dory Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 evet boyle sevgi sozcukleri kullanmalisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Minik serçem tırnak kestirmekte günah. İşte bravo sonunda açıkla buluyorsun. Bravo. Yürü beh. Gerçeğe ulaşcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 bence bekle bi kaç sene daha pişman olmamak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
93death93 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Thaumiel said: Minik serçem tırnak kestirmekte günah. İşte bravo sonunda açıkla buluyorsun. Bravo. Yürü beh. Gerçeğe ulaşcan. Cayır cayır yanacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Amen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Dövme yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve (X)Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine Hz. İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır. Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau’dan almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır. Ama hijyene önem verilmediği ve AIDS gibi bazı hastalıkları bulaştırdığı gerekçesiyle dövme yapmaya yasal sınırlamalar getirilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
93death93 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Şu konuyu bile dine kaydırdın ya helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 zamanında kenan dogulu kolyesindeki gunes dovmesini yaptıranlar bugun insan icine cıkamıyorlar. dikkatli sec full metal alchemist gecici gibi duruyor ama karar senin. ayrıca en nefis dovme enseye barkoddur.dahasını tanımam ajan47 raks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Abi barkod yaparsın ne kadar yılışık espri varsa maruz kalırsın. -Kaç parasın lan sen? -Etiketlenmişsin. -Du du çok merak ettim şu migrosa gidelimde ordaki okuyucuya okutayım seni. vb. O yüzden barkod olayı yatmıştı kafamda benim. Sizi bilmem gerçi. Ha arkadaş ortamınada bağlı ^^ . Ama benim bir çok arkadaşım var kötü espriyi espri olsun die yapan. Hatta kötü espri yapmasını çok seven yeri gelincede kralını yapan. Ama kötü espri rulazz!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 ahaha migros iyiymiş ben de derdim arkadasi kadasa bi okutabilir miyiz diye agfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 paso parası neyse veririz geyiği döner onda ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 said: Günah falan değil. Abdest sırasında vücudunda dövme için açılan deliklerden deri içine daha fazla su giriyor. Bu da abdestin deri altına da ulaşmasını sağlıyor. Gereksiz konuşma. Ketçapta günah ona bakarsan. Kanserojen madde içerdiği için haram maldır. diyanet senin gibi demiyor . dini de türkiye de en iyi bilenler olduklarından inanırım ki öyledir herhalde . dinle ilgili fetvayı bu işe çok hakim kişiler verir , dediğin sana göre mantıklıdır , adamların doğru bulmamasındaki sebep başkadır ,o yüzden mübah saymayabilirler . o yüzden dikkat et bence yani , kritik konularda bir islam alemine sorulması taraftarıyım ben ,o kadar da kuran'a hakim insanlar değiliz çünkü . dövmeye de eyv diyen bir islam alemi görmedim ben ki hepsine takunyacı deyip sırtını dönmekte takdir edersin saçmadır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 valla din bilimciler şöle diyorlar: said: Vücudumuz bize Allah'ın eşsiz bir emânetidir. Bu emâneti, Sâni-i Zülcelâl'e, aldığımız gibi kusursuz ve noksansız teslim etmek, her şey bir yana, bizim fıtrat ve vicdan borcumuzdur. Üzerinde, fıtrat dışı ve keyfî olarak kalıcı tasarrufta bulunmaya yetkimiz olmadığı gibi, esâsen buna izin de yoktur. Bu kabilden olarak, meselâ vücuda dövme yaptırmak câiz değildir. Peygamber Efendimiz (asm) tarafından yasaklanmıştır. Dövme, vücut üzerinde ihtiyaç dışı, kalıcı izler bırakan, vücudu tahrif ve tahrip eden bir tasarruftur. İnsanın asâletine ve saygınlığına da uygun değildir. Dövme İslâm toplumunun bir geleneği ve örfü değil; yabancı kültürlerin bir örfüdür. Yabancı kültürlerin insan fıtratına uygun olmayan uygulamalarını taklit etmek ise, her zaman, arkasından başka olumsuz tavırlara ve gelişmelere de kapı açma riski taşımaktadır. Âlimler dövme yapılan yerde kan hapsedildiğinden, dövme yerinin necis olduğunu söylemişlerdir. Dövme ile ilgili şu hususu bilmekte de yarar vardır: Dövme derinin dışına değil, içine yapılan bir muamele olduğundan, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. ve Süleyman Ateş'de şöyle demiş.. said: " Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ? Prof. Dr. Süleyman ATEŞ; Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar. Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz. İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur. ve son olarak diyanet işleri şurada şöle demiş said: İslâm dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hâle getiren, takı takma, saçları tarama, meşru ölçüde süslenme, güzel giyinme gibi davranışlarını mübah kılmıştır. Ancak, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır. Nitekim Peygamberimiz (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücutlarına dövme yapan veya yaptıranları, dişlerini yontarak seyrekleştiren ve şeklini değiştirenleri kınamıştır. Bu itibarla, Allah’ın yarattığı şekli beğenmeyerek, ameliyatla bazı organların şekillerini değiştirmek, doğal güzelliğin üzerinde güzellik aramak dinen caiz değildir. Ancak, vücudun herhangi bir organında, insanı aşağılık kompleksine iten, toplum içinde küçümsenmesine ve böylece elem ve üzüntü duymasına sebep olan bir anormallik veya fazlalık bulunursa, bunun ameliyatla düzeltilmesi bir tedavi şeklidir. Bu sebeple, böyle bir amaçla yapılan ve yaptırılan estetik ameliyat, dinen de sakıncalı değildir. yani çok büyük bi sorun yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 ben olsam geçici yaptırırdım, geçtikçe yenilersin böylece ya beğenmezsem ileride sorunu ortadan kalkar hemde sildirmek için işkence çekmezsin ben kalıcı dövmeye mantıken karşıyım günah münah anlamam, yaptırırken amacın Allah'a şirk koşmak mı ? değil se sorun yok.. herhangi bir insanoğlununda oh işte oramı buramı kazıtayım tanrı yaratmış ben işkence edeyim gibi saçma sapan şeyler düşüneceğini bile sanmıyorum hayret ben nasıl düşündüm ben bile şaştım şimdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Dövme yaptırmak acıtmıyor diyenlere inanmayın. Daha yeni yaptırmış 2 arkadaşımla konuştum. Çok pis acımış. Hatta birtanesi sırtına yaptırmış,bi gösterdi sırtını kanamış hep kan içindeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Ben de bir sırtığım sağ üstköşesine bu dövmeyi yaptırmak istiyorum d: böyle kürek kemiğimin üstüne doğru olsun ki daha çok acısın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 günahsa adama günah sormamış ki,hatta konunun açılış amacı bu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 askerlikten sonra yaptır temiz bi yere yaptır önce geçici olanı yaptır alışırsan kalıcısını yaptır 3 hafta sonra filan.. bnm yaş 1 senedir yaptırcam die geziyom..ne yaptırcağıma karar veremedim.. kimsede olmayan yada çok nadir olan bişey olması lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rLx Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 tribal dövme dövme deildir yaptırmayın. kendinizi ifade eden kaliteli şeyler yaptırın. dövme yaptırmak için yaptırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 bende bi ara heves salmıştım ama gelcekte pişman olabilirim diye yaptırmadım. Bide milleti kekliyolar 5 yıllık dövme flan die daha çok para alıolar bide 5 yıllık flan deill sakın kanmayın=)çkmıo yani dövmeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 eisenheim said: bnm yaş 1 o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 böyle bişiyde sorumuşsun sanırım doğru hatırlıyorsam ne biliim bunlarda fena değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Tamam kanji falan demiş de yani yuarıdakiler büyük ihtimalla günlük kullanım için olan basit kanjilerdir, koluna ev, ekmek, süt gibi kelimeler yazdırmak istemez insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 çok klasik onlar ya ben de bir arkadaşın yaptıracaksan bile senin için bir anlam ifade eden bir şey seç görüşüne katılıyorum. öyle milletin anlamadığı alfabelerde bişeyler yazdırmak falan pfft d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 kanji manji tırt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar