydi mi?? Sanirim Avaturk vesilesi ile bir suru yeni arkadas oyuna basladi. Bu arkadaslar geliyorlar hic fikirleri yok, bir vesile ile ogrenmisler imp ve rebel icin kiminle irtibat kurulmasi gerektigini, bizle kuranlara , isi gucu birakip basladigi yerden alinarak sehre getiriliyor, sorularina cevap veriliyor, gerekli ekipman saglaniyor, hatta beraber mission falan yapiliyor, yani bu bence ister rebel olsun, ister imp olsun cok guzel bir davranis, bunun altinda yatan neden sehre adam almak pa yi buyutmek degilki. zaten sehir olmus 80 kisi, PA 70 falan herhalde.
Bence arkadaslar sert bir sekilde iyi yapilan isleri elestirecegine , kendi ellerini de tasin altina koymalilar. Ben dikkat ediyorum, hep ayni kisiler pervane oluyor burda, ve hic bir cikarlari olmadan.

Gulay / Tulay
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

...yukardaki iki goruste de katildigim seyler var..birincisi RIP e sanki hala yaris varmis gibi adam alinmasini anlayamiyorum..son bi haftadir mailim yeni uye mesajlari ile dolu ..eyvallah newbielere ya da girmek isteyenlere karsi degilim ancak dusunun, sayi o kadar artti ki butun RIP toplansa bi cok kisi biribirini hic tanimayacak..veteranlar ayri bi grup olusturmus gibi kalacak..buyuk kalabaliklari kontrol etmek zor oldugundan istenilen savunma ve saldiri aksiyonlari olmayacak..zaten su anda bile olmuyor denildigi gibi...sonra kendimden ornek vereyim: arnaviscaa ve sad gibi gunluk hayatta da gorustugum arkadaslar Pa uyesi iken girmek icin hic acele etmedim..once imp oldum sonra proffesion yaptim..ondan sonra da davet alarak girdim ..RIP gibi buyuk PA lerde sayi arttikca problemler cogalir..O yuzden muhakkak uyelik kriteri olusturulmali diye dusunuyorum..
İkincisi ise genel sehir masraflarinin veteranlarin sirtina binmesi...bu gonulluluk esasina dayanan bisey belki,tipki gulayin yaptigi gibi...ancak oyunda ekonomi daraldigina gore bi sehrin masraflarini uc bes kisinin karsilamasi kabul edilir bir sey olamaz..hele hele bu pa sayi olarak devamli artiyosa...burdaki sikayeti cozecek pa lideridir..kisilerin "yav tamam bu sefer de ben vereyim " demesi sorunu cozmez..acikcasi hastanenin kurulumu haric sehire benim finansal bi katkim olmadi..ancak talep de olmadi, su ana kadar para yatiran arkadaslar artik bu isten rahatsizlik duymaya basladiklarina gore PA lideri bu finansman isini bi duzene oturtmali..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla dun gece guild chatte bi cagri duydum ben sneden gelen ve hemen cevap yazdim neredesin sole hemen geliyim die , sona 2 kerede ozel mesaj attim yerini sole gelecem die , belki gormemis olabilirsin niyetiyle ama bana cevap bile yazmadin ki sanirim kargasada onu da goremedin bab, doru su an cok telasli bir donemdeyiz ama bu donemde daha cok destekle ayakte durabiliriz, oyuna yeni baslayan bir suru insan var, ve guildimizin amaclarindan biride yeni basalayanlara destek olmak ve imp saflarinda kendi baslarina ayakta kalana kadar yanlarinda olmak. ee simdi dun baslayan adama hayır gıt once imp gorev yap sona gel diyemeyiz icimize aliyoruz ve yavas yavas yonlendiriyoruz sevgili dostum, ole soleme lutfen, cunku bole solediginde ozellikle muhendis , beyaznoc, gulay, devvo, giğnelus, ogoed, ben gibi ki ben en sonuncuyum adamin kalbini kirarsin bu adamlar ve hanim her islerini birakip guild islerine kosturuyolar. kisisel orneklere gerek yok, evet elestrin de doru olabilir, ama lutfen tum rip uyelerine bir kez daha sesleniyorum guildinizle yeni baslayanlarla daha fazla ilgilenin. bu gorevi yapacak birileri var demeyin keza son gunlerde kimseye yetisemez olduk. baskalarina bir kac saat ayırmak size birsey kaybettirmez aksine dost kazandirir derim. evet bir kac gundur bu ve benzeri konulari bende gundeme getiriyorum mesala devvonun bahsettigi gibi sehri ve guildi 15 kisi bilemedin 20 kisi sirtlamaya calisiyor, bi de bunu haricinde yeni baslayanlarin ihtiyaclarini sirf onlarla ilgilenmeye calistigimiz icin kendimiz ekstradan karsilamaya calisiyoruz. ben ornegi size kendimden vereyim holocron sevdasi yuzunden doru durust bir charim bile yok, ve son bir ayda bu isler icin sadece benim cebimden cikan kredi 2 milyon ve eminim bu en azidir ve hala cikiyor. su an kredim olmadigi icin evimdeki en degerli parcalari bile satmaya basladim. ama noolacak zaten bunun icin oynuyorum. bunun icin ripteyim ben bu oyuna basladigimda bi arna bi ben vardik oyunda, sona insanlar gelmeye basladilar her sey cok zordu bizim icin. istiyorumki , istiyoruzki oyuna yeni baslayan insanlar abuk sabuk seylerle ugrasmasinlar, bir an once guclensinler ve hem guilde hem sehre faydali olsunlar. ve bir kez daha belirteyim seninde hakli oldugun yanlar var tabi buyudukce organizasyon yapimiz da bir miktar bozulma oluyor , ama bunu toparlariz tabi . ama acikcasi bestine de rebel kesme fikri cekici bir fikir deil 2 haftadir sehri savunmak icin yirtiniyoruz. sonunda akinlari kestik artik hilale gelemiyolar bu onemli, yani olay sudur derim eywallah anchorheadide basak ama bu planli olmali, bana gore oncelik sehrimizdir savunmasidir. sonrada galaktik savas. bir de su konuda elestri nitam olarak hakli bulmuyorum. seninde bildigin uzere hilal eclipsedeki en buyuk sehirlerden biri , ve artik ole daha fazla yerlesimciyede ihtiyaci yok bundan sona daha cok heykel havuz falan dikecez,yani bu arkadaslari sehir buyusun die degil hep birlikte keyif alalim die aliyoruz cunku omnlar bizden. ve imperial olmak icinde bizimle beraberler. karesimiza cikan biri uzun zamandir oynuyo ve oyunu ogrenmisse ona o sorulari tabi sorariz, ama yeni basliyosa onu soru sormaya hakkimiz yok bilmedigi bir alemde onu hic bisi yapmaya zorlayamöayiz soleyebilecegimiz tek sey biz imperializ guildimizde imperialdir.

