Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

gelir duzeyi ile ne alakasi var..

kalitesiz cogunluk iste..

ben inglitere,almanya,fransa,hollanda,belcika,ispanya,isvicre,italya yada gerek turstik gerek is ile ilgili bulunmus biri olarak diyebilirimki eger bizi avrupa birligine alirlarda ortada ne avrupa birligi nede dunya kalir...

sadece almanyada yasayan ve alman kulturune ayak uydurmayan turk nufusa baktigimizda diyebilecegim adamlarin en buyuk hatasi sanirim tuleri ulkelerine almak oldu..

ingiltere senede 1 milyar dolar kadar parayi sadece gocmenleri ki bunlarda turk az degil ulkelerine gondermek icin harciyor, inanin bana kalitesiz cogunlugun avrupaya girmesi demek oranin da yok olmasi demek..

bu bir ruya ama ancak oralara gidip bakinca anlasilir oluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

gidicem diyenleri yanimda 2 ay kalmaya davet ediyorum.(belgrad=balkanlarin en gelismis sehri)

ondan sonra ulkemi sevmiyorum, nefret ediyorum diyen bir kisi cikarsa atarim kendimi guzelim bogaz koprusunden.

hayati boyunca turkiye'de yasamis olan bir insan turkiye'nin degerini hicbirzaman anlayamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yurtdışında yaşıyorum 1sene öncesine kadar baba parasına güveniyordum ama şuan kendi paramı kendim kazanıyorum yurtıdısında kalıp Turkiyeden cok daha iyi biryer olacagını veya bazı şeylerin değişeceğini sanmayın.chem milletin baba parası var ühühü olayını bırakman lazım artık bonenin güzel bir yazısı vardı geçmişte buna dair sana söylediği
Sosyal ağlarda paylaş

kardesim ulkenin fakir olmasi veya olmamasi sorun degil.

Firsat esitligi yok. Ticarette esitlik yok. Egitimde, devlet memuriyetinde, kanun onunde,saglkta,egitimde, ulan en guzelini sunmasi gerken CHPde bile demokrasi yok.

askerde general tanidigin varsa yatarsin yoksa tuvalet temizlersin. Esitlik yok.

Fakir olmak veya olmamak degilki konu konu tirnaklarinla emeginle basarman icin firsat verilmesini bekliyorsun ama yok vermiyorlar.

raki masasinda ulke kurtarir siir okur nazim hikmetten alintilar yapar veya 5 vakit namaz kilarlar ... hepside sonra gider cikarlari icin herseyi yaparlar...

gitmek zor evet gitmek isteyip gidememek zor eve ama inanin su ulkede verdiginiz emegin yarisini yurt disinda verin yavas yavas yukseleceksiniz..

Gider turkler bazilari beklerki o kicini yayacak ama hayat guzellesecek yok kardesim yurtdisi ole biryer degil.. kicini yayarsan tr daha guzel senin icin..

yurtdisina cikacaksan sartlarin zayifsa IT gibi calisacaksin ama calismanin karsiligini mutlaka alacagini sana garanti ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
dEaThMooN said:

dasaaa said:
bariz geri kalmış bir ülkeyiz ve geri kalmış bir yaşantımız var.

bunları anlayamayana, göremeyene anlatmak güç tabii. ama çok geri bir yaşantımız var. Bu milletin bazılarının küfrederek, bazılarının haklı bir şekilde sinirlenerek, bazılarınınsa dizlerini titreterek dedikleri "Amanıııın şeriat geliyor!" yaygarasından önce de böyleydi.

bi oyuncu değiliz, katılımcıyız. bize gelen bir şeyler hep vardı. dün sağ sol idi sonra ılımlı islam kıyafeti giydirildi

hobilerimiz yoktur (şimdi bunlara "senin yoksa yok! benim var" demek komedi olur genelden bahsediyoruz çünkü), sanata ve/veya kültüre ayıracak maddi gücümüz yoktur, gazete,dergi kitap alan kesim bile çok çok azdır.

çocuklarınız zevk olsun diye yüzemezler çünkü alım gücünüz kışın havuzları karşılayamaz. çocuklar yalaşap yüzer profesyonel yüzemezler.. çocuk yüzücüler olmayınca amerikada oturan derya büyükuncu'ya kalırsınız yarışlarda

örnekler çoğaltılabilir. ancak pakistan kadar olmasa dahi kötü bir durumdayız. acısa bile söylemek lazım. biz 3.dünya ülkesiyiz. geri kalmış bir ülkenin çocuklarıyız.
____
başka bir yere yazdığım yazı vardı aslında. konusu da kabaca "türkiye'de neden ekstrem sporlarda başarılı biri çıkmıyor?" gibi bir şeydi. tüm dünyada alt kültür destekler bu sporları. bizde alt kültür maddi olarak o kadar uzak ki bu sporlardan...
nihayetinde sadece orta üst ve üst tabaka sahipleniyor. Bu sporları yapan gençlerin amacı da sadece kızları etkilemek ve 24/7hava atmak olduğundan ekstrem sporlar ülkemizde hiç gelişmiyor.

____

genelleme yapacak olursak vasat bir ülkenin vasat insanlarıyız. öne çıkanlar elbette olacaktır ama kabul etmeliyiz.. tamamen vasatız..

Tamam da sen bunlari yapacak ekonomik guce sahip olabildikten sonra baskalarinin yapip yapmamasi niye seni bu kadar geriyor ??

Bu ulkede de gayet guzel dergiler cikiyor .. Tiyatrolar da oynuyor .. Her turlu sinema da geliyor.. Sizinkisi artik olcusuz yermek oluyor ..

Hayir gidecekseniz gidin de yani artik abartmayin bu kadar .. Sirnak'ta extreme spor yapilmiyo die hayiflaniyosan uzulme o kadar .. Cok matah bisey degil ztn :)

Tamam da sen bunlari yapacak ekonomik guce sahip olabildikten sonra baskalarinin yapip yapmamasi niye seni bu kadar geriyor?

>:D<
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 12 ülke , belki 20-25 şehir gezdim , kiminde bir kaç gün kiminde haftalarca hatta aylarca kaldım . Buradan kötüsünü görmedim . Ki aralarında bazılarında Türk olmam büyük dezavantaj olmasına rağmen - sevilmediğimiz yerler vardı - buradan daha iyi hissettim . Uzun lafın kısası , ne zaman olur hangi şartlarda olur ama yurtdışında yaşamaya kararlıyım , belki 1 yıl sonra master için , belki 5 yıl sonra burda biriktirdiğim para ile işimi oraya taşımak için .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...