Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fanusda Japon balığı yetiştirmek.

Finkel

Öne çıkan mesajlar

iyide fanus diyo arkadas yani o hortumla cekse ne kadar cekebilcek dipten. suyu pompalamasıyla fanusun içindeki suyun bitmesi bir olur :D ama suyu degistirirken dipteki taşları flnda biraz karıstır sonra degistir suyu. bide bence hiç fanus fln uğraşma 30 litrelik fln bi akvaryum al 20-30 ytl ye bulursun. kucukde bi filtre al 2 gunde 1 su degistirmek zorunda kalmazsın hem. haftada bir yada 2 haftada 1 filtrenin sungerini yıkarsın .
Sosyal ağlarda paylaş

tabi en rahatı ufak bi tanka geçmek olur. fanusla uğraşmakta dert.

bende pazartesi günü bir canlı doğuran tankı kurdum 120lt. biraz bitki flnda var. asıl amacım bitki tankı kurmak gerçi. neyse daha önce 15lt de betta besliyordum ufak bi filtre ve ısıtıcısı falanda vardı ama 120lt ye geçince ciddden çok daha rahat ettim. hem daha zevkli =)

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Shimone said:
iyide fanus diyo arkadas yani o hortumla cekse ne kadar cekebilcek dipten. suyu pompalamasıyla fanusun içindeki suyun bitmesi bir olur :D ama suyu degistirirken dipteki taşları flnda biraz karıstır sonra degistir suyu. bide bence hiç fanus fln uğraşma 30 litrelik fln bi akvaryum al 20-30 ytl ye bulursun. kucukde bi filtre al 2 gunde 1 su degistirmek zorunda kalmazsın hem. haftada bir yada 2 haftada 1 filtrenin sungerini yıkarsın .

itfaiye hortumuyla çek demedik heralde.
pipet kalınlıgında ince kibar bi hortumla gezdirerek yarısını çekecek işte dipten. 3dk da.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyisini yapmısın slider yani akvaryum boyutu olarak. bende onceden 40 lt lik dikdortgen akvaryumda canlı doguran baktım ama su şartlarını bi turlu tutturamadım ve öldüler. sonra 360 lt lik bi tank aldım sırayla önce zebra, sonra zebralarla baş edemeyince(inanılmaz hızlı ürüyolar :) ) 2 astronot ve 1 tanede cok buyuk olmayan green terror besledim. ama cok vakit istiyodu o yuzden sattım o 360 lt lik tankı. şimdi 35 lt'lik altıgen bi akvaryumda 4 tane japon besliyorum mutluyum :D
Sosyal ağlarda paylaş

birde dipteki taşlara görede durum değişir biraz büyük çakıl varsa hortum ile çekmek sorun olmaz ama küçük parçalar varsa hortumla dipten çekerken onlarda gelir.

birde akvaryuma koyacağın suyun ağzı açık olarak dinlendirilmiş olmasına özen göster. sudaki klor buharlaşsın.
Sosyal ağlarda paylaş

her an göz önünde olsunlar, işyerinde beslediğimiz balıkları pazar günü elektrik kesilince kaybettik mesela, elektrik olmayınca akvaryumda hava alamadılar öldüler.

bir diğer nokta, deniz kabuğu gibi şeyleri akvaryuma koyma. zamanla suda yavaş yavaş parça üretir ve bu da balıkları olumsuz etkiler.

saldırgan balıkları ve farklı türleri bir arada bırakma

yumurtlamaları için kapalı kutun olsun yoksa diğer balıklar yavruları olduğunu unutur onları yer
Sosyal ağlarda paylaş

hımmm=) ama böle yaşalarsada bi sorun olmaz dimi??

haa bide bişi dikkatimi çekti suyun dışına ağızlarını çıkarıp hava çekiolar ve sonra o havayı baloncuk halinde suyun içinde çıkarıolar suyun üstüne çıkan baloncuğuda patlatıp çok ufak *pıt* diye bi ses yaratıolar rastlandı deildi bu 10 15 kez yaptılar ard arda:S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...