neyse bence iyi konu olmus su an hizli buyume yuzunden problemlerimiz var ama hala en buyuk ve en guclu biziz her ne kadar cok az sayida insan guildi sirtlasa bile, kimse kalkip paraniz olmasada zorlanin demiyor, vaktiniz yoksa illa ayiracak sin demiyor, bundan 1 ay once milyonlari olan insanlar su an o kredilere sahip degil baska yoldalar ve tuketmis durumdalar, ama 1 kac ay once gucu olmayanlarda su an cok gucluler o yuzden bu konu, ben ce saldirganlik icerisinde degil sagduyulu olarak irdelenmeli.

hepinizin sehirde daha fazla vakit gecirmesi, guildinize sahip cikmasi, sehrinin keyfini cikartmasi gerekir sevgili arkadaslarim . cok daha guclu olacaz her sey yerine oturacak gucumuz buyuk onu kontrol etmeyide ogrenecez rip coronete yada bestine girdigi zaman herkes sole bi duracak yada bir rip uyesi ile konusurken ne dedigini bir kez daha dusunecek. ama bu ancak hepinizin aktif rol almasi ile olusur. ben sehirde bir seyler yapamaya calisirken, bir digeri makaraya giderse malesef sadece havayi aliriz. ve tum bagimizida kaybederiz.

konu iyi oldugu icin yazdim hic biri sana direk elestri degildir. alinmasi ve gorulmesi gereken mesajlarin acik oldugunu dusunuyorm.[hline]sad [R.I.P]
master marksman, master scout, master bounty hunter, master entertainer, master pistoler, holo kuafor kastiriyo id
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim söylemek isteyip de anlatamadığım konuları Gülay ve Sad gayet güzel dile getirmişler. Şehre başka serverlardan adam çağırıp ev diktirmemizin sebebi biran önce shuttle a kavuşmaktı. Metropol olalım demiyosak boş evleri yavaş yavaş kaldırmaya başlayabiliriz, bunu bir ara konuşmak lazım.

Yeni gelen ve IMPERIAL! olmak isteyen arkadaşları aramıza alıyoruz, az önce Beyaz'la konuştum, şu anda newbie arkadaşları eğitmekle meşgul. Başka hiç bir iş yapamadığını dile getiriyor. Aynı anda oyunu hiç bilmeyen 3-4 arkadaşla uğraşmak inanın kolay diil. Aklımıza gelen bir olay var, Padawan olayı...

Yeni gelen arkadaşları eğitilmeleri ve oyunu öğrenmeleri için artık veteran olmuş arkadaşlara "padawan" olarak atayabiliriz. Sonuçta biz bir guildiz ve aramıza her zaman yeni arkadaşlar katılacak.Onların da oyunu biran önce öğrenip onlardan sonra katılacak arkadaşlara birşeyler verebilmeleri için kendilerini geliştirmeleri şart.

RIP bir zincir ve bu zincire her zaman yeni halkalar eklenecek. Bu olayları oturup uzun uzun konuşmamız lazım, son zamanlarda bu holocron olayı ve profession kasma yüzünden biraraya gelemez olduk. En kısa zamanda bir toplantı yapıp konuşulması lazım.[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

...sad;

..bana dusen kismi cevaplayayim; RIP in guclu olması uye sayisina bagli degil..Kalabalik olmak guc yaratmiyor..onemli olan baglilik ve sorumluluk: fin lander zipiri sehri bastiginda 2000 m den kosarak sehre geldim..sehri savunmak icin defalarca slain oldum bir full comp armor set bu ugura decay yedi.."harvest yapiyom su an gelemem" demedim.. ya da kantinde grup lideri olup da gruba girmek isteyen bi RIP uyesine "sirada insanlar var bekle" demedim arnanin basina geldigi gibi..elestirilen sey newbielere yardim etmek deil..gelsin HILAL de takilsinlar, gorev yapsinlar onlara her turlu yardim edelim hepsine tamam..ancak duzen ve guc istiyosaniz bazi seyler kurallari ile yapilmali..herkesin sorumlulugu belli olmali, PA in yuku uyelere esit dagilmali,yapmayanlara goz yumulmamali...Once mevcut uyelerle olmasi gerektigi gibi bi duzen olusturmali ondan sonrasi zaten kolay...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dediklerimiz yoluna girdiği zaman role playing de kendiliğinden gelir zaten, hep beraber şehir de basılır, kimo, krayt da kesmeye gidilir, herşey yapılır yani. Ama kalkıp da "Aramıza sorgusuz sualsiz adam almayalım, hepimiz master olalım, böyle kalalım" demek olmaz. Birbirimize destek olmamız lazım. Enaxa da ben oyuna başladığımda "abi sen takıl, oyunu tek başına öğren, sonra görüşürüz" de diyebilirdi. Ama o işini gücünü bırakıp bana oyunu öğretti ve de iyi yaptı, kendisine her zaman minnettarım. Hepimize birileri birşeyler vermiştir. Yoksa kendi başına başlayıp da oyunu tam anlamıyla kavramak çok uzun zaman alır.

Eğer RIP üyesiyseniz ve günde 5 saat oynuyorsanız en azından 1 saatini guildinize harcayın. Guild olmanın, birlik olmanın anlamı budur çünkü. Yoksa sadece guildchati kullanıp MIRCda chat yapan arkadaşlardan bir farkımız olmaz...[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kutad yazdiklarimi sana yonelik olarak yazmadim. ve evet sayisal ustunluk , dogru organizasyonla guc getirir. insanlarin ugrastigini ama cogu insanin tamam ilgilenen var die dusundugu icin olaylar la ilgilenmedigini soyluyorum ayrica konu rip uyesi oldugun icin ayri bir gruba alinmaksa ona da karsi cikarim arna benim en samimi dostlarimdan tipki senin gibi ama ben coronet cantinada maymunluk edince dans edecegime image design yapınca, grubun duzenini bozunca beni gruptan atmakla tehdit, (yada uyarmisti ki) bundada sonuna kadar hakliydi. gikimi cikartamam. o ortam onu gerektırır o da bunu yaptı. dusundugumde ben olsaydım aynı seyı yapardım. bı kez daha haklı buldum adamı. ve yıne sevgılı dostum buradan sonasıda senle ılgılı deıl.

