Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acayip bir lag açıklama getirin lütfen.

Buyse

Öne çıkan mesajlar

beyler oyunu hem cafede hem cafede oynuyorum. cafede 4k baglantı var. makineler de baya iyi. ancak son bi kaç haftadır wow da inanılmaz bir lag oluyor. 15k 20k ms ler. diğer hiç bir programda yurtdışı baglantı sitelerde sorun yok. parisle speedtest yapıyorum 3k dl hızı 120 ms cıkıyor. aynı sorun bu mahallede oturan bir arkadaşta da başladı. bunu sebebi ne olabilir? wowa girince connecting yazıları bile yavaş yavaş geliyor.

aynı bilgisayardan funserverlara giriyorum lag 0. bunun sebebi ne olabilir_?
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse hem cafede hem cafede olmuş evde olucak sanırım. Bende hem işyerinde hem de evde oynuyorum. ilk başta acayip bir lag oluyor. Reset atıyoruz modeme, 4 5 resetten sonra düzeliyor. Ama oyun esnasında da bazen disconnectler yaşıyoruz. Serevr a bağlı bir durum mu bu diye düşündük ama farklı serverlarda da aynı sorun var. İnternetin yurt dışı çıkışlarında mı bir sorun var yoksa Blizzard sadece Türkiye çıkışlarına özel bir yöntem mi uyguluyor bilmiyorum (TTnete atmadım suçu ilk kez). Ama bezdirici lag 29k ms nedir abi :)
Sosyal ağlarda paylaş

İstersen 10MB bağlantın olsun eğer senin bağlı bulundugun serverda aşırı yogunluk ve gecikme varsa buna hiçbir zaman care bulamazsın.

baglantının 1mb ile 10mb arasındaki fark 1mb 10sn veri gönderiyor 10mb 1sn'de gönderir değil ikiside aynı hızda gönderir. Bu yüzden baglantı yükselmesi ile ilgili degil. Fark ise birisi 1 gönderirken digeri 10 gönderiyor.

Senin bağlı bulundugun router ile alakalı birşey eger router gec gönderim yaparsa buda sana gecikme yani lag olarak geri döner.

cmd ye tracert ip yaz gecikme nerede oluyormuş incele

Tracert kullandıgında o ip giden yollarıdaki serverları listeler ve hangisinde ne kadar gecikme oldugunu anlarsın
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bir sorun bendede var hatta bi post atmıştım geçenlerde fazla cevap yazan olmaı, benım sorunum biraz daha farklı 200 ms im var ms bar pür yeşil fakt arada öyle bir spike giriyor ki 2 3 sn bazen 1 dk ları bile bulabılıyorum denemedıgım yol kalmadı fakat sonuc aynı
Sosyal ağlarda paylaş

Vandyke said:
benzer bir sorun bendede var hatta bi post atmıştım geçenlerde fazla cevap yazan olmaı, benım sorunum biraz daha farklı 200 ms im var ms bar pür yeşil fakt arada öyle bir spike giriyor ki 2 3 sn bazen 1 dk ları bile bulabılıyorum denemedıgım yol kalmadı fakat sonuc aynı

Aynı sorun bendede var alıştım artık yapacak bişi yok TTnet Sağolsun alıştırıyo ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Kisaca aciklamaya calisayim ben de.
Sorun direk olarak ttnet ile alakali degil.
Simdi atiyorum ttnet ipleri 88, 85 ve 83 ile basliyor. Türkiye yurtdisi cikislari suan benim bildigim 2-3 rotadan oluyor. Italya ve Ingiltere bunlardan ikisi. Ttnet bu rotanin gectigi serverlerin oldugu firmalarla sözlesme imzaliyor ve her kullandigi zaman araligi icin kira ödüyor.
Özellikle Italya'dan gecen Telia hatti oldukca ucuz bir hat ve genelde oradan gecer rotalar. Bu nedenlede cok yogun bir hattir. Zamaninda blizzard bu konu üzerin cok düsmüstü ve hatta maddi destek verip Telia'ya upgrade secenegi sunmustu ama ne oldu bilmiyorum.
Ipler kurumsal ve kisisel olarak ayriliyor ve firmalarin iplerini genelde daha az yogun olan rotalardan geciriyorlar. Ama eger Telia hatti atiyorum %90 yogunluga ulasirsa cikislarin bir kisimini (örnegin 88'li ipleri) Londraya kaydiriyorlar.
Yani suan 88'li iplerle 20k ping alip 83'lerle 300 ping alanlarin durumu bundan 1 ay sonra tam tersi olabilir.
bundan yola cikip bosuna ttneti arayip benim ip'mi su rotadan gecirirn demeyin yapmazlar. Bunu sadece büyük firmalar icin yapiyorlar. Sonucta size yapilacak bir rota degisikligi o Ip araligindaki herkesi etkiliyor.
Umarim anlatabilmisimdir.

Not: Kendi acc sifremi kaybettim arkadasin nicki ile atmak zorunda kaldim. Adminler su sifremi unuttum maile yolla sorununa bir cözüm bulabilirlerse sevinirim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...