Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ARMAGEDON Türkiye-İsrail gizli savaşı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
(Bilmiyorum ne kadar ilgilenirsiniz ama ilgilenenlere tavsiye ederim.)

Kitabın öyküsü:

Ülkemizde el değmemiş konuların üzerine gitmeye çalışan her yazar ve kitabın başına gelen olaylar, konumuz olan kitabı ve yazarı Aydoğan Vatandaşı da sonu iyi bitecek bir serüvene sürüklemiştir.

Yazarın ;ARMAGEDON / Türkiye İsrail gizli savaşı adlı bu ilk kitabı basıldıktan kısa bir süre sonra art arda baskılar yapar.1998 yılında hakkında açılan 5 davayla birlikte toplatılır. Daha sonra yazar ve kitabı bu davalardan beraat eder ve toplatma kararı da Bir yıl aradan sonra kaldırılır.

İncelemekte olduğum elimdeki kitabı 11.baskı.

Kitaptan birkaç başlık:

· Askerler Refahı destekledi mi?

· İsrail PKKyı destekliyordu

· Çekiç gücü Türkiyeye kim getirdi

· Tevrat ve körfez savaşı

· Çekiç gücün gerçek misyonu

· Eşref Bitlis olayı

· Uğur mumcu olayı

· Suriye ilizyonu

Kitabın bu günkü önemi:

Amerikanın Irakı işgal etmesiyle birlikte, en çok tartışıla gelen gündem konusu Amerika İsrail işbirliği ve bu çerçevede ele aldıkları ortak çıkarları oldu.Basın ve görsel yayınlarda Amerika ve İsrailin dünya ülkeleri üzerinde oynadıkları oyunlar hakkında haber ve yorumlara sıkça rastladık.Ancak bunların çoğu tahmin ve duyumlardan ibaretti. İşte bu pis oyunları ve İsrailin uzun vadeli planlarını belgeleriyle ortaya koyması açısından bu kitap bu gün için iyi bir kaynak olarak çıkıyor karşımıza.

Genel olarak kitap:

Kitaba adını veren Armagedon sözcüğünü pek çoğumuz ilk defa DuyuyoruzBu sözcüğün Yahudiler için kutsal bir anlamı var. Armagedonun, Yahudilerin dünya hakimiyetine ulaşmak için Yapacaklarını düşündükleri son kutsal savaşın adı olduğunu öğreniyoruz.

Kitap hacim olarak küçük olmasına karşın muhteviyat açısından birkaç cildeşdeğerdir.Toplam olarak 192 sayfa olan bu kitabın ilk 132 sayfasında açıklamalar yer almakta, geri kalan 50 sayfadaysa resmi belgeler ve kitabın mahkeme serüveni yer tutmakta. Her iddianın tek tek belgesi yayınlanmış.

Söz konusu iki ülkenin Türkiyenin içişleri üzerindeki izinli yada izinsiz, açık yada gizli müdahalelerini ve siyasete olan etkilerini okuduğunuzda ürpereceksiniz. Türkiyenin yakın tarihinde toplum içinde infial yaratmış fakat ne yazık ki üstü örtülmüş bir çok olay var.Armagedonda bu olayların ayrıntılarını ve ilk ağızlardan açıklamalar okuyacaksınız.Tansu Çillerin başbakanlığında ki çalkantılı içişleri dönemi, önemli röportajlar itiraflar ve belgelerle gözler önüne seriliyor.Hala aktif siyasette rol alan, o dönemde ki skandallarla yakın ilişkisi olan bazı politikacıların pişkinliklerine sizde şaşıracaksınız.

Kısaca bu kitabı okumak bir gerekliliktir.Her insanın, özelliklede Türkiye gibi kritik bir coğrafyada bulunan bir ülkede yaşayan her ferdin ulusal yada evrensel olayların perde arkasını öğrenmeye hakkı vardır. İşte bu kitap size bu hakkı sunuyor.

[Bu mesaj Pakize tarafından 22 January 2004 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu kitabı alınacaklar listesine ekledim de umarım arap kafasıyla yazılmamıştır. Bu terimi araplara hakaret için değil, son zamanlarda haklarında sadece içlerinde israil ve amerika hakkında körü körüne yapılmış suçlamalar bulunan dış dünya hakkındaki makalelerinden haberdar olmam dolayısıyla kullanıyorum.[signature][hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar*
---
Diaboli virtus in umbust est
Mesaj tarihi:
Wendigo kitaplar incelenecektir ve topluma zarar vericeği düşünülürse yayınlanmıyacak ve toplatılacaktır bence de haklı bir olay.
Kitap yazmak asla bir düşünce suçu olamaz eğer yanlış şeyler yazıyorsa bu halkı galeyana getirme sebebi sayılır ve yasaklanması ve toplanması doğaldır.
Bu kitabı okumadım ama bu yazdıklarım bu kitapla ilgili değildir eğer bulabilirsem okuyup kendi kararımı veririm.
Diğer arkadaş haklı global düşünerek değil sadece din dil ırk ayrımı yapılarak yazılmış bir kitap ise beş para etmez bir kitap olucaktır.
Ben burdan herkese Oktay Sinanoğlu kitaplarını tavsiye ederim :)[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
Son derece objektif bir kitap.. İyi bir araştırma sonucu yazılmış. Eğer doğru kitabı anladıysam yazarı da Aydoğan Vatandaş'dı...
Tavsiye ediyorum
  • Yeni Oluştur...