yeniler konusunu burada tartismayi birakiyorum , cunku durup dururken adamlari rencide edecez ve nereye geldik biz diyecekler . hepi,miz size yardimci olmaya ve birlikte olmaya devam edecez derim.

haklısınız bencede problem yok bole cok ıyı gıdıyor.

sankı ne olur konusmalarınız bıraz yuvarlak yapsanızda bırbırınızın canını acıtmadan sonuca ulasmaya calıssanız anlamıyorum. 10 gundur sehırdeyım ve gunlerım cok keyıflı gecıyor. ben uzerıme dusenı yaparım bana problem yok dıgerlerıde kendı uzerıne dusenı yapar. belkı bı arada bırılerı de katılır bırlıkte muhabbetlerımız daha ıyı olur. bh ken tum swg yı gezıp maceraya atılıyodum falandı fılandı. ama sehre evıme tam olarak yerlestıkten ve yuvama tam olarak dondukten sona cok daha keyıflı olmaya basladı oyunda aradıgım her sey burada var arada pazara gıder gıbı alısverıse cıkıyorum. onun harıcındede daımı sehırdeyım . ıstedıgınız zaman arayın . paraya gelınce dert deıl bu aralar ıyı mallarım var onları satar 1 2 haftaya 5 6 mılyon yaparım bı sure daha guıldı ustlenen arkadaslarla bu isteyerek ustlendıgım gorevı yerıne getırmeye devam ederım. sona da nasi olsa bı yolunu bulur cıkartarız noolcakkı hafatada 30 k odeyemeyenlerın parası bana koymaz. yenılerle de ılgılenmeyi elımden geldıgınce bu ısı layıkıyla yerıne getıren arkadaslara destek olmaya calısarak yaparım zaten sehırdeyım . 3 5 soruya cevap vermek adamları 2 3 kere ava cıkartmak yada trıck gostermek mı dert olacak. bu konuyu benle tartısmak ısteyen olur sa guıld chatte konusmaktan zevk alırım bu sayfadakı varlıgım sona ermıstır. kolay gele.[hline]sad [R.I.P]
master marksman, master scout, master bounty hunter, master entertainer, master pistoler, holo kuafor kastiriyo id
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sadATS2, 26 December 2003 14:51 tarihinde demiş ki:
10 gundur sehırdeyım ve gunlerım cok keyıflı gecıyor. sehre evıme tam olarak yerlestıkten ve yuvama tam olarak dondukten sona cok daha keyıflı olmaya basladı oyunda aradıgım her sey burada var arada pazara gıder gıbı alısverıse cıkıyorum. [hline]sad [R.I.P]


Eh be koca Master BH Sad, sen bu hallere düşücek adam mıydın?? Ev adamı oldun yani... :lol:

Oldu olacak evi bayan kuaförü haline çevir tam olsun. :-P[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Moderator arkadaşlar topic'i buraya taşımışlar, zaten bu topic de buraya aitti ama zannetmiyorum ki diğer arkadaşlar burayı açıp okuyolar...

MMORPG Türleri / Guild Hall kısmı sanırım amacına pek hizmet etmiyor.[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece basligi okudum , uzun uzun yazdiklarinizi hiç okumadim onu baştan belirtmek istiyorum. Konu başliğını görünce bir kaç görüş belirtmek istedim...
Sanırım bir takim arkadaşalarımız son zamanlarda sayisi artan recruit olaylarindan rahatsizlar. Bende böyle hissedebilrdim eğer R.I.P organizasyonu oturmus sahipli ne yaptiğını bilen bir PA olsaydi. Fakat bugünkü durumumuz ile hiç rahatsiz olmuyorum açıkcasi. Nasil olsa herkes bir tarafta bir PA birlikteligi ve davranisi yok, birlikte yaptigimiz bir sey yok.Hergün 10 kisi gelse ne olur gelmese ne olur.. R.I.P su anda ayakta tutan sadece dostluklardir. Herkes birbiri ile dost olmadigina göre PA onlari bir görev ile birbirlerine yakinlastirmadigina göre, bir takim üyelerimiz R.I.P olsada PA in disinda kaliyor...
Eğer iyi bir PA olsaydik ve ben onun yönetiminde olsaydim newbie ler ile ilgili söyle bir uygulama yapardim. Öncelikle yeni bir PA kurulur tüm newbie ler oraya recruit edilirdi. Gercek PA imizden (R.I.P) her dönem 2şer kisi değiserek bu newbie PA ine liderlik eder ve dolayisi ile newbie helper olurlardi. Su anda ise bu durum belli kişilerin üstünde sorun bakalim Beyaz'a size duygularini nasil ifade edecek :) . Belli bir zaman icerisinde bu Newbie PA den ilerleyen kişiler R.I.P ihtiyaçlari dogrultusunda recruit edilerlerdi ve olay biterdi. R.I.P su anda bu organizasyonu yapmasi gereken bir boyutta ama ne yazik ki .........[hline]Arnaviscaa
Eclipse - R.I.P
Teras Kasi Master / Holo nederse onun Masteri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kimseyle recruit yarışına girmiyoruz. Kaldıki senide alırken imperial dışındaki hiç bir özelliğin için almadık. Imperial olmayan arkadaşlar imperial olmak için gereken 200 fp tamamlamaya çalışanlar.
Geçen sufi ile karşılaltım oda yeni gelenlerle uğraşmaktan kafasını kaşıyacak zaman bulamadığından yakındı. Bide şu kısım dikkatimi çekti ;
Kac seferdir guild i bestine e cagiriyorum, reb ler daldi vs. ya da gelin reb leri basalim - kisisel degil, roleplaying olarak reb ler benim dusmanim! onlar benim kardeslerimi olduruyor ve rahatca gezmem gereken yerlerde beni rahatsiz ediyor - diyorum bizim guild dan tik yok!
Herkes oyunu pvp için oynamıyor diye bi yerlerimi yırtıyorum guildchatte bulduğum her fırsatta. Artık geçen bi rebel gördüm kimse kesmedi yada nası pa siniz sehir basmiyorsunuz demeyin lutfen !!

PS: sadece ilk msgi okudum digerlerini okumaya üşendim. :)[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guild uyeniz olmadigim halde kendimde yeni baslayan birisi olarak fikrimi belirtecegim. bence her baslayan oyuncuya gereginden fazla yardim ediyorsunuz. yardimlariniz bir chat kanali olusturmaktan ve bu kanala gelen kisilerin sorularini yanitlamaktan oteye gitmemeli. acikcasi kendi kendine yetmeyi ogrenemeyen kisilerden, "yardiiiimm ediiin luttttfeeeenn" naralari atan kisilerden ne koy ne kasaba oldugunu daha onceki baska bir mmo deneyimimde aci bir sekilde ogrendim.

birakin, ilk ay kendi ayaklarinda durmayi ogrensinler, arabirimi kavrasinlar, oyunu kavrasinlar, taraflarini secsinler, sonra guilde kabul edin. goreceksiniz, o kadar emek, oyununuzu oynatmamacasina harcayacaginiz kredi ve zamana karsilik bu adamlarin yarisi ilk bir aylik deneme suresinin sonunda ortalarda gozukmeyecek.

take your own risk.

saygilar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok gusel bi tartisma donuyor, siddetsiz gurultusuz . ben de bisi yazmiycaktim baska ama son gelen namessar in fikrine katiliyorum , ayrica arna nin da. hemen guild e kabul ediyoruz, ben mesela 1. ay sonunda gelmistim bu yuzden basinizi hic mi hic agritmadim sanirim :) biliyorum yardim da ederdiniz.
aslinda burda bile bi roleplaying var, devo demis galiba padawan olayi. cok hos bi fikir bence bu, durduk yerde jedi gibi hissedebiliriz kendimizi , digeri de apprentice.

mesela bi server da biri sith academy kuruyo, padawan lik felan olcak kotor gibin. o tarz bi sey yapabiliriz.

yeni bi fikir icabinda namesar ve arna ninki ve devo nunki.[hline]eededo tha AssaulteR
--------------------------------------------
Adventure Crew ... www.advcrew.com
Knights of The Old Republic ... www.advcrew.com/kotor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neden böyle düşünüyosunuz yeni başlayan kişinin bi günde kavraması var iyi bi yardımla ,bi haftada kavraması var işkence içinde.ayrıca zate yardım etme işinden hoşlanmayanlar yapmaz.ve ben rip üyesi olamasamda yeni gelen ve girmek isteyene herkezin alınması ayak uyduramayan ve rahatsızlık verenlerin uzaklaştırılmasının daha makul olcağını düşünüyorum.
ve bu topic yeni başlayanlar için rip ye karşı bi antipati doğuracak,zavallı rebellerin taraftar toplamasına needn olcaktır kanımca :) .[hline]eclipse:eive ikeste
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imperial olmak kolay degildir ! herkes ayak uyduramaz , igrenc olabilir imp ler ve bu da cok dogaldir :))

(updated)
bu arada son 1 haftadir cok newbie ye ogrettim oyun dath a takilirklen, birsuru yabanci dostum oldu. yani sorun yok newbie lerle.

[hline]eededo tha
AssaulteR
--------------------------------------------
Adventure Crew ... www.advcrew.com
Knights of The Old Republic ... www.advcrew.com/kotor

[Bu mesaj draedan tarafından 26 December 2003 21:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elesso, 26 December 2003 21:04 tarihinde demiş ki:
neden böyle düşünüyosunuz yeni başlayan kişinin bi günde kavraması var iyi bi yardımla ,bi haftada kavraması var işkence içinde.[hline]eclipse:eive ikeste


Bu durumda söliceklerim var.Bencede aşırı yardım olayı var ve bu durum ileride tembellik getiriyo.1 hafta içinde işkence ile öğrenmek ileriki zamanlar için daha faydalı olucağını düşünmekteyim.Herkes newbie olur kimse anasın karnında kafasında swg oyunu yüklü doğmuyo.İnsanlar koskoca swg forumu okumaya bile üşeniyo.Halbuki okusalar zaten orda aradıkları her sorunun cevabını bulucaklar.[hline]Pearce Escobar /// Master Kebabcı /// Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enginar, 26 December 2003 20:29 tarihinde demiş ki:
Abi kimseyle recruit yarışına girmiyoruz. Kaldıki senide alırken imperial dışındaki hiç bir özelliğin için almadık. Imperial olmayan arkadaşlar imperial olmak için gereken 200 fp tamamlamaya çalışanlar.
Geçen sufi ile karşılaltım oda yeni gelenlerle uğraşmaktan kafasını kaşıyacak zaman bulamadığından yakındı. Bide şu kısım dikkatimi çekti ;
Kac seferdir guild i bestine e cagiriyorum, reb ler daldi vs. ya da gelin reb leri basalim - kisisel degil, roleplaying olarak reb ler benim dusmanim! onlar benim kardeslerimi olduruyor ve rahatca gezmem gereken yerlerde beni rahatsiz ediyor - diyorum bizim guild dan tik yok!
Herkes oyunu pvp için oynamıyor diye bi yerlerimi yırtıyorum guildchatte bulduğum her fırsatta. Artık geçen bi rebel gördüm kimse kesmedi yada nası pa siniz sehir basmiyorsunuz demeyin lutfen !!

PS: sadece ilk msgi okudum digerlerini okumaya üşendim. :)[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi



Beni kimse almadi ben girdim guilde. Bu sekilde sizi hiç bir özelliğinden almadik gibi laflar olmuyor. Burda bir alma verme olayi yok çünkü..Imperial olmamizin RIP ile hiç bir alakasi yok bu arada....
Teras Kasi Master / Holo nederse onun Masteri

[Bu mesaj Arnaviscaa tarafından 26 December 2003 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Potansiyel bir üye olarak söyleyebilirim hatta söyledim bile;

Newbie lerden rahatsız olmak çok yanlış bence newbie lik ne kadar sürer en fazla 1 ay.
Sonra PA ya katılırlar istediğiniz yeri basar keser ucurursunuz.

Ama yardım etmesseniz kendin öğren derseniz bana göre olmaz.üye sayınız düşer anti-rip cilik çıkar türkleri tek bir lonca altında toplamak varken 1523253 tane PA açılır.

Daoc aldım yardım görmedim 1 hafta oynadım bıraktım
Osi ye başladım yardım görmedim[ultimatr den haberim yoktu UO yu hiç bilmiyordum]

Snn ye başladım Newbie Center da herşeyi öğrettiler saolsunlar (special thanks to:Mehanix and Smanchi) oyunu çok zevkli ve dostlarımla beraber 2 yıl boyunca oynadım çoğu arkadaşım ile hala görüsüyorum.

Sahşen acc. mi açtırdığım gün sehrin nerde olduğunu bulucam ve gelicem eğer yardım ederseniz oynamaya devam edicem etmezseniz acc. satarım başka yerlere :)

sonuçta burdan ve avaturk ten oyuna başlayan birçok kişi sizler varsınız diye oyuna başlıyor ben allahın tanımadığım adamıyla mission yapıp ne zevk alabilirimki olay oyunu sizlerle oynamak görevleri sizlerle yapmak baskınları şehir savunmasını sizlerle birlikte yapmak...

[Bu mesaj homoid tarafından 31 December 2003 18:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gelen butun yenilere zamanimizi credilerimizi ve esyalarimizi vererek 1 haftada hepsinin bisilerde masterlamasi icin yardim ettik sirf zorlanmasinlar die. ama bos isler bunlar ve evet haklilar ben fazla yumusak yurekliymisim derim kimseye yardim etmicen kendileri bulacaklar sonada istiyolarsa gelsinler. bu gece bi kac gundur gorduklerimden sona yeni baslayan yada baslamis olanlara soyleyecegim sudur . yeni basladiysaniz beni aramayin. ki riptede o kadar seferber olan adam emek harcayan adamda bu soledigimin benzerini soyleyecektir. yenilere yardim kampanyasi bitmistir arkadaslar. basinizin caresine bakin. ripinde yeni uyeye ihtiyaci yok. buyuyun orenin caniniz cekerse gelirsiniz konusuruz. benden bu kadar.[hline]sad [R.I.P]
master marksman, master scout, master bounty hunter, master entertainer, master pistoler, master image designer, master medic, simdide combat medic ve artisan (BITMEEEEEEEZ)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sad'in kızgınlıkla yazmış olduğu yazının sebebi şu:

Dün gece üç arkadaş sordukları sorulara cevap alamadıkları sebebiyle RIP'den ayrıldı. Ve bu arkadaşlar oyuna başlayalı 1 hafta bile olmadı (son bi haftadır oyuna çok girmedim, hiçbirini tanımıyorum, dün akşamki partide gördüm kendilerini ilk defa).

Arkadaşlar, RIP bir SWG Karakter geliştirme ve Newbie eğitim merkezi değildir! Yapılması gereken yeni başlayan arkadaşlara oyun konseptini öğretmek, bazı basic bilgiler vermek. Herhangi para, silah, zırh v.s. yardımı yapılmayacaktır. Sonuçta hepimiz bu oyuna bir şekilde başladık ve iyi bir pistol almak için bir sürü görev yaptık.

Bu söylediklerimizi kesinlikle yanlış anlamayın, yeni başlayan arkadaşlara her zaman kapımız açık ama bir hafta "Beyaznoc" gibi bütün yeni gelen arkadaşlarla ilgilenip başka birşey yapmayanların emeklerine yazık olacağından RIP'e katılmak isteyen arkadaşlar Eededo'nun dediği gibi bir süreçten geçtikten sonra kabul edilecektir.

Saygılar,[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DA2019, 02 January 2004 10:35 tarihinde demiş ki:
Dün gece üç arkadaş sordukları sorulara cevap alamadıkları sebebiyle RIP'den ayrıldı. Ve bu arkadaşlar oyuna başlayalı 1 hafta bile olmadı (son bi haftadır oyuna çok girmedim, hiçbirini tanımıyorum, dün akşamki partide gördüm kendilerini ilk defa).
ter geliştirme ve Newbie eğitim merkezi değildir! Yapılması gereken yeni başlayan arkadaşlara oyun konseptini öğretmek, bazı basic bilgiler vermek. Herhangi para, silah, zırh v.s. yardımı yapılmayacaktır. Sonuçta hepimiz bu oyuna bir şekilde başladık ve iyi bir pistol almak için bir sürü görev yaptık.
hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse


Arkadaşlar yapmayin artik lütfen ya dilimde tüy bitti... Yani neden yardim edilmiyor diye ayrilalim böyle saçma sapan bir neden olabilirmi? Bu konu hakkında yorum yapmayın artık.. Ne söylesem farklı anlamlar çıkarmak için uğraşılıyor. Ben sadece kişisel olarak kimseden maddi yardım almadım diyorum. Ya görende milyonlar saçtığınızı sanacